Tα τέσσερα νέα «μέλη» της οικογένειας ΙWC Portugieser Yacht Club αναμένεται να λάμψουν αυτό το καλοκαίρι.

  Ακούγεται κάπως σαν φιλοσοφικό ερώτημα, αλλά στην ουσία είναι αρκετά πρακτικό: πώς κάνεις μια επιτυχημένη σειρά ρολογιών ακόμη καλύτερη; Σε ποιο σημείο η επιτυχία βρίσκει… ταβάνι; Στην πραγματικότητα, η επιτυχία ορίζεται από τη διαρκή ανάγκη για ανανέωση. Σε αντίθετη περίπτωση, η  IWC δεν θα είχε λόγο να προσθέσει κι άλλα μέλη στην ήδη καταγεγραμμένη οικογένεια ρολογιών Portugieser.

  Το Portugieser Yacht Club Moon & Tide είναι το πρώτο ρολόι της IWC που διαθέτει την καινούργια ένδειξη για την παλίρροια.

  Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, έχουμε να κάνουμε με την κλασική εξελικτική πορεία του καλού που επιθυμεί να γίνει άριστο. Κάπως έτσι η μανουφακτούρα προσέθεσε νέα «κουκλιά» στην οικογένεια των Portugieser.

  Eχουμε να κάνουμε με  ένα συμπαγές μηχανικό αυτόματο μοντέλο με τη χαρακτηριστική σχεδίαση των Portugieser, ένα νέο μοντέλο με το θρυλικό διηνεκές ημερολόγιο, ένα σπορ ναυτικό χρονογράφο με μια κάσα κομψών αναλογιών και το πρώτο ρολόι το οποίο διαθέτει ένδειξη για την παλίρροια. Αυτά είναι τα highlights της νέας συλλογής, τα οποία διαθέτουν μηχανισμούς κατασκευασμένους από την IWC και αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τη συλλεκτική αξία της σειράς Portugieser.

  Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, με τη γνώση του παρόντος, θα διαπιστώσουμε πως λίγα σχέδια ρολογιών έχουν καταφέρει να αποκτήσουν την αύρα της διαχρονικότητας. Με το Portugieser, η IWC δημιούργησε ένα τέτοιο θρυλικό μοντέλο στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Στην καρδία του Reference 325, που κατασκευάστηκε για δύο εμπόρους από την Πορτογαλία – εξ’ ου και το όνομα του-, βρισκόταν ένας μηχανισμός για ρολόγια τσέπης Hunter. Η έμπνευση για το λιτό, ανοιχτό και υψηλής λειτουργικότητας καντράν προήλθε από τα ρολόγια που η IWC κατασκεύαζε για το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό εκείνη την εποχή. Να και η θαλασσινή κληρονομιά λοιπόν. Εξ’ αρχής το Portugieser διέθετε τα τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ενός ρολογιού τσέπης, συνδυασμένα όμως με την υψηλή ακρίβεια και την ευκολία ανάγνωσης που χαρακτηρίζει τα ναυτικά όργανα.

  Η μία εκδοχή του χρονογράφου της σειράς Yacht Club διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, επάργυρο καντράν, μπλε δείκτες και απλίκες, μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι.

  Και για να συνεχίσουμε τα «ιστορικά» δεδομένα, δείγμα της σημαίνουσας καταγωγής της οικογένειας Portugieser, το ενδιαφέρον είναι ότι η εμφάνιση των Portugiesers δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου από τότε. Η καθαρή και λειτουργική τους σχεδίαση είναι το ίδιο φρέσκια και μοντέρνα σήμερα, όσο ήταν και πριν από 80 χρόνια.

  Σημειωτέον: όλα τα ρολόγια της νέας συλλογής είναι εξοπλισμένα  με  μηχανισμούς κατασκευασμένους από την IWC. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν αυτόματους μηχανισμούς των οικογενειών 52000 και 82000, με σύστημα κουρδίσματος Pellaton που αποτελείται από κεραμικά μέρη. Στους χρονογράφους, οι μηχανισμοί των οικογενειών 89000 και 69000 διασφαλίζουν την ακριβή χρονομέτρηση ενδιάμεσων χρόνων. Το Portugieser Chronograph (Ref. 3716), ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της IWC, διαθέτει τον μηχανισμό 69355 της IWC και διάφανο πίσω μέρος της κάσας από κρύσταλλο ζαφειριού. Επίσης, δίνεται πλέον η δυνατότητα σε κάθε ρολόι που βρίσκεται εντός της βασικής διετούς εγγύησης, να καταχωρηθεί στο πρόγραμμα My IWC, επεκτείνοντας την σε οχτώ χρόνια.

   

  Το Portugieser Yacht Club, ως σπορ ναυτικό ρολόι, συνδυάζει τη διαχρονική κομψότητα με την ανθεκτικότητα και την υψηλή στεγανότητα.

  Μπορούμε να επιλέξουμε τον χρονογράφο που διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, μπλε καντράν, δείκτες και απλίκες από ρόδιο, μπρασελέ από ανοξείδωτο  ατσάλι.

  Ας πάμε τώρα στο προκείμενο που είναι το Portugieser Yacht Club. Ο τίτλος του είναι εύγλωττος και δηλωτικός των προθέσεών του. Οι καινούργιες ναυτικές λειτουργίες και οι κομψές διαστάσεις της κάσας, σε συνδυασμό με την υψηλή ανθεκτικότητα και στεγανότητα, καθιστούν αυτό το σπορ ναυτικό ρολόι ιδανικό σύντροφο και στην ξηρά και εν πλω. Το Portugieser Yacht Club Chronograph θα κυκλοφορήσει σε τρία μοντέλα. Ενώ πιπλέον, το Portugieser Yacht Club Moon & Tide αποτελεί το πρώτο μοντέλο που διαθέτει τη νέα ένδειξη για την παλίρροια.

  Ως σπορ ναυτικό ρολόγια, τα Portugieser Yacht Club συνδυάζουν τη διαχρονική κομψότητα με την ανθεκτικότητα και την υψηλή στεγανότητα. Μπορούν να φορεθούν τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά.

  Portugieser Yacht Club Moon & Tide

  Είναι το πρώτο ρολόι της IWC που διαθέτει την καινούργια ένδειξη για την παλίρροια. Ένα ξεχωριστό παράθυρο τοποθετημένο στην θέση «6» του καντράν εμφανίζει τους εκτιμώμενους χρόνους της επόμενης παλίρροιας και άμπωτης (βλ. παραπάνω το μοντέλο σε μπλε και χρυσό). Η διπλή ένδειξη της φάσης της σελήνης στη θέση «12», έχει ενισχυθεί ώστε να εμφανίζει τις παλίρροιες συζυγιών και τετραγωνισμών, όπως επίσης και την ένταση των παλιρροιών που συμβαίνουν εκείνη τη χρονική στιγμή. Οι παλίρροιες συζυγιών που αυξάνουν κατά πολύ τη στάθμη των υδάτων, συμβαίνουν στη πανσέληνο και τη νέα σελήνη.

  Διαθέτει κάσα από ροζ χρυσό 18-καρατίων, μπλε καντράν, επίχρυσους δείκτες και μπλε λουράκι από καουτσούκ. Το σύστημα της ένδειξης της διπλής φάσης της σελήνης και της ένδειξης της παλίρροιας τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 82835 της IWC. Αυτός ο στιβαρός αυτόματος μηχανισμός διαθέτει σύστημα κουρδίσματος Pellaton από κεραμικά μέρη και απόθεμα ενέργειας 60 ωρών. Ο μηχανισμός είναι ορατός μέσα από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας.

  Κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, επάργυρο καντράν, επίχρυσοι δείκτες και απλίκες, μπρασελέ από 5Ν χρυσό 18-καρατίων και ανοξείδωτο ατσάλι. Ένας ξεχωριστός χρονογράφος.

  Portugieser Yacht Club Chronograph

  Η IWC παρουσιάζει επίσης την 3η γενιά των χρονογράφων της σειράς Yacht Club.  Τα νέα ρολόγια διαθέτουν κάσα διαμέτρου 44 χιλιοστών και συνδυάζουν την ανθεκτικότητα με την υψηλή στεγανότητα στα 60 μέτρα. Τα νέα ρολόγια διατίθενται με υψηλής ποιότητας μπρασελέ είτε από ανοξείδωτο ατσάλι ή από χρυσό 18-καρατίων.

   

  Μπορούμε να φανταστούμε αυτά τα ρολόγια στον καρπό μας αυτό το καλοκαίρι που χρειαζόμαστε περισσότερο παρά ποτέ την ηρεμία και τη σιγουριά.

  Τα ρολόγια τροφοδοτούνται από τον μηχανισμό 89361 που έχει κατασκευάσει η IWC. Οι ώρες και τα λεπτά του χρονογράφου εμφανίζονται σε ένα ενιαίο totalizer στη θέση «12». Χάρη στη λειτουργία flyback, οι δείκτες του χρονογράφου μπορούν να επιστρέψουν στο μηδέν απλά με το πάτημα του κουμπιού reset, ώστε να μπορεί αμέσως να ξεκινήσει μια νέα χρονομέτρηση. Το αυτόματο σύστημα κουρδίσματος διαθέτει απόθεμα ενέργειας 68 ωρών. Και εδώ, ο μηχανισμός είναι ορατός μέσα από το διαφανές πίσω μέρος της κάσας.

  Tα βρίσκουμε σε τρεις τύπους. Το πρώτο Yacht Club διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, μπλε καντράν, δείκτες και απλίκες από ρόδιο, και μπρασελέ από ανοξείδωτο  ατσάλι. Το δεύτερο φέρει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, επάργυρο καντράν, μπλε δείκτες και απλίκες, με μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι. Και το τρίτο, κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, επάργυρο καντράν, επίχρυσους δείκτες και απλίκες, με μπρασελέ από χρυσό 18-καρατίων και ανοξείδωτο ατσάλι.

  Μπορούμε να τα φανταστούμε στον καρπό μας αυτό το καλοκαίρι που χρειαζόμαστε περισσότερο παρά ποτέ την ηρεμία, τη σιγουριά και την ανεξαρτησία των κινήσεών μας. Συνδυάστε τα με μαρινιέρες, με polo μπλουζάκια στο χρώμα της θάλασσας και του ουρανού, με λινά αέρινα πουκάμισα. Κρατώντας ένα ποτό στο χέρι και αφήνοντας κατά μέρος τις σκοτεινές σκέψεις που μας κληροδότησε η περιπέτεια που ζήσαμε.

   

  Διαβάστε ακόμα: Όταν το Portugieser Chronograph συνάντησε το ελληνικό… «προσούτο».

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top