Είχα δύο Κ-Way: ένα κίτρινο κι ένα πράσινο. Σ’ ένα συρτάρι βρήκα το δεύτερο. Photo Credit:  asos.com

Είχα δύο Κ-Way: ένα κίτρινο κι ένα πράσινο. Σ’ ένα συρτάρι βρήκα το δεύτερο. Photo Credit: asos.com

Ετοίμαζα τη βαλίτσα για τις διακοπές. Τιγκαρισμένη καθώς ήταν, προβληματιζόμουνα πού διάολο να χωρέσω το ογκώδες αντιανεμικό.

Ώσπου μού ‘ρθε φλασιά. Άρχισα να ψάχνω πού ήταν καταχωνιασμένα τα παλιά, ηρωικά μου K-way.

Είχα δύο: ένα κίτρινο κι ένα πράσινο. Σ’ ένα συρτάρι βρήκα το δεύτερο. Πάνω στο πλοίο αποδείχτηκε ότι ήταν το πιο έξυπνο πράγμα που είχα σκεφτεί το τελευταίο εξάμηνο.

Βλέπετε, η περίφημη μπανάνα που περνιόταν στη μέση είχε πάψει εδώ και χρόνια υπερηφάνως να φοριέται από τους νεανίες κι είχε γίνει ντεμοντέ.

Μπορεί να γίνει μπαλίτσα και να κρυφτεί μέσα στον ίδιο της το μάρσιπο. Χωρώντας μαζί όλο σου το βιος.

Ώσπου, το 2004, ο ιταλικός όμιλος Basic Net, ο οποίος διαθέτει και τις μάρκες Robe di Kappa, Superga, Jésus Jeans, εξαγοράζει το μυθικό αντικείμενο. Το οποίο επινοήθηκε το 1965 από τον Γάλλο κατασκευαστή παντελονιών Léon-Claude Duhamel.

Το άτομο είχε τη φαεινή ιδέα να φτιάξει ένα ελαφρύ parka από καλής ποιότητας νάιλον που να προστατεύει απ’ τον αέρα και τη βροχή. Με δύο βασικά, ιστορικά μοντέλα: το “Claude” και το “Jacques” (στα €55 σήμερα).

H περίφημη μπανάνα που περνιόταν στη μέση είχε πάψει εδώ και χρόνια υπερηφάνως να φοριέται από τους νεανίες κι είχε γίνει ντεμοντέ.

H περίφημη μπανάνα που περνιόταν στη μέση είχε πάψει εδώ και χρόνια υπερηφάνως να φοριέται από τους νεανίες κι είχε γίνει ντεμοντέ.

Στην αρχή προοριζόταν για τα παιδιά. Ήταν πολύχρωμο, γιούνισεξ και διαχρονικό. Ένα ρουχαλάκι που μπορούσε να γίνει μια τόση δα μπαλίτσα και να κρυφτεί μέσα στον ίδιο της το μάρσιπο. Ο οποίος μπορούσε να χωρέσει σχεδόν όλο σου το βιος.

Κάθε πενηντάρης τα θυμάται με συγκίνηση. Αυτή τη στιγμή, τα K-Way όχι μόνο θεωρούνται vintage, αλλά γίνεται και χαμός σε ζήτηση για δαύτα στο eBay.

Όμως, η καινούρια φουρνιά εξελίχθηκε (φτάνοντας ως και τα €350). Τώρα είναι haut de gamme, από νέα υλικά, πανάλαφρα, waterproof, που αναπνέουν.

Τόσο χάι που ένας σικάτος Ιταλός. σαν τον φίλο μου τον Μπρούνο, φοράει το K-way κάτω απ’ το σακάκι. Καθ’ υπόδειξιν Versace.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί βαριέμαι τα μπεστ – σέλερ του ντιζάιν!

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top