197208

  Αυστηρό σε εμφάνιση, διαθέτει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προσιδιάζουν στα πραγματικά Pilot Watches.

  Κάθε φορά, η IWC επικεντρώνεται σε μία μόνο συλλογή στη SIHH. To 2016 ήταν η χρονιά των Pilot Watches. Γι’ αυτό κι ένα Σπιτφάιρ κρεμόταν τον Ιανουάριο απ’ την οροφή του εκθεσιακού χώρου. Μια σειρά με εύρος και βάθος μεγαλύτερα από ποτέ, η οποία φρόντιζε να υπενθυμίσει την εμπορική επιτυχία του οίκου, κι αυτό ανεξαρτήτως αγοράς-στόχου.

  Το πρώτο «Ειδικό Ρολόι για Πιλότους» κατασκευάστηκε για πρώτη φορά απ’ τη μανιφακτούρα του Schaffhausen το 1936. Έκτοτε τα αεροπλάνα πολλαπλασιάστηκαν στους ουρανούς, όπως και οι συλλογές των Pilot Watches της ελβετικής ωρολογοποιίας.

  Φέτος, η εξέλιξη της σειράς χαρακτηρίζεται από μικρότερες κάσες, μεγαλύτερη πιστότητα στα ιστορικά μοντέλα σε συνδυασμό με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την εμφάνιση των μπρασελέ από βοδινό δέρμα Santoni (ντουμπλαρισμένα στο εσωτερικό τους από πορτοκαλί δέρμα), χώρια την καινοτόμο complication Timezoner.

  197211

  Η κάσα από σατιναρισμένο ατσάλι είναι διακριτική, αλλά επιβάλλεται με το χαρακτήρα της.

  Ανάμεσα στα πολυάριθμα μοντέλα της συλλογής, λάτρεψα το θεμελιώδες Mark XVIII, εξαιτίας της αρρενωπότητας, της κομψής καθαρότητάς του και της προσιτής του τιμής. Κληρονόμος του μυθικού Mark 11 του 1948, το οποίο ήθελε πάνω απ’ όλα να είναι το ρολόι της απόλυτης ακρίβειας, το νέο μοντέλο των 40 mm περιορίζεται σοφά στα απολύτως ουσιώδη.

  Μιλάμε για ένα πραγματικό ρολόι πιλότου, ένα ρολόι-εργαλείο στιβαρό και αξιόπιστο, φτιαγμένο για την περιπέτεια.

  Η απλότητα και η αποτελεσματικότητά του σε γοητεύουν αμέσως. Μιλάμε για ένα πραγματικό ρολόι πιλότου, ένα ρολόι-εργαλείο στιβαρό και αξιόπιστο, φτιαγμένο για την περιπέτεια. Αυστηρό σε εμφάνιση, διαθέτει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προσιδιάζουν στα πραγματικά Pilot Watches.

  Η κάσα από σατιναρισμένο ατσάλι είναι διακριτική, αλλά επιβάλλεται με το χαρακτήρα της. Ο αυτόματος μηχανισμός προστατεύεται από τα μαγνητικά πεδία χάρη σε μια δεύτερη εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο, με το εύρωστο calibre 30110 να προσφέρει μια αυτονομία 42 ωρών.

  le petit_kolaz

  Η ειδική έκδοση «Le Petit Prince» με το σκούρο μπλε καντράν, φόρο τιμής στην επέτειο του αριστουργήματος του Saint-Exupéry.

  Η κορώνα είναι βιδωτή και εξασφαλίζει μια στεγανότητα 6 ΑΤΜ. Το καμπύλο κρύσταλλο από ζαφείρι έχει διπλή επεξεργασία anti-reflect και εξασφαλίζει την ομαλή αποσυμπίεση. Είναι σαφές ότι έχω στο χέρι ένα αληθινό tool-watch και μ’ αρέσει αυτό.

  Οι λευκοί δείκτες και οι λευκοί αραβικοί αριθμοί πάνω στο μαύρο καντράν δίνουν την εντύπωση ότι το ρολόι είναι μεγαλύτερο και το κάνουν απίστευτα ευανάγνωστο. Το ίδιο συμβαίνει και με την έκδοση με το αρζεντέ καντράν και τους μαύρους αριθμούς.

  Το μονό παράθυρο της ημερομηνίας στο 3, αντί για το τριπλό του προηγούμενου μοντέλου, προσθέτει ισορροπία στο κομψοτέχνημα. Όπως και το διάσημο τριγωνάκι με τις δύο τελίτσες, διαχρονικό σήμα κατατεθέν των Pilot Watches, που ξαναβρίσκει τη θέση του στο 12.

  Το κλασικό Mark XVIII υπάρχει και σε έκδοση με μεταλλικό μπρασελέ από ατσάλι. Επίσης, όλα τα μοντέλα της σειρά διατίθενται τώρα και με δίχρωμα υφασμάτινα λουράκια, εμπνευσμένα από τα ιστορικά μπρασελέ Nato.

  pilot_w_new

  Αριστερά: Η έκδοση με το αρζεντέ καντράν και τους μαύρους αριθμούς. Δεξιά η ειδική έκδοση «TOP GUN Miramar», με κεραμική κάσα, καντράν σε ανθρακί χρώμα και πράσινο δερμάτινο μπρασελέ.

  Το υπέροχο αυτό ρολόι κυκλοφορεί και σε δύο ακόμα ειδικές εκδόσεις: «Le Petit Prince» των 46 mm με το σκούρο μπλε καντράν, φόρος τιμής στην επέτειο του αριστουργήματος του Saint-Exupéry, και «TOP GUN Miramar» των 41 mm, με κεραμική κάσα, καντράν σε ανθρακί χρώμα και γκοφρέ δερμάτινο μπρασελέ σε πράσινο.

  Η λιτότητα και η λειτουργική τελειότητα του Mark XVIII θυμίζει τις προδιαγραφές που έβαζαν οι Άγγλοι της RAF για τα ρολόγια των πιλότων της. Κι αυτό είναι το εκατοστό πράγμα που μ’ αρέσει.

  //Κεντρική διάθεση: Richemont Hellas, τηλ. 210 6471310.
  www.iwc.com

   

  Διαβάστε ακόμα: Το επετειακό Portugieser της IWC

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top