Ποιος δεν θα ήθελε αυτό το δίτροχο στο γκαράζ του; (Φωτογραφίες: Samuel Aguiar)

Δεν διαφωνεί κανείς ότι σήμερα (και αύριο, για να λέμε την αλήθεια) τα καύσιμα είναι απαραίτητα για να μετακινηθούν τα οχήματα. Ωστόσο, εξίσου σίγουρο θεωρείται, το γεγονός ότι όχι σε ένα και τόσο μακρινό μέλλον τα καύσιμα θα δώσουν τη θέση τους στην ηλεκτρική ενέργεια.

Ήδη οι μεγάλες εταιρίες των τεσσάρων και δύο τροχών ξοδεύουν εκατομμύρια κάθε χρόνο και πειραματίζονται σε ηλεκτρικά οχήματα, που θα είναι και ελκυστικά αλλά και προσιτά στις τσέπες των οδηγών. Και δίπλα σε αυτές, υπάρχουν και διάφοροι οραματιστές που θέλουν να δημιουργήσουν το απόλυτο ηλεκτρικό όχημα. Ένας από αυτούς είναι και ο Samuel Aguiar.

Η ηλεκτρική μηχανή Hope πιάνει 120 χλμ. τελική ταχύτητα, έχει αυτονομία 280 χλμ., αλλά αυτό που εντυπωσιάζει είναι το design του.

Ο γνωστός designer αφού περιπλανήθηκε στην Ευρώπη, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του εταιρία και να επικεντρωθεί σε αυτό που αγαπούσε περισσότερο: τα οχήματα. Το τελευταίο του project έχει τον τίτλο Hope και μέσα από αυτό μας δείχνει πώς ονειρεύεται το μέλλον των δύο τροχών.

Τέσσερα χρόνια χρειάστηκε ο Aguiar για να ολοκληρώσει το μοντέλο του.

Ουσιαστικά ο Aguiar πήρε ως βάση του το επιτυχημένο ηλεκτρικό σκούτερ Vectrix VX-1 και του άλλαξε τα… φώτα. Αφού, όπως δήλωσε πειραματίστηκε πολύ σχεδιάζοντας σε χαρτί και εκτυπώνοντας σε 3D, ώστε να βρει το κατάλληλο σχέδιο, στη συνέχεια άρχισε να κατασκευάζει το δημιούργημά του – κάτι που κράτησε συνολικά 4 χρόνια.

Η ηλεκτρική μηχανή Hope πιάνει 120 χλμ. τελική ταχύτητα, έχει αυτονομία 280 χλμ., αλλά αυτό που εντυπωσιάζει είναι το design του. Επιθετικό, ενιαίοι, minimal, μοιάζει σαν να έχει βγει από σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αλήθεια, ποιος δεν θα την ήθελε στο γκαράζ του;

 

Διαβάστε ακόμα: Τα πέντε πιο stylish scooters που αξίζει να οδηγήσεις

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top