Το συγκεκριμένο ρολόι είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του οίκου Jaeger-LeCoultre με το αργεντίνικο οίκο υποδηματοποιίας (εξειδικευμένος στις μπότες που φορούν οι αθλητές του polo), Casa Fagliano.

    Η αρ ντεκό σιλουέτα του σε τραβάει αμέσως. Φέρνει κάτι από το παρελθόν σε σχήμα μέλλοντος. Δεν γίνεται να μην ανακαλέσει στο νου μας το αναλλοίωτο μοντέλο Tank τoυ οίκου Cartier. Κι όμως, το Reverso της Jaeger-Le Coultre διεκδικεί την αποκλειστικά δική του θέση στα κλασικά ρολόγια. Κατ’ ουσίαν, έχουμε να κάνουμε με ένα αρχέτυπο που ξετρελαίνει όλους τους aficionados της υψηλής ωρολογοποιίας.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η «μήτρα» του συγκεκριμένου μοντέλου ανάγεται στο μακρινό 1931. Εκτοτε έχουν υπάρξει αμέτρητες παραλλαγές του βασικού σχεδιασμού. Κάθε μια, όμως, έχει να προσφέρει νέες πινελιές κομψότητας. Το συγκεκριμένο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του οίκου Jaeger-LeCoultre με το αργεντίνικο οίκο υποδηματοποιίας (εξειδικευμένος στις μπότες που φορούν οι αθλητές του polo), Casa Fagliano. Κάπως έτσι προέκυψε το μοντέλο Tribute Duoface Fagliano Limited Edition.

    Χρυσό και λεπταίσθητο.

    Η πρώτη συνεργασία μεταξύ της Casa Fagliano και της Jaeger-LeCoultre ήταν στο μοντέλο Reverso 1931 U.S. Limited Edition. Και ήταν ένα από τα ωραιότερα Reversos των τελευταίων δεκαετιών. Η Casa Fagliano και η Jaeger-LeCoultre συνεργάστηκαν εκ νέου σε ένα Duoface το 2017, με συνδυασμό γκρι και ασημί καντράν. Τώρα, οι δύο εταιρείες επέλεξαν ένα πιο πολυτελές concept, με μια λαμπρή λάκα: ρουμπίνι-κόκκινο στη μία πλευρά και ένα ασημένιο καντράν με σχέδιο clous de Paris από την άλλη.

    Στην αρχική εκδοχή του ρολογιού η κάσα μπορούσε να αναστραφεί, για να αποφευχθεί η φθορά του όμορφου καντράν. Τώρα, όμως υπάρχουν δύο καντράν σε ένα.

    Η χρυσή κάσα του εν λόγω ρολογιού είναι στα 47mm (τω όντι, αρκετά ευδιάκριτο) και το λουράκι είναι από μπορντώ δέρμα. Βγαίνει σε μόλις 190 κομμάτια, ευθεία αναφορά στην 90η επέτειο (το 2021) από τότε που εμφανίστηκε το Reverso. Οσο για την τιμή του φτάνει στα 23.900 δολάρια.

    Το Reverso σχεδιάστηκε αρχικά με την ιδέα να προσφέρει κάποια μορφή προστασίας στο καντράν του ρολογιού χειρός κατά τη διάρκεια του σκληρού περιβάλλοντος ενός αγώνα πόλο. Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή στους επαΐοντες.

    Αριστερά η μπροστινή όψη και δεξιά η πίσω σε περίπτωση που θέλετε να προστατεύσετε το καντράν του ρολογιού.

    Για την επανάληψη: ήταν η απάντηση σε μια πρόκληση που τέθηκε στο τέλος ενός παιχνιδιού πόλο. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα παίκτης του πόλο προκάλεσε τον ελβετό επιχειρηματία Cesar de Trey να δημιουργήσει ένα ρολόι που δεν κινδύνευε να σπάσει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο De Trey παρουσίασε την ιδέα του στον Jacques-David LeCoultre, και το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός ρολογιού του οποίου η κάσα μπορούσε να αναστραφεί, για να αποφευχθεί η φθορά του όμορφου καντράν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

    Στην αρχική του εκδοχή έχουμε να κάνουμε με ένα ρολόι κομψότητας και αντοχής ειδικά όταν επιστρατεύεται το πίσω μέρος του ρολογιού, κρύβοντας το καντράν. Τα Duoface, ωστόσο, έχουν τον νεωτερισμό ότι μπορούν να προσφέρουν δύο καντράν, άρα δύο ρολόγια σε ένα. Το τελευταίο αυτό και αρκετά «γιορτινό» μοντέλο είναι αδιάβροχο (αντέχει στα 3 Bar) και έχει απόθεμα ισχύος 42 ωρών.

     

    Διαβάστε ακόμα: Το νέο Longines Legend Diver, μπρούτζινο, καταδυτικό και εστέτ.

     

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top