Photo Credit: The Prime Minister's Office/flickr.com

Αν δεν φαίνονται στη φωτογραφία τα 13 εκατοστά που τους χωρίζουν (1,76 μ. η Μπρούνι 1,63 κατά τους φαρμακόγλωσσους ο Σαρκοζί), αυτό σίγουρα οφείλεται στην αυτοπεποίθηση -και στους πάτους στα παπούτσια- του «μικρού Νικολά». Photo Credit: The Prime Minister’s Office/flickr.com

Η Κάρλα Μπρούνι, όπως και η Σεσιλιά, είναι 1,76 μ., ενώ ο «μικρός Νικολά» σύμφωνα με τους φαρμακόγλωσσους μετράει μόλις 163 εκατοστά. Δεν είναι οι μόνοι. Ο Τομ Κρουζ είναι 1,70 μ. και η Κέιτι Χολμς 1,75 μ. Όσο για τη Νικόλ Κίντμαν, άστο καλύτερα. Ο Ροντ Στιούαρτ είναι 1,77 μ. και το μανεκέν Πένι Λάνκαστερ πάει στα 1,85. Ο τζαζίστας Τζέιμι Κάλουμ φτάνει τα 1,62 μ. με τα χέρια στην ανάταση με δίπλα τη μοντέλα Σοφί Νταλ στα 1,82 μ. Πρόκειται για ατυπικά ζευγάρια θα σας πουν οι κοινωνιολόγοι. Η κοινωνική νόρμα δεν ήθελε τους κυρίους να σηκώνονται στις μύτες των ποδιών για να φιλήσουν την κυρία. Αντίθετα, σύμφωνα με έρευνες, πρέπει να είναι ψηλότεροι 12 ολόκληρα εκατοστά κατά μέσο όρο.

Οι κοντοί βρίσκουν δύσκολα δουλειά κι ακόμα δυσκολότερα παπούτσια. Μπροστά σε αυτήν την αδικία, φροντίζουν να αναπτύξουν άλλες τεχνικές γοητείας. Συχνά, είναι πιο αστείοι απ’ τους άλλους, τους αποδίδονται εντυπωσιακές σεξουαλικές επιδόσεις ή έχουν μανία με την εξουσία, όπως ο Μπερλουσκόνι. Κοίταξα τα blogs. Τα περισσότερα κορίτσια ισχυρίζονταν πως όλα αυτά είναι προκαταλήψεις και ότι σημασία έχει η αγάπη.

Πριν χρόνια, είχαμε μια διαφωνία επ’ αυτού με τον Φρέντυ Γερμανό. Ήταν πρακτικής φύσεως. 1,75 μ. αυτός, 1,80 μ. εγώ. Σήμερα, θα μας αποκαλούσαν ευγενικά «κανονικούς». Εκείνος δεν έβρισκε το πράγμα μαντζέβελο. Δεν θεωρούσε ότι το σεξ συνδυάζεται με την ορειβασία. Εγώ, αντίθετα, επέμενα να τους αγοράζω δωδεκάποντα και να καμαρώνω σαν γύφτικο σκεπάρνι.

Η αρρενωπότητα δεν είναι μούσκουλα, μπόι και μεγάλα λόγια. Μπορεί να ’σαι χτισμένος σαν τον Σβαρτσενέγκερ και να ’χεις αρρενωπότητα γαρίδας.

Ωστόσο, υπάρχουν και δυσκολίες. Αν είστε κοντός και η κοπέλα σας ξεροκαταπιεί, για να εφαρμόσετε αποτελεσματικά τη λαβή Χάιμλιχ θα πρέπει να σκαρφαλώσετε σε καρέκλα. Επίσης, παντρεμένος με δυο παιδιά, έτσι και κοιταχτείτε στις τζαμαρίες του Attica θα μοιάζετε με τους Ντάλτον. Όποιος από σας συμπεράνει ότι η κυρία ονομάζεται Άβερελ, έχει απλώς σκάσει απ’ τη ζήλια του.

Η αλήθεια είναι ότι παρά τους αταβισμούς τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το ότι ένα θεόρατο μανεκέν γουστάρει μια «τάπα» σαν εσάς δεν συνιστά απόδειξη των σφαλμάτων της δαρβινικής θεωρίας. Τι αίσθημα (φυσικής) προστασίας να αποζητήσει μια δίμετρη; Και, φυσικά, δεν το κάνει ούτε για το σατανικά βελούδινο σακάκι σας ούτε για τη ροζ γραβάτα σας ούτε για τα αμφιβόλου αισθητικής καλαμπούρια σας. Αυτό που αποζητά είναι μια αρρενωπότητα, δηλαδή μια συμπληρωματικότητα.

Επιτέλους, πρέπει να χωνέψουμε ότι η αρρενωπότητα δεν είναι μούσκουλα, μπόι και μεγάλα λόγια, αλλά μια παρουσία, μια ενέργεια κι ένα βλέμμα. Μπορεί να ’σαι χτισμένος σαν τον Σβαρτσενέγκερ και να ’χεις αρρενωπότητα γαρίδας. Να σηκώνεις 200 κιλά στο γυμναστήριο και να ’σαι τελείως asexual. Τα πρωινάδικα είναι φίσκα στα παραδείγματα. Πάρτε το ως υπόθεση εργασίας και δοκιμάστε το στις γυναίκες των ονείρων σας. Θα εκπλαγείτε.

Δείτε ακόμα: Πού αρχίζει και πού σταματάει ο πληθυντικός;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top