Riva-Aquarama-blue_white-4-Kiade

Τα μοντέλα Kiade κατασκευάζονται με πλήρη πιστότητα και σε συνεργασία πάντοτε με τα ναυπηγεία που ήταν υπεύθυνα για αυτά τα υπέροχα και uber-stylish σκάφη.

Σκάφη ιστορικά, θρύλοι της παγκόσμιας ναυπηγικής σκηνής, αγωνιστικά, ταχύπλοα που ονοματοδοτούν κατηγορίες, ακόμη και μοντέλα βγαίνουν στη στεριά και κοσμούν το χώρο ή το γραφείο σας. Αντικείμενα πόθου, σύμβολα μια ολόκληρης εποχής αλλά και νέες δημιουργίες της σύγχρονης ναυπηγικής συνθέτουν την συλλογή της γαλλικής Kiade Models.

Στο Ναυτικό Σαλόνι στο Παρίσι δεν λησμονώ ποτέ να επισκεφτώ το καλαίσθητο περίπτερο όπου βρίσκονται σε περίοπτη θέση αγαπημένα μου σκάφη κατασκευασμένα στο χέρι με υψηλής ποιότητας υλικά, με ξύλινες επενδύσεις, δουλεμένα σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό. Το επιτελείο της Kiade Models έχει ναυτική παιδεία, γνωρίζει το αντικείμενο σε βάθος και δημιουργεί με πάθος. Αυτό εισπράττω κάθε φορά που περιεργάζομαι τα κλασσικά της Riva, το Aquarama ή το Tritone. Μοντέλα που σημάδεψαν την εποχή τους και έθεσαν τις προδιαγραφές για το μέλλον.

Το επιτελείο της Kiade Models έχει ναυτική παιδεία, γνωρίζει το αντικείμενο σε βάθος και δημιουργεί με πάθος.

Υπάρχει μια ολόκληρη σχολή για την συγκεκριμένη γεωμετρία των ταχύπλοων που έμελλε να αντιγραφεί όσο κανένα άλλο και τελικά να δανείσει την ονομασία του σε ολόκληρη κατηγορία σκαφών. Ανάμεσα στα μοντέλα που ξυπνούν μνήμες και προκαλούν θαυμασμό με τις λουστραρισμένες και φίνες επιφάνειες, την λεπτομερή αναπαράστη του, την ειδική επένδυση στο τιμόνι και στα επιμέρους και την φωτογραφική ανακατασκευή του πρωτοτυπου, βρίσκονται το Typhoon, το Arno ή το Baby Bootlegger, σφήνες της εποχής που είχαν στο cockpit έναν ευπατρίδη και αντίπαλο μόνο το χρονόμετρο.

RivaAqua10-003

Τα μοντέλα της Kiade κατασκευάζονται σε αναλογίες 1/10.

Η μέθοδος κατασκευής της Kiade βασίζεται στην λεπτομερή φωτογραφική αποτύπωση από τα πρωτότυπα μοντέλα, ώστε οι σχεδιαστές καταφέρουν και δίνουν πνοή σε μοντέλα με αναλογίες 1/10. Αυτό πάντα σε συνεργασία και την απαιτούμενη αδειοδότηση από τους κατασκευαστές και ναυπηγούς των σκαφών.

Τα μοντέλα της Kiade στο Αθηναϊκό Mah Jong πρέπει να νιώθουν στο στοιχείο τους, ανάμεσα στα κορυφαία χειροποίητα κοστούμια της Kiton.

Άξιο αναφοράς βεβαίως είναι το γεγονός οτι για τα μοντέλα που δεν βρίσκονται πια στο νερό αλλά σε κάποιο μουσείο ή εχουν παρέλθει απο την ενεργό δράση η Kiade εχει φροντίσει σε συνεργασία με τους ναυπηγούς και σχεδιαστές να εργαστούν επάνω στα πρωτότυπα σχέδια. Ως εκ τούτου όταν βλέπετε το θρυλικό Pen Duick, το σκάφος που ενέπνευσε τον γάλλο ωκεανοπλόο Eric Tabarly ή το Moonbeam χτισμένο το 1898 ως υπερασπιστής του America’s Cup, οι γραμμές, οι αναλογίες, τα δεσίματα, η ιστιοφορία είναι μια πιστή ανακατασκευή σε κλίμακα που χωράει στο χώρο σας αλλά όχι τα μίλια που έχει διανύσει.

Για τους λάτρεις της σύγχρονης ναυπηγικής η γκάμα περιλαμβάνει νέα μοντέλα απο γνωστά ναυπηγεία ιστιοπλοϊκών και μηχανοκίνητων όπως η Jeanneau και η Beneteau. Επένδυση με ξυλεία teak, οργανωμένη γέφυρα, άγκυρες και προπέλες αρμονικά στημένα σε μια βάση με κάνουν να αναπολώ και να προσδoκώ την ώρα που θα λύσω τους κάβους.

Για τους πιο απαιτητικούς, για τύπους που ράβουν το κοστούμι τους sur mesure και όσους έχουν χτίσει το σκάφος τους η Kiade προσφέρει την δυνατότητα να αποκτήσουν το ίδιο σκάφος υπό κλίμακα. Βάσει των σχεδίων και των φωτορεαλιστικών που ειναι διαθέσιμο κατά την κατασκευή το σκάφος έρχεται σε επιθυμητές διαστάσεις προκειμένουν να διακοσμήσει και να φωτίσει το γραφείο ή το σαλόνι του ιδιοκτήτη.

Κλούνεϊ και Αμάλ την επομένη του γάμου τους στη Βενετία, σε θαλάσσια ταξί Riva.

Στην Ελλάδα θα βρείτε τα μοντέλα Kiade στο κατάστημα ανδρικών ειδών ένδυσης Mah Jong στην οδό Κανάρη 14. Μπορείτε επίσης να κάνετε ειδική παραγγελία με “πλοηγό” τον δημιουργό της πιο σοφιστικέ μπουτίκ για κυρίους και παλαιό πρωταθλητή ιστιοπλοΐας, Ηλία Βλαχάκη.

//Πληροφορίες: ΣΤΟΡΜΥ Ε.Π.Ε., Kανάρη 14, Κολωνάκι, [email protected], τηλ.: 210 36 22 860

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top