Μοιάζει κάπως αστείο και άβολο, αλλά οι δημιουργοί του λένε ότι βοηθάει να βελτιώσει κάποιος την απόδοσή του στη δουλειά. (Φωτογραφίες: Hochu Rayu)

Ας μιλήσουμε ειλικρινά: όσο κι αν λατρεύετε τη δουλειά σας, όσο κι αν σας αρέσει το γραφείο σας, όσο ωραία κι αν νιώθετε εκεί, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που δεν μπορείτε να τους ελέγξετε. Και όπου παράγοντες, μπορείτε να βάλετε τη λέξη «συνάδελφοι».

Γιατί, όλοι κάποια στιγμή έχουμε βρεθεί σε έναν εργασιακό χώρο που μας άρεσε πολύ, αλλά υπήρχε μια λεπτομέρεια που μπορούσε να μας χαλάσει τη μέρα και να μας σπάσει τα νεύρα: εκείνος ο ενοχλητικός συνάδελφος που μιλούσε δυνατά, ενοχλούσε όλη την ώρα, διέκοπτε τους πάντες, είχε άποψη για όλους και όλα.

Διαθέτει μικρόφωνο, ηχεία, συσσωρευτή και ειδικό εσωτερικό χώρο για το smartphone, ώστε να απαντάτε στο κινητό, να ακούτε μουσική, να μιλάτε στο skype, να βλέπετε ακόμα ταινίες.

Και τι κάνεις εκεί, πέρα από να βάλεις μια ταμπέλα με τεράστια γράμματα πάνω από το γραφείο που λέει «ΜΗΝ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ»; Έχοντας κάτι τέτοιο στο μυαλό τους, το team του γραφείου design Hochu Rayu αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ειδικό κράνος, που να σου δίνει προσωπικό χώρο, σε ηρεμεί και φυσικά κρατάει τους ενοχλητικούς μακριά.

Φεύγοντας από το γραφείο μην ξεχάσετε να το βγάλετε.

Το Helmfon έχει δημιουργηθεί από ειδικά υλικά, ώστε να απομονώνει τους εξωτερικούς θορύβους, ενώ παράλληλα έχει ενσωματωμένη όλη την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Δηλαδή διαθέτει μικρόφωνο, ηχεία, συσσωρευτή και ειδικό εσωτερικό χώρο για το smartphone, ώστε να απαντάτε στο κινητό, να ακούτε μουσική, να μιλάτε στο skype, να βλέπετε ακόμα ταινίες – χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε το κράνος.

Και το πιο ωραίο; Μπορείς να φτιάξεις το Helmfon όπως εσύ θέλεις. Ναι, ακόμα και σαν τη μάσκα του Batman. Το πρόβλημα βέβαια είναι ένα: το Helmfon δεν κυκλοφορεί στην αγορά και για να το αποκτήσεις θα πρέπει να μιλήσεις απευθείας με την Hochu Rayu.

Να μερικά σχέδια για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το δικό σας Helmfon.

//Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Πέντε gadgets για να πάρεις μαζί σου στις διακοπές

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top