lexus-hoverboard-001-1

Υγρό άζωτο ψύχει τους υπεραγωγούς και τους μαγνήτες που συνδυάζει η Lexus για να καταφέρει το ακατόρθωτο.

Για να καινοτομήσει, η Lexus των αυτοκινήτων πολυτελείας, αποφάσισε να κάνει ένα άλμα στο παρελθόν. Το 1985, ο Αμερικανός σκηνοθέτης Robert Zemeckis επινοεί τις περιπέτειες του νεαρού Marty McFly (Michael J. Fox) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο χρόνο, στην πρώτη ταινία της τριλογίας «Επιστροφή στο Μέλλον». Τέσσερα χρόνια αργότερα, τοποθετεί ένα μέρος της εποποιίας στο 2015, σ’ έναν κόσμο όπου τα αυτοκίνητα πετάνε, τα κορδόνια των sneakers δένονται μόνα τους και οι πιτσιρικάδες αιωρούνται πάνω σε «hoverboards». Το τελευταίο ενδέχεται να γίνει φέτος πραγματικότητα.

lexus_slide-3

Η τεχνολογία που χρησιμοποίησε η Lexus για να καταφέρει να αιωρηθεί η σανίδα της από μπαμπού είναι η υπεραγωγιμότητα

Υπεραγωγιμότητα

Στο site της, η Lexus περιγράφει την τεχνολογία που χρησιμοποίησε για να καταφέρει να αιωρηθεί η σανίδα της από μπαμπού, η οποία ακούει στο όνομα «Slide»: είναι η υπεραγωγιμότητα. Υποτίθεται ότι μέσω της μαγνητικής αιώρισης επιτυγχάνεται απίστευτη ελευθερία κινήσεων, δίχως την παραμικρή τριβή. Υγρό άζωτο ψύχει τους υπεραγωγούς και τους μαγνήτες που συνδυάζει η Lexus για να καταφέρει το ακατόρθωτο.

Τα τρελά όνειρα των απανταχού του κόσμου geeks να πηγαίνουν για ψώνια πετώντας, εκπέμποντας έναν απαλό καπνό υγρού αζώτου, θα πραγματοποιηθούν επιτέλους;

Η τεχνολογία αυτή υπάρχει: έχει αναπτυχθεί από Ιάπωνες μηχανικούς ήδη από τη δεκαετία του ’60 και βρήκε εφαρμογή σ’ ένα project για τρένα υψηλής (πολύ υψηλής) ταχύτητας. Το project «Maglev» ξεπέρασε τα 600 χλμ./ώρα στα τελευταία τεστ, αρχές 2015. Η πρώτη γραμμή που θα συνδέει το Τόκιο με τη Ναγκόγια προβλέπεται να εγκαινιαστεί το 2027.

"Επιστροφή στο μέλλον"

O Michael J. Fox ίπταται με τη σανίδα του στο “Επιστροφή στο Μέλλον no2” του 1989.

Για να τραβήξει την προσοχή, η Lexus έφτιαξε ένα teaser 37΄΄, ισάξιο πανάκριβου διαφημιστικού. «Τίποτα δεν είναι αδύνατο – Αρκεί να καταλάβεις το γιατί του πώς».

Δείτε το teaser εδώ:

Σκιές και μύθοι

Προς στιγμήν, λίγες πληροφορίες έχουν δει το φως για το πρωτότυπο. Ποιες είναι οι επιδόσεις του; Ποια η αυτονομία του; Θόρυβο κάνει; Θα βγει στην αγορά και σε ποια τιμή; Ένα κάρο ερωτήματα στα οποία η μάρκα ενδεχομένως να απαντήσει μέσα στις επόμενες βδομάδες, ικανοποιώντας την περιέργεια των aficionados αυτού του είδους των gadgets, ώστε να γίνει ο απαραίτητος χαμός.

SLIDE ANNOUNCE Hoverboard_PR Image 3 WITH LOGO

Μετά από 18 μήνες προσπαθειών, νέα τεστ έχουν προγραμματιστεί το φετινό καλοκαίρι στη Βαρκελώνη, πόλη που από πολλούς θεωρείται η Μέκκα του skateboard.

Ωστόσο, οι αδημονούντες είναι σκεπτικοί. Γιατί η Lexus δεν είναι η πρώτη επιχείρηση που αναγγέλλει ότι κατάφερε να φτιάξει το μαγικό χαλί. Το 2014, η startup HUVr παρουσίαζε με ταρατατζούμ και συμμετοχή Αμερικανών σταρ –μεταξύ των οποίων ο τραγουδιστής Moby και ο πρώην πρωταθλητής του skate Tony Hawk- μια παρόμοια σανίδα σε βίντεο. Μόνο που η ιστορία αποδείχτηκε μούφα.

Οπότε, το skate των αιθέρων είναι αληθινό; Μετά από 18 μήνες προσπαθειών, νέα τεστ έχουν προγραμματιστεί το φετινό καλοκαίρι στη Βαρκελώνη, πόλη που από πολλούς θεωρείται η Μέκκα του skateboard. Προς το παρόν, οι απανταχού του κόσμου geeks ας αρκεστούν στα τρελά τους όνειρα να πηγαίνουν για ψώνια πετώντας, αφήνοντας στο πέρασμά τους απαλά συννεφάκια υγρού αζώτου.

Για τ’ όνομα του Φαέθωνα!

 

Διαβάστε ακόμα: Μια λάμπα-ηχείο από τη Sony

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top