Η νέα οικογένεια μηχανισμών «52000 Calibre» της IWC: στιβαροί, πανέμορφοι, ακριβείς

Η ελβετική μανουφακτούρα υψηλής ωρολογοποιίας κορυφώνει το know how της στη δημιουργία μηχανισμών δικής της κατασκευής που ήδη φιλοξενούνται σε 4 νέα Portugieser. Ελάτε για ένα «μακροβούτι» στη μαγεία τους!

IWC PORTUGIESER WATCH COLLECTION 2015

To calibre 52850 που χρησιμοποιείται στο Portugieser Annual Calendar.

Δίνοντας ζωή στα 4 πανέμορφα νέα μοντέλα της περίφημης και ιστορικής συλλογής των Portugieser, η φετινή οικογένεια των 52000 calibres είναι η πρώτη στη σειρά. Θα ακολουθήσουν τα 69000 και 42000 calibres, με τα οποία η μανουφακτούρα του Schaffhausen σκοπεύει να ακουμπήσει στον καρπό μας νέα υγιέστατα αγγελούδια, γεννημένα και αναπτυγμένα στους κόλπους της IWC.

 

Στόχος, διά στόματος του οραματιστή Διευθύνοντος Συμβούλου Georges Kern, δεν είναι απλώς μια διεύρυνση της παρούσας γκάμας μηχανισμών. Αλλά ο ορισμός νέων τεχνικών και αισθητικών στάνταρ, τα οποία συντελούν στη συνεχή εξέλιξη και διαρκή πρωτοπορία της μάρκας.

 

Γνωρίζατε ότι ο ιδρυτής της IWC είχε τη συνήθεια να εκθέτει τους μηχανισμούς του μέσα σε βιτρίνες, ώστε οι πελάτες του να μπορούν να απολαύσουν την εσωτερική ζωή των κομψοτεχνημάτων;
output_MJZujc-iwc

Ένα μενταγιόν από χρυσό 18Κ στολίζει τον ρότορα. Στα μοντέλα perpetual calendar ολόκληρος ο ρότορας είναι φτιαγμένος από μασίφ κόκκινο χρυσό.

Κι αυτό είναι κάτι που απαιτεί η μακρά παράδοση της IWC και εγγράφεται στα γονίδιά της από την εποχή του ιδρυτή της F. A. Jones. Ο Αμερικανός ωρολογοποιός είχε τη συνήθεια να εκθέτει τους μηχανισμούς του μέσα σε βιτρίνες, ώστε οι πελάτες του να μπορούν να απολαύσουν την εσωτερική ζωή των κομψοτεχνημάτων του.

 

52615 (PHOTOPRESS/IWC)

To calibre 52610 με perpetual calendar και ένδειξη των φάσεων της Σελήνης.

Προς το παρόν, ας περιοριστούμε στην απόλαυση της θέασης από τη “γυμνή” πλάτη των καινούργιων Portugieser της κίνησης των δύο νέων barillets, τα οποία εξασφαλίζουν μια reserve de marche 192 ωρών και επιτρέπουν εννέα λειτουργίες και ενδείξεις. Συν τα καινοτόμα εξαρτήματα από κεραμικό υλικό, πρακτικά άφθαρτα, αλλά και ασυνήθιστα, λόγω της δυσκολίας στην επεξεργασία τους.

 

Μαζί με τις μπλε βιδίτσες του μηχανισμού και τα διακοσμητικά φινιρίσματα στις γέφυρες, οι εραστές του χρόνου αγκαλιάζουν το χέρι τους με το πιο ανδρικό κόσμημα που κρύβει στα σπλάχνα του ένα θαύμα της μηχανικής.

 

Ιδού οι καινοτομίες της οικογένειας 52000 Calibre, σε έξι βήματα:

Screen Shot 2015-05-06 at 5.55.45 PM

Screen Shot 2015-05-06 at 5.56.16 PM

Screen Shot 2015-05-06 at 5.56.28 PM

Screen Shot 2015-05-06 at 5.56.45 PM

Screen Shot 2015-05-06 at 5.56.58 PM

Screen Shot 2015-05-06 at 5.57.08 PM

 

Για την ανάπτυξη των μηχανισμών της, η IWC επένδυσε στην έδρα της στο Schaffhausen της Ελβετίας, όπου εδρεύει εδώ και σχεδόν 150 χρόνια, κατασκευάζοντας ένα νέο κέντρο έρευνας και παραγωγής στο Merishausertal, στις παρυφές της πόλης. Όταν μετακομίσει στο νέο κτίριο, τον Οκτώβριο του 2016, κάθε κομμάτι της παραγωγής θα συγκεντρωθεί στη νέα υπερσύγχρονη μονάδα.

 

Δείτε τον Creative Director της IWC Christian Knoop να παρουσιάζει τα νέα Portugieser με αναφορά και στους ολοκαίνουριους μηχανισμούς 52000:

 

 

Η οικογένεια των μηχανισμών χρησιμοποιείται ήδη στα 4 νέα μοντέλα της συλλογής Portugieser, τα οποία αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2015 και πωλούνται ήδη σε επιλεγμένα σημεία στην Ελλάδα.

 

 

Θαυμάστε τα νέα μοντέλα εδώ.

7-IWC2015-52000

Διαβάστε ακόμα: Το πανέμορφο, επετειακό IWC για τα 75 χρόνια της σειράς Portugieser.

Δείτε επίσης

Πιο δημοφιλή

Ιδιωτικές κατοικίες ή δημόσια κτίρια που θαυμάζονται για την πρωτοτυπία και το σχεδιασμό τους. Θα διαγωνιστούν μαζί με άλλα 449 έργα από 279 πόλεις σε 41 χώρες για το EU Mies Award που τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Ε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπορεί να λέμε «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα», ωστόσο στις μέρες μας η αυτοκινητική ασχήμια θεωρείται απόρροια δημιουργικότητας. Γιατί οι μεγάλες εταιρίες απορρίπτουν την ομορφιά στο σχεδιασμό των νέων μοντέλων τους; Γράφει ο Βασίλης Χαρίτος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Βρέχει ή χιονίζει; Κανένα πρόβλημα. Θέλετε να τρέξετε στο βουνό ή σε λασπώδες μέρος; Επίσης κανένα πρόβλημα. Φορέστε ένα ζευγάρι Alphacross Blast GTX και κάντε την προπόνησή σας δίχως άγχος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από το κέντρο της Αθήνας έως την Λιοσίων και από την Πλατεία Μαβίλη έως τον Πειραιά καταγράφουμε τα έργα, τα project και τις αναπλάσεις που μπορούν να δώσουν μια άλλη εικόνα στην πρωτεύουσα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top