Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Steve Jobs από αυτό το project.

  Το παιχνίδι της Wall Street αλλάζει κανόνες τα τελευταία χρόνια. Οι παραδοσιακές αυτοκρατορίες χάνουν τη δύναμή τους και νέες γεννιούνται στη θέση τους – εταιρίες που είδαν και ακολούθησαν την τεχνολογική επανάσταση. Εταιρίες που ξεκίνησαν με ελάχιστα χρήματα μέσα σε ένα γκαράζ, ένωσαν τις τύχες του με το ίντερνετ και τώρα κυριαρχούν.

  Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι αυτές οι εταιρίες παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που παίρνουν πολλές κυβερνήσεις και κράτη. Τι θα γινόταν όμως αν αυτοί οι κολοσσοί αποφάσιζαν να φτιάξουν το δικό τους κράτος; Έτσι και αλλιώς, την αγορά την ελέγχουν.

  Ο Marc Zuckerberg με το Facebook κατάφερε να αλλάξει πολλά παραδοσιακά δεδομένα στον κόσμο της Wall Street.

  Σε τέτοια ερωτήματα φαίνεται να «χάθηκε» ο Jade Dalloul, ο οποίος αναρωτήθηκε πώς θα ήταν ο κόσμος αν αυτές οι εταιρίες αποφάσιζαν να φτιάξουν το δικό τους νόμισμα. Ο Γάλλος designer ξεκίνησε το project Brand Currency, δημιουργώντας ένα νέο νόμισμα, που πάνω τους έχει τα πορτραίτα γνωστών tech επιχειρηματιών – από τον Bill Gates και τον Steve Jobs μέχρι τον Marc Zuckerberg.

  Φυσικά το project του Dalloul δεν δίνει απαντήσεις, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πώς δεν θα αργήσει να έρθει εκείνη η μέρα.

  Τα τελευταία 22 χρόνια ο Bill Gates έχει βρεθεί 18 φορές στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους Πλουσιότερους Ανθρώπους του Πλανήτη.

   

  Διαβάστε ακόμα: Ποιος είναι ο Jeff Bezos που για λίγες ώρες έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου;

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top