Ένα smartphone εξαιρετικός βοηθός πλοήγησης, ιδανικό για εκδρομείς. Φωτό: Andro.gr.

Το Land Rover Explore είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Land Rover με τον όμιλο Bullitt που ειδικεύεται στον σχεδιασμό, την εξέλιξη και την κατασκευή συνδεδεμένων συσκευών για επώνυμες μάρκες. Όταν το πιάνεις στα χέρια σου καταλαβαίνεις ότι δεν είναι ένα λείο ντιζαινάτο “βότσαλο” που μπορεί να κάνει φτερά μέσα από τα δάκτυλά σου με μια απότομη στροφή του καρπού… Αλλά ένα ανδροπρεπές “εργαλείο” που με τα υλικά, τη ραβδωτή επιφάνεια και το ειδικό, ζυγισμένο του βάρος, δεν θα σε “αφήσει” στην πορεία.

«Ωραία όλα αυτά αλλά πόσο κρατάει η μπαταρία;» ίσως σκεφτούν αρκετοί παθόντες που κυκλοφορούν με ένα πανάκριβο κινητό μαζί με φορτιστή και δύο power banks. Ευτυχώς, κρατάει περισσότερο: «Καρδιά» της συσκευής είναι μια ισχυρή μπαταρία 4.000 mAh (συγκριτικά, στα καλά smartphones, οι μπαταρίες σπάνια ξεπερνάνε τα 3.000 mAh) η οποία διασφαλίζει μια συνηθισμένη χρήση για δυο μέρες, ή χρήση για μια ολόκληρη μέρα με ανοιχτό το σύστημα πλοήγησης GPS – απαραίτητο αν βρεθείτε στη μέση του πουθενά! Η διάρκεια μάλιστα της μπαταρίας του Land Rover Explore μπορεί να διπλασιαστεί με το πακέτο “Adventure Pack” που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία – είναι μια “πλάτη” χωρίς επιπλέον κόστος.

Μάλιστα, όταν προστεθεί το “Adventure Pack”, δεν απαιτείται πλέον ειδική συσκευή GPS, καθώς η “πλάτη” περιλαμβάνει μια πρόσθετη κεραία που βελτιώνει την αξιοπιστία και την ακρίβεια του GPS. Το “Adventure Pack” προσφέρει επιπλέον μπαταρία 3.600 mAh, ενώ παρέχει υψηλής ποιότητας τοπογραφική χαρτογράφηση που χρησιμοποιεί το σύστημα “Augmented Reality Skyline”, μια ας πούμε “επαυξημένης πραγματικότητας” ζωηρή εικόνα, που διευκολύνει τον προσανατολισμό, από την εταιρεία ViewRanger.

Το Land Rover Explore είναι ιδανικό για χρήση στο ύπαιθρο, καθώς αντέχει σε πτώση από ύψος 1,8 μ., είναι ανθεκτικό στο νερό – ακόμα και στο θαλάσσιο- και αντέχει σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.

Το Land Rover Explore έχει γενικά μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι προφανώς ιδανικό για χρήση στο ύπαιθρο. Ενδεικτικά, μπορεί να αντέξει σε πτώση από ύψος 1,8 μ. (δηλαδή πρακτικά από κάθε πέσιμο μέσα από τα χέρια), είναι ανθεκτικό στο νερό, ακόμα και στο θαλάσσιο (διαθέτοντας το «πρωτόκολλο IP68»), ενώ αντέχει και σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, σε ακραίες θερμοκρασίες, αλλά και σε υγρασία και κτυπήματα.

Εκαιρετικά ανθεκτικό, αντέχει σε “πεσίματα” και “βουτιές”. Φωτό: Andro.gr.

Και αυτό γιατί το Land Rover Explore διατηρεί -τηρουμένων των αναλογιών- τα δομικά στοιχεία του 4Χ4 οχήματος Land Rover Discovery, ενώ ο σχεδιασμός του είναι επίσης εμπνευσμένος από αυτόν της μάσκας και των φωτιστικών σωμάτων του αυτοκινήτου, παραπέμποντας με απέριττη κομψότητα στην πεμπτουσία της θρυλικής μάρκας Land Rover.

Στην αρχική οθόνη (homescreen) του Land Rover Explore υπάρχει ρυθμιζόμενος πίνακας “Outdoor Dashboard” που επιτρέπει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες και στα εξωτερικά δεδομένα από τους αισθητήρες της συσκευής. Μπορεί μάλιστα να ρυθμιστεί έτσι ώστε να προβάλλει τα πλέον κατάλληλα δεδομένα για συγκεκριμένες δραστηριότητες (υψόμετρο, υγρασία κ.α.).

Το δε “Explore Hub” είναι μια ανεξάρτητη πύλη εφαρμογών με προσαρμοσμένο κατάλογο περιεχομένων που σχετίζονται με πολλές υπαίθριες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και των εφαρμογών “Land Rover InControl”. Επιπλέον, πρακτικές λειτουργίες, όπως ο φακός SOS και ο νυχτερινός φωτισμός με κόκκινο φίλτρο που μειώνει τον φωτισμό της οθόνης, εξασφαλίζουν ότι το Land Rover Explore θα συνοδεύσει σαν πιστός σκύλος τον κάθε λάτρη της φύσης και της περιπέτειας.

Στα χαρακτηριστικά του smartphone ανήκει επίσης και η φωτεινή οθόνη 5” full HD, με βελτιστοποιημένη ευκρίνεια στο άμεσο – έντονο ηλιακό φως, ενώ η οθόνη αφής δίνει τη δυνατότητα χειρισμού ακόμα και με βρεγμένα δάχτυλα και με γάντια. Η δε τεχνολογία dual SIM παρέχει διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, επιτρέποντας σύνδεση σε δύο δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, πράγμα επίσης σημαντικό σε ορεινές και διασυνοριακές περιοχές.

Η διάρκεια της μπαταρίας του Land Rover Explore μπορεί να διπλασιαστεί με το πακέτο “Adventure Pack” που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.

Σύμφωνα με τον Joe Sinclair, προϊστάμενο του τμήματος επώνυμων προϊόντων και χορήγησης άδειας της Jaguar Land Rover, «η συνεργασία με την εταιρεία Bullitt Group είχε ως αποτέλεσμα το smartphone που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Ο τέλειος συνδυασμός του design και της λειτουργικότητας, που ενσαρκώνει το DNA της μάρκας Land Rover, επιτρέπει στους χρήστες του και να τολμήσουν να φτάσουν πιο μακριά, και να μείνουν εκεί περισσότερη ώρα».

Ο δε Peter Stephens, CEO της Bullitt Group, επισημαίνει πως «βασιζόμαστε στην ηγετική μας θέση στην αγορά ανθεκτικών κινητών και αντιλαμβανόμαστε την ολοένα μεγαλύτερη δυσαρέσκεια των καταναλωτών όσον αφορά την καταπόνηση των υφιστάμενων κινητών και κυρίως την ανεπαρκή διάρκεια της μπαταρίας, στοιχεία που δεν τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους σε κρίσιμες στιγμές. Το Land Rover Explore εμπεριέχει όλη την τεχνογνωσία μας και αποτελεί μια συσκευή που εξυπηρετεί άψογα τον χρήστη για κάθε δραστηριότητα στο ύπαιθρο, προσφέροντας παράλληλα κομψό σχεδιασμό».

Όταν προστεθεί το “Adventure Pack” (αριστερά στη φωτό), δεν απαιτείται πλέον ειδική συσκευή GPS, καθώς η “πλάτη” περιλαμβάνει μια πρόσθετη κεραία. Φωτό: Andro.gr.

Αν λοιπόν παίρνετε τη ζωή και τις δραστηριότητες σας στο ύπαιθρο στα σοβαρά –και αναζητείτε κι ένα smartphone που θα σας βοηθήσει να βγείτε από δύσκολες καταστάσεις– το Land Rover Explore είναι η στιβαρή επιλογή. Θα ταιριάξει απόλυτα και με τον τρόπο ζωής σας, και με το Range Rover σας – αν έχετε ήδη ένα τέτοιο.

Τέλος, το Land Rover Explore έχει προτεινόμενη τιμή €679 και θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα Cosmote-Γερμανός και Πλαίσιο.

Χαρακτηριστικά
– Μεγάλη μπαταρία (4.000 mAh) συν συμπληρωματικές μπαταρίες
– Προστασία (IP68) από το νερό και τη σκόνη
– Ανθεκτικό σε πτώση από ύψος 1,8 μ., με εργοστασιακή προστασία οθόνης
– Υψηλής ποιότητας τοπογραφική χαρτογράφηση από την εταιρεία ViewRanger με αυξημένη πραγματικότητα “Augmented Reality Skyline”
– Περιλαμβάνει κουπόνι για χάρτες εδάφους που επιτρέπει επιλογή από χάρτες μεγάλης ή μικρής κλίμακας σε διάφορες αγορές.
– Ο ρυθμιζόμενος πίνακας “Outdoor Dashboard” επιτρέπει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες για καιρικές συνθήκες, στα δεδομένα από τους αισθητήρες και στα εργαλεία της συσκευής, ανάλογα με τη δραστηριότητα: π.χ. καιρικές συνθήκες, άνεμος, παλιρροϊκά φαινόμενα, πυξίδα, φακός SOS κ.ά.
– Λογισμικό Android™, “Nougat” με προγραμματισμένη ενημέρωση “Oreo”
– Μνήμη 4 GB RAM και 64 GB ROM που μπορεί να αυξηθεί με microSD™
– Chipset MTK Helio X27, 2,6 GHz, 64 bit, με δέκα πυρήνες και υποστήριξη Dual SIM
– Οπίσθια κάμερα 16 MPx, εμπρόσθια κάμερα 8 MPx, ψηφιακή μεγέθυνση 4x
– Φωτεινή οθόνη 5” full HD, με προστατευτικό γυαλί Corning® Gorilla® Glass 5, βελτιστοποιημένη για χρήση στο ύπαιθρο
– Δυνατότητα χειρισμού με βρεγμένα δάχτυλα και με γάντια
– Νυχτερινός φωτισμός με κόκκινο φίλτρο που μειώνει τον φωτισμό της οθόνης και εξασφαλίζει φυσική ευκρίνεια σε χαμηλό φως και τη νύχτα
– LTE κατ. 6
– Κατάλογος προσαρμοσμένων εφαρμογών που προορίζονται για χρήση στο ύπαιθρο

Χαρακτηριστικά Adventure Pack
– Συμπληρωματική μπαταρία 3.600 mAh
– Πρόσθετη κεραμική κεραία GPS 25×25 mm
– Προστατευτική θήκη TPU
– Λαβή carabiner από ανοξείδωτο χάλυβα με υφασμάτινο λουρί
– Πιστοποίηση προστασίας IP68

 

Διαβάστε ακόμα: Το νέο Land Rover Discovery σε ταξιδεύει παντού

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top