Αριστερά: το HUAWEI Watch GT3 Pro Titanium. Δεξιά: το HUAWEI Watch GT3 Pro Ceramic.

  Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να προτιμήσει κάποιος ένα smartwatch. Για εμένα όμως, όπως διαπίστωσα προσφάτως, ο πιο σημαντικός έχει να κάνει με την υγεία, την ευεξία και την βελτίωση των προπονήσεών μου. Αν και ασχολούμαι αρκετά χρόνια με αερόβια αθλήματα, κυρίως μοναχικά όπως είναι το τρέξιμο, η κολύμβηση και το ποδήλατο, δεν είχα μπει στην διαδικασία της πιο συστηματικής καταγραφής των επιδόσεών, των χρόνων και της γενικότερης προόδου μου.

  Το να το κάνω μέσω κινητού μού ήταν δύσχρηστο γιατί θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να το κρατάω επάνω μου –έπεφτε συνεχώς-, και επιπλέον δεν μπορούσα να το πάρω μαζί μου στο νερό, ειδικά αργότερα που άρχισα να ασχολούμαι και με διάφορα άλλα water sports.

  Κάθε φορά που ο καρδιακός ρυθμός ξεφεύγει από το φυσιολογικό εύρος, το ρολόι σού στέλνει ειδοποιήσεις.

  Αυτά μέχρι που η φίλη μου, η οποία επίσης ασχολείται με τον αθλητισμό και δεν άντεχε πλέον το γεγονός ότι ακόμη δεν είχα μπει στον χορό των smart watches, μού έκανε δώρο το HUAWEI Watch GT3 Pro. Κατ΄αρχάς ενθουσιάστηκα με την εμφάνισή του. Στο μυαλό μου τότε όλα τα smartwatches ήταν υπέρ το δεόν ογκώδη με πολύ basic design. Αυτό όμως που έβλεπα μπροστά μου, διέθετε κομψότητα εφάμιλλη των ρολογιών που φορούσα μέχρι τότε. Μάλιστα, δυσκολεύτηκα στην αρχή να δεχτώ ότι ήταν όντως smartwatch.

  Το μοντέλο που επέλεξε για εμένα, το HUAWEI Watch GT3 Pro Titanium είναι πλήρως εναρμονισμένο με το προσωπικό μου στιλ, το οποίο συνδυάζει το αθλητικό με το business casual. Είναι ελαφρύ, με καντράν από ζαφείρι, το οποίο φωτίζει συνεχώς, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο τη νύχτα, αλλά και στην διάρκεια της ημέρας γιατί είναι πιο εύκολο να εστιάσει το μάτι, ενώ έχει και επιλογές για λουράκι. Εγώ έχω το τιτάνιο αλλά υπάρχει σε γκρι δερμάτινο και μαύρο φθοροελαστομερούς,

  Ας πάμε όμως σε όλες τις φοβερές λειτουργίες του. Σας έχει τύχει να μην μπορείτε πλέον να κάνετε χωρίς κάποια πράγματα που μέχρι πριν λίγο καιρό ούτε ξέρατε ότι υπήρχαν; Αυτό έχω πάθει εγώ με το HUAWEI WATCH GT 3 Pro. First things first. Καταγράφει την υγεία σου 24/7. Που σημαίνει παρακολούθηση καρδιακού παλμού, με TruSeen™ 5.0+. Κάθε φορά που ο καρδιακός σου ρυθμός ξεφεύγει από το φυσιολογικό εύρος, το ρολόι σού στέλνει ειδοποιήσεις. Επίσης, παρακολουθεί τον ύπνο και τα επίπεδα άγχους σου.

  Με τον αλγόριθμο HUAWEI TruSleep™ 2.0 προσδιορίζει βασικές καταστάσεις ύπνου, βαθμολογεί την ποιότητά του και παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές για το πως να ξεκουράζεσαι καλύτερα κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ το πάντα έτοιμο stress monitor παρακολουθεί και διαχειρίζεται τυχόν καθημερινές δυσκολίες και δοκιμασίες, με ηρεμιστικές ασκήσεις αναπνοής. Με τα check-in tasks στη λειτουργία Healthy living παρακολουθείται, ανάμεσα σε πολλά άλλα, μέχρι και η ποσότητα νερού που πίνεις στις προπονήσεις.

  Το HUAWEI WATCH GT 3 Pro υποστηρίζει ελεύθερες καταδύσεις σε βάθος έως και 30 μέτρων.

  Το HUAWEI WATCH GT 3 Pro έχει 30% αυξημένη ταχύτητα φόρτισης και σου επιτρέπει να το φοράς για 14 ημέρες πριν χρειαστεί να το φορτίσεις.

  Και τώρα που μιλήσαμε για νερό. Το HUAWEI WATCH GT 3 Pro υποστηρίζει ελεύθερες καταδύσεις σε βάθος έως και 30 μέτρων και εμφανίζει, σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα για την κατάδυση, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας, του βάθους και της διάρκειάς της. Διαθέτει ρυθμίσεις υπενθύμισης αεροστεγούς ασφάλειας όπως οι αυτόματες υπενθυμίσεις εάν κατέβεις πολύ βαθιά ή για μεγάλο διάστημα. Η λειτουργία προπόνησης άπνοιας καταγράφει τον καρδιακό σου ρυθμό, τη διάρκεια συγκράτησης της αναπνοής και τον χρόνο έναρξης της συστολής του διαφράγματος, για να αυξήσεις τον χρόνο που μπορείς να κρατήσεις την αναπνοή σου.

  Οσο για τα άλλα αθλήματα, υπάρχουν 100+ λειτουργίες προπόνησης -τρέξιμο, ποδηλασία, ορειβασία, εσωτερική κολύμβηση, σκι. Οι μετρήσεις τρεξίματος, όπως ο δείκτης ικανότητας τρεξίματος, το επίπεδο προπόνησης, το προπονητικό φορτίο και οι συμβουλές, βοηθούν ώστε να μεγιστοποιήσεις την απόδοση χωρίς να υπερφορτώνεις το σώμα σου –αυτό το έχω διαπιστώσει από προσωπική πείρα. Παράλληλα, μπορείς να μοιραστείς τις διαδρομές που ακολουθείς στο τρέξιμο και δεις την πρόοδό σου στην οθόνη.

  Kαι με δερμάτινο λουράκι.

  Κάτι άλλο που αφορά του λάτρεις του golf. Το ρολόι καταγράφει με ακρίβεια δεδομένα για το swing όπως η ταχύτητα και ο ρυθμός ταλάντευσης, ο χρόνος αναστροφής και ο χρόνος καθόδου. Επιπλέον παρέχει λειτουργία εμβέλειας οδήγησης που ακολουθεί την ταλάντευσή σου μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με εύχρηστα demos και συμβουλές, για να πας το παιχνίδι σου στο επόμενο επίπεδο.

  Ως προς τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του –γιατί είπαμε, είναι smartwatch-, το HUAWEI WATCH GT 3 Pro έχει 30% αυξημένη ταχύτητα φόρτισης, σου επιτρέπει να φορτίζεις 25% σε 10 σύντομα λεπτά ή 100% σε μόλις 85 λεπτά, και να το φοράς για 14 ημέρες πριν χρειαστεί να το φορτίσεις. Επίσης, 14 ημέρες διάρκεια μπαταρίας για τυπική χρήση ή 8 ημέρες για εκτεταμένη χρήση. Μπορείς να απαντήσεις στις κλήσεις Bluetooth απευθείας από το ρολόι, να στείλεις προσαρμοσμένες γρήγορες απαντήσεις και δεις τα αρχεία καταγραφής κλήσεων.

  Μπορείς να ενεργοποιήσεις την κάμερα στο τηλέφωνό σου με τη λειτουργία απομακρυσμένου κλείστρου και να απαθανατίσεις αξέχαστες στιγμές με μερικά απλά χτυπήματα στον καρπό σου.

  Επίσης, και πολύ σημαντικό για τις προπονήσεις, ακούς μουσική εν κινήσει, καθώς το ρολόι μπορεί να συγχρονίσει λίστες αναπαραγωγής από το τηλέφωνό σου και να παίξει μόνο του τις αγαπημένες σου μελωδίες με bluetooth ακουστικά. Συνδυάζεται άψογα με έξυπνες συσκευές –από HUAWEI, έως τηλέφωνα iOS και Android-,  ενώ με πληθώρα third-party εφαρμογών που είναι διαθέσιμες για λήψη μέσω του Watch AppGallery, μπορείς να έχεις  πρόσβαση σε όλα όσα χρειάζεστε με μια κίνηση του καρπού.

  Ισως όμως, ακόμη πιο κομψό από το ρολόι που περιέγραψα, να είναι το γυναικείο HUAWEI WATCH GT3 Pro. Με χαρακτηριστική λευκή κεραμική κάσα, έχει υποστεί μια εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία 1500°C και ολοκληρώθηκε με γυάλισμα από σκόνη διαμαντιού για να επιτευχθεί αυτό το απόλυτο λευκό και η άψογη υφή του. Διαθέτει επίσης λαμπερό νανοκρυσταλλικό κεραμικό σώμα, καντράν από ζαφείρι, στεφάνη από ανοξείδωτο ατσάλι, σφαιρική κεραμική περιστρεφόμενη κορώνα με μεταλλικό κουμπί. Διατίθεται σε ανοιχτό χρυσό πλαίσιο με κεραμικό λουράκι και σε ασημί πλαίσιο με λευκό δερμάτινο λουράκι.

  Για τις προπονήσεις, αλλά για το γραφείο.

  Με το το HUAWEI Health+ επιλέγεις ανάμεσα από πολλά καλά οργανωμένα μαθήματα άσκησης με προσαρμοσμένα προγράμματα διατροφής και ύπνου.

  Πέρα από τις λειτουργίες που περιέγραψα στο δικό μου ρολόι, αυτό έχει και πρόγραμμα παρακολούθησης εμμηνοροϊκού κύκλου για να υπολογίζεται η ημερομηνία ωορρηξίας, ενώ στέλνει υπενθυμίσεις σύμφωνα με τα δεδομένα για να βοηθήσει στην προετοιμασία για τις ημέρες που χρειάζεται.

  Επιπλεόν, με το το HUAWEI Health+ επιλέγεις ανάμεσα από πολλά καλά οργανωμένα μαθήματα άσκησης με προσαρμοσμένα προγράμματα διατροφής και ύπνου. Περιλαμβάνει επίσης τα τελευταία trends, όπως η ελαφριά νηστεία, πρόγραμμα σνακ και άλλα, που σε κρατούν σε φόρμα. Τέλος, μπορείς να ενεργοποιήσεις την κάμερα στο τηλέφωνό σου με τη λειτουργία απομακρυσμένου κλείστρου και να απαθανατίσεις αξέχαστες στιγμές με μερικά απλά χτυπήματα στον καρπό σου.

   

  // Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei, για εύκολες και γρήγορες αγορές το ηλεκτρονικό κατάστημα  ή τα παρακάτω links: Facebook, Instagram και Huawei Community.

   

  Διαβάστε ακόμα: HUAWEI MateBook 14s. Tο νέο laptop που αναλαμβάνει όλη τη δουλειά μας.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top