Τα νέα νέα Top Gun που παρουσίασε η IWC στο φετινό Watches and Wonders στη Γενεύη.

  Να το πεις διαχρονικό είναι μάλλον understatement. Τα ρολόγια πιλότου της IWC είναι μία φόρμα η οποία εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1940, την εποχή των Mustang και των Spitfire και εξακολουθεί να φοριέται μέχρι και σήμερα στα χέρια των πιλότων του Top Gun κατά τους υπερηχητικούς τους ελιγμούς.

  Το «σπαρτιάτικο» μονόχρωμο καντράν με τα ευκρινή ψηφία και το χαρακτηριστικό τριγωνάκι με τις δυο τελείες που δείχνει αλάθητα τη θέση 12 αποτελούν σήμα κατατεθέν στη συνείδηση των απανταχού ωρολογόφιλων εδώ και δεκαετίες, όπως και η συνολική αισθητική και οι αναλογίες του, που το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο.

  Η IWC και η Pantone έχουν ονομάσει το λευκό χρώμα του κεραμικού «IWC Lake Tahoe».

  Όμως εξίσου σημαντικό για να μένεις επίκαιρος είναι  – ενώ διατηρείς την ταυτότητά σου – να εξελίσσεσαι. Στο φετινό Watches and Wonders στη Γενεύη η IWC παρουσίασε τέσσερα εντυπωσιακά νέα μοντέλα στην καθιερωμένη σειρά ρολογιών Pilot’ s Watches: το δίδυμο Pilot’ s Watch Chronograph TOP GUN Edition ‘Lake Tahoe’ και Pilot’ s Watch Chronograph TOP GUN Edition ‘Woodland, το Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Ceratanium ® και το Big Pilot’ s Watch 43 TOP GUN.

  Tο Pilot’ s Watch Chronograph TOP GUN Edition ‘Lake Tahoe’ έχει κάσα από κεραμικό λευκού χρώματος και μαύρο καντράν.

  Τα δύο πρώτα εμπλουτίζουν με δύο εντυπωσιακά χρώματα την τάση που ξεκίνησε από το 2019 με το ‘Mojave Desert’ στο χρώμα της άμμου. Χρωματικά, το Pilot’ s Watch Chronograph TOP GUN Edition ‘Lake Tahoe’ έχει κάσα από κεραμικό λευκού χρώματος και μαύρο καντράν εμπνευσμένα από το χειμερινό τοπίο της ορεινής λίμνης μεταξύ Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, πάνω από την οποία οι πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α της σχολής TOP GUN καταγράφουν άπειρες ώρες πτήσεων.

  Το Pilot’ s Watch Chronograph TOP GUN Edition ‘Woodland’ συνδυάζει κεραμική κάσα και καντράν στο σκούρο πράσινο του δάσους.

  Η IWC και η Pantone έχουν ονομάσει το λευκό χρώμα του κεραμικού ‘ IWC Lake Tahoe’. Η κάσα έχει διάμετρο 44.5 χιλιοστών ενώ οι δείκτες μαύρου χρώματος ξεχωρίζουν από το επίσης μαύρο καντράν χάρις στη φωσφορίζουσα επίστρωση τους, όπως και τα ψηφία και όλες οι ενδείξεις του καντράν. Τα μπουτόν του χρονογράφου και η κορώνα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι ενώ το πίσω μέρος της κάσας από τιτάνιο. Το ρολόι συμπληρώνεται από λουράκι καουτσούκ λευκού χρώματος στον τόνο της κάσας.

  Το Pilot’ s Watch Chronograph TOP GUN Edition ‘Woodland’ συνδυάζει κεραμική κάσα και καντράν στο σκούρο πράσινο του δάσους (Φωτογραφία: IWC).

  Το Pilots Watch Chronograph TOP GUN EditionWoodland’ συνδυάζει κεραμική κάσα και καντράν στο σκούρο πράσινο του δάσους, που είναι και το χρώμα των στολών που φορούν οι πιλότοι του TOP GUN. Οι δείκτες, οι αριθμοί των ωρών και οι διάφορες ενδείξεις στο καντράν έχουν πιο ανοιχτή πρασινόλευκη απόχρωση. Τα μπουτόν του χρονογράφου και το πίσω μέρος της κάσας έχουν κατασκευαστεί σε μαύρο ματ χρώμα από Ceratanium®, για το οποίο θα πούμε περισσότερο παρακάτω. Το λουράκι από καουτσούκ συμφωνεί στο πράσινο χρώμα με το υπόλοιπο ρολόι.

  Κοινό και στα δύο είναι το μέγεθος και ο συνολικός σχεδιασμός με τρία υποκαντράν (στις θέσεις 6, 9, 12) και παράθυρο ημερομηνίας στο 3. Ο αυτόματος inhouse μηχανισμός 69380 με σχεδιασμό τροχού τύπου στήλης έχει διήμερο απόθεμα ενέργειας και βρίσκεται προστατευμένος σε εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο για την προστασία από τις επιδράσεις των μαγνητικών πεδίων.

  Η κατασκευή της κάσας από έγχρωμο κεραμικό αποτελεί μια τεχνικά ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία.

  Τα μπροστινά κρύσταλλα είναι προστατευμένα έτσι ώστε να αντέχουν σε απότομες αλλαγές της ατμοσφαιρικής πίεσης, ενώ και τα δύο μοντέλα διαθέτουν στεγανότητα 6 bar ( βάθος 60 μέτρων). Το λογότυπο TOP GUN είναι χαραγμένο στο πίσω μέρος της κάσας ενώ το λουράκι από καουτσούκ έχει υφασμάτινη εσωτερική επίστρωση για μεγαλύτερη άνεση. Η ετήσια παραγωγή των νέων μοντέλων θα είναι περιορισμένη στα 1000 ρολόγια το καθένα.

  Τα δύο αυτά χρώματα αποτελούν μοναδικές δημιουργίες της IWC και της Pantene και όπως σημειώνει ο  CEO της IWC Schaffhausen Christoph Grainger- Herr “αποδεικνύουν την εξέλιξη των ΤOP GUN από μία συλλογή μέχρι πρότινος εστιασμένη στην απόδοση σε μία τολμηρή σχεδιαστική δήλωση και έκφραση ενός ξεχωριστού τρόπου ζωής”.

  Ως προς το κατασκευαστικό μέρος, πρέπει να επισημανθεί ότι η κατασκευή της κάσας από έγχρωμο κεραμικό αποτελεί μια τεχνικά ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Για κάθε απόχρωση το οξείδιο του ζιρκονίου συνδυάζεται με άλλες μεταλλικές οξειδώσεις σε μια διαδικασία πολύ προσεκτικής ανάμιξης που απαιτεί διαφορετικές πρώτες ύλες και συγκεκριμένη μεταξύ τους αναλογία. Η συνολική διαδικασία κατασκευής και οι ειδικές συνθήκες που απαιτούνται, όπως η θερμοκρασία και η διάρκεια ψησίματος, προσαρμόζονται στο κεραμικό και τα υλικά του. Τέλος, το έγχρωμο κεραμικό απαιτεί μέγιστη καθαρότητα πρώτων υλών.

  Tο Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Ceratanium®  αποτελεί τον πρώτο χρονογράφο 41 χιλιοστών της συλλογής από Ceratanium® (Φωτογραφία: IWC).

  Για όσους προτιμούν το μαύρο χρώμα, στο φετινό Watches and Wonders η IWC Schaffhausen παρουσίασε δύο επιπλέον νέα μοντέλα TOP GUN.

  Για όσους πάντως προτιμούν το μαύρο χρώμα, στο φετινό Watches and Wonders η IWC Schaffhausen παρουσίασε δύο επιπλέον νέα μοντέλα TOP GUN στη συλλογή Piot’ s Watches. Καταρχήν το Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Ceratanium® που αποτελεί τον πρώτο χρονογράφο 41 χιλιοστών της συλλογής από Ceratanium®. Πρόκειται για επαναστατικό υλικό κατασκευασμένο από την IWC το οποίο είναι ελαφρύ και ανθεκτικό όπως το τιτάνιο και ταυτόχρονα σκληρό και ανθεκτικό σε εκδορές όπως το κεραμικό. Μοναδικό είναι και το χρώμα του, ματ μαύρο χρώμα που η IWC και η Pantone έχουν ονομάσει IWC Ceratanium®.

  Αυτό το βαθιά σκοτεινό και ελαφρώς μεταλλικό χρώμα διαμορφώνεται στην επιφάνεια του υλικού, όταν τα στοιχεία της κάσας θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες σε κλίβανο. Από το ίδιο υλικό και χρώμα είναι επίσης τα μπουτόν του χρονογράφου και η κορώνα. Το καντράν και τα τρία υποκαντράν του είναι επίσης μαύρα. Ξεχωρίζουν χάρις στο φωσφορίζον λευκό της επικαλύψης οι δείκτες και όλες οι ενδείξεις ώρας. Το καπάκι της κάσας είναι φτιαγμένο από  κρύσταλλο σαπφείρου και αποκαλύπτει τον inhouse μηχανισμό χρονογράφου 69385. Το ρολόι φοριέται με μαύρο λουράκι από καουτσούκ με υφασμάτινη εσωτερική επίστρωση.

  Το ενσωματωμένο σύστημα EasX-CHANGE επιτρέπει την εύκολη αλλαγή του πράσινου υφασμάτινου λουριού στο Big Pilot’ s Watch 43 TOP GUN (Φωτογραφία: IWC).

  Η σειρά των νέων μοντέλων ολοκληρώνεται με το Big Pilot’ s Watch 43 TOP GUN που είναι το πρώτο TOP GUN Big Pilot με κάσα διαμέτρου 43 χιλιοστών από οξείδιο του ζιρκονίου, το υλικό προσφέρει τη μέγιστη προστασία από εκδορές. Χρώμα IWC Jet Black, φυσικά από την IWC και την Pantone. Το καπάκι είναι από από τιτάνιο και εσωτερικά βρίσκεται ο inhouse μηχανισμός  82100. Το αυτόματο διπολικό σύστημα κουρδίσματος Pellaton αποτελείται από εξαρτήματα κατασκευασμένα από άφθαρτο κεραμικό και διαθέτει απόθεμα ενέργειας 60 ωρών.  Η εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο προστατεύει τον μηχανισμό από τις επιδράσεις των μαγνητικών πεδίων.

  Το ενσωματωμένο σύστημα EasX-CHANGE επιτρέπει την εύκολη αλλαγή του πράσινου υφασμάτινου λουριού, ενώ το μπροστινό κρύσταλλο είναι προστατευμένο να παραμένει στη θέση του ακόμα και σε υψηλές ατμοσφαιρικές πιέσεις. Φυσικά επιτρέπει και την άριστη αναγνωσιμότητα του καντράν, το οποίο είναι εντυπωσιακό με το μέγεθος και την απλότητά του, χάρις στη νέα μεγαλύτερη διάμετρο. Δεδομένου ότι το ρολόι προσφέρει αποκλειστικά ένδειξη χρόνου και μόνο (δείκτες ώρας και λεπτών και βελόνα δευτερολέπτου), το μεγαλύτερο καντράν επιτρέπει να αναδειχθούν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση επάνω στη μεγάλη λιτή μαύρη επιφάνεια του τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σειράς. Μια επιστροφή στο απολύτως κλασικό δηλαδή, αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος.

   

  Διαβάστε ακόμα: Τα νέα Top Gun της IWC είναι η ομορφιά του κεραμικού.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top