Το νέο Land Rover Discovery υπόσχεται μια διαφορετική οδηγική εμπειρία. (Φωτογραφίες: landrover.gr)

Το ημερολόγιο έδειχνε 1989, όταν η Land Rover αποφάσισε να παρουσιάσει ένα μοντέλο που ήθελε να κάνει την διαφορά. Ένα μοντέλο ιδανικό για την πόλη, υπέροχο για ανοικτούς δρόμους, μοναδικό για αποδράσεις. Ένα τετράτροχο που συνδύαζε την άνεση, την πολυτέλεια, την οδηγική απόλαυση. Ήταν η χρονιά που έκανε την εμφάνισή του το πρώτο Discovery – ένα μοντέλο που έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία στην αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η πρώτη γενιά Discovery δάμασε τις ασφάλτους για εννέα χρόνια, προτού «κρεμάσει τη φανέλα του» στο Hall of Fame των αυτοκινήτων και δώσει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά. Από τη «γέννηση» του Discovery έχουν περάσει 28 επιτυχημένα χρόνια, καθώς η Land Rover πούλησε πάνω από 1.200.000 μοντέλα. Και τώρα ήρθε η στιγμή της ανανέωσης.

Το νέο Discovery κουβαλάει στο DNA του όλα τα στοιχεία που έκαναν το Discovery επιτυχημένο τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά παράλληλα τα συνδυάζει άψογα με την τεχνολογική και σχεδιαστική εξέλιξη των καιρών μας.

Το ολοκαίνουργιο Land Rover Discovery είναι ένα τετράτροχο με επαναστατική σχεδίαση, ευφυή ευελιξία και απαράμιλλη δυναμική. Ένα τετράτροχο που φέρνει κοντά την παράδοση και την εξέλιξη, που κουβαλάει στο DNA του όλα τα στοιχεία που έκαναν το Discovery επιτυχημένο τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά παράλληλα τα συνδυάζει άψογα με την τεχνολογική και σχεδιαστική εξέλιξη των καιρών μας.

Η μορφή, η λειτουργία και τα κορυφαία επίπεδα φινέτσας συνδυάζονται και συνθέτουν ένα από τα πιο ελκυστικά οχήματα Land Rover που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Η εξωτερική σχεδίαση του οχήματος είναι μια επαναστατική ανανεωμένη έμπνευση της νέας γενιάς Discovery και εισάγει ένα νέο επίπεδο αθόρυβης λειτουργίας, όπως αποκαλύπτουν και οι σχεδιασμένες και λαξευμένες επιφάνειές του.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως το πολυτελές δέρμα, το αυθεντικό ξύλο και τα μεταλλικά φινιρίσματα, συνθέτουν μια ατμόσφαιρα φιλοσοφημένου σύγχρονου τρόπου ζωής.

Το εσωτερικό του είναι αποτέλεσμα της ανανεωμένης έμπνευσης με βάση τα κλασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Discovery με την εντυπωσιακή χρήση οριζόντιων και κάθετων γραμμών που συνδέονται μέσω του κεντρικού ταμπλό. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως το πολυτελές δέρμα, το αυθεντικό ξύλο και τα μεταλλικά φινιρίσματα, σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη δεξιοτεχνία και την επιμονή στη λεπτομέρεια συνθέτουν μια ατμόσφαιρα φιλοσοφημένου σύγχρονου τρόπου ζωής.

Η προαιρετική πανοραμική οροφή ενισχύει την αίσθηση του χώρου στο εσωτερικό του οχήματος που πλημμυρίζει από φυσικό φως.

Κερασάκι στην τούρτα στον σχεδιασμό; Η προαιρετική πανοραμική οροφή, που ενισχύει την αίσθηση του χώρου στο εσωτερικό του οχήματος που πλημμυρίζει από φυσικό φως.

Βέβαια, οι επιβάτες, ένα από τα πράγματα που απολαμβάνουν στο νέο Discovery είναι η άνεση, καθώς οι επτά θέσεις πλήρους μεγέθους αποτελούν πρότυπο ευελιξίας. Ενώ χάρη στην προαιρετική τεχνολογία Intelligent Seat Fold, μπορούν να διαμορφώσουν τη δεύτερη και τρίτη σειρά καθισμάτων χρησιμοποιώντας τους διακόπτες που βρίσκονται στον χώρο φόρτωσης ή στην κεντρική οθόνη αφής.

Το σύστημα ψυχαγωγίας στα πίσω καθίσματα περιλαμβάνει ατομικές οθόνες 8” που είναι ενσωματωμένες σε κάθε προστατευμένο προσκέφαλο.

Το σύστημα ψυχαγωγίας στα πίσω καθίσματα περιλαμβάνει ατομικές οθόνες 8” που είναι ενσωματωμένες σε κάθε προστατευμένο προσκέφαλο και περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου HSE Luxury, ενώ για τα υπόλοιπα μοντέλα αποτελεί προαιρετικό εξοπλισμό. Περιλαμβάνονται ασύρματα ψηφιακά ακουστικά WhiteFire®*, HDMI και συνδέσεις Mobile Hi-Definition Link και USB.

Όμως πέρα από την άνεση και την ψυχαγωγία, το νέο Discovery είναι ο ορισμός της απολαυστικής οδήγησης. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει μια σίγουρη, άνετη και συναρπαστική οδηγική εμπειρία που θα κάνει τα χιλιόμετρα να περνούν πραγματικά απαρατήρητα. Ο Δυναμικός έλεγχος ευστάθειας και το Ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης (EPAS) διασφαλίζουν ενισχυμένες δυνατότητες και αυξημένη ποιότητα οδήγησης στον δρόμο.

Το νέο Land Rover Discovery είναι ένα τετράτροχο για όλους τους δρόμους και όλες τις συνθήκες.

Παράλληλα διαθέτει μια πλούσια γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης για αυξημένη ασφάλεια για τους επιβάτες. Χάρη στις πιο καινοτόμες τεχνολογίες σκέψης, μηχανικής και οχήματος, τα χαρακτηριστικά αυτά βοηθούν ώστε ο οδηγός να διαχειριστεί τις συνθήκες κυκλοφορίας, αυτοκινητόδρομου, δρόμου ακόμη και νυχτερινής οδήγησης με άνεση.

Last but not least, το All-New Discovery προσφέρει υψηλή απόδοση χάρη στην προηγμένη γκάμα εκλεπτυσμένων και αποδοτικών κινητήρων βενζίνης και ντίζελ. Ο προηγμένος κινητήρας Ingenium 2,0 λίτρων είναι ο πρώτος 4κύλινδρος κινητήρας ντίζελ που χρησιμοποιείται σε Land Rover πλήρους μεγέθους.

//Land Rover Discovery

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 10 ακριβότερα classic cars στον κόσμο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top