Αυτός ο χρονογράφος είναι φτιαγμένος από τιτάνιο και ανθρακονήματα (Φωτογραφία: iwc.com).

  Με κάσα κατασκευασμένη από τιτάνιο και καντράν από ανθρακονήματα, το ρολόι Pilot’s Watch Chronograph Edition «AMG» δείχνει γιατί η συνεργασία της IWC με την Mercedes AMG είναι μακροχρόνια και καρποφορεί συνεχώς.

  Δεν είναι, άλλωστε, ο πρώτος «καρπός» της συνεργασίας τους. Από τότε που ένωσαν τις δυνάμεις τους, το 2004, έχουν προσφέρει στους ρέκτες της υψηλής ωρολογοποιίας κάμποσα ενδιαφέροντα και πρωτοποριακά «κομμάτια». Είναι σαν να συνδυάζουν την εγκυρότητα μιας ελβετικής μανουφακτούρας υψηλής αισθητικής με τη μηχανική πιστότητα ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της F1.

  Υλικά που χρησιμοποιούνται σε μια ζώνη σε σχήμα Τ που έσωσε τη ζωή του οδηγού της F1 Grosjean πέρυσι, βρίσκονται σε αυτό το ρολόι.

  Aς μην ξεχνάμε πως η υλική σύνθεση των βασικών εξαρτημάτων ενός αυτοκινήτου της F1 είναι, εν πολλοίς, το τιτάνιο και τα ανθρακονήματα. Τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούνται σε έναν κλωβό ασφαλείας «halo» ή μια ζώνη σε σχήμα Τ που έσωσε τη ζωή του οδηγού της F1 Grosjean πέρυσι, βρίσκονται σε αυτό το ρολόι.

  Αλήθεια, μπορεί αυτό που αποτελεί την «καρδιά» ενός αυτοκινήτου να μεταφερθεί αυτούσιο σε ένα ρολόι; Μιλάμε για διαφορετικά αντικείμενα, με άλλες ανάγκες και εντελώς άλλη προοπτική χρήσης. Κάποιες φορές το αποτέλεσμα μοιάζει υπέρ το δέον ευφάνταστο, σχεδόν και επιτηδευμένο.

  Σπορτίφ και αρρενωπό (Φωτογραφία: iwc.com).

  Να κάτι που λογάριασαν πολύ καλά οι σχεδιαστές της IWC. Κατάφεραν να τιμήσουν την αυτοκινητική δύναμη των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Mercedes, αλλά ταυτόχρονα να το κάνουν με αυτοπεποίθηση και διακριτικότητα. Οτιδήποτε παραπέμπει στην Mercedes δεν «φωνάζει» και δεν είναι άμεσα θεατό.

  Τούτος εδώ ο χρονογράφος είναι ο πρώτος που φτιάχνεται με τιτάνιο Grade 5.

  Θα βρούμε τέτοιες σημάνσεις στον εσωτερικό βραχιόνα του ρολογιού ή στο πίσω μέρος του (το λογότυπο είναι αποτυπωμένο σε φιμέ ζαφείρι). Κάπως έτσι επιτυγχάνεται η καλαισθησία και ενσωματώνονται ουσιαστικά και οργανικά τα στοιχεία της αυτοκινητοβιομηχανίας, δίχως το ρολόι να χάνει την αισθητική του αποτύπωση. Στην ουσία, η σύζευξη της IWC και της Mercedes εκφράζεται μέσω υφών και υλικών.

  Υλικά αιχμής, όπως τα ανθρακονήματα, έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν σε ρολόγια που προέκυψαν από τη συνεργασία των δύο εταιριών, αλλά δεν έχουν ποτέ συνδυαστεί με κάσα τιτανίου σε συσκευασία 43 mm όπως στο Pilot’s Watch Chronograph Edition «AMG». Τούτος εδώ ο χρονογράφος είναι ο πρώτος που φτιάχνεται με τιτάνιο Grade 5. Eνα ελαφρύ και ανθεκτικό κράμα που χρησιμοποιείται επίσης σε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

  Το αποτέλεσμα είναι αυτό το all-around σπορ ρολόι που είναι εξοπλισμένο με μαύρο δερμάτινο λουράκι, με αναδιπλούμενο κούμπωμα από ανοξείδωτο χάλυβα και κόστος 9.900€.

   

  Διαβάστε ακόμα, IWC Top Gun «SFTI»: η επιλογή των πιλότων της U.S. Αεροπορίας Ναυτικού.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top