Βάλτε χρώμα στη ζωή σας. Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση εάν η αγορά γέμιζε από εναλλασσόμενα καλύμματα και πολύχρωμες θήκες για το G3 μετά από 2-3 μήνες πωλήσεων.

Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση εάν η αγορά γέμιζε από εναλλασσόμενα καλύμματα και πολύχρωμες θήκες για το G3 μετά από 2-3 μήνες πωλήσεων.

Κάτι λιγότερο από έναν χρόνο μετά την παρουσίαση του G2 της LG (είχατε την ευκαιρία να το “δείτε” πρώτοι μέσα από αυτήν τη στήλη), η LG ξαναχτυπά με το ολοκαίνουργιο G3. Ίσως θα προτιμούσα κάτι πιο ευφάνταστο ως όνομα, αλλά αφενός είμαστε όλοι «ζώα της συνήθειας», αφετέρου, ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, ότι το G2 έφτασε σε πωλήσεις σχεδόν τα 10.000 τεμάχια στην ελληνική αγορά, πλησιάζοντας για πρώτη φορά τα Galaxy και iPhones αυτού του κόσμου, με τον διάδοχο G3 να ευελπιστεί (και όπως όλα δείχνουν, βάσιμα) να διπλασιάσει αυτά τα νούμερα και έτσι να μπει «σφήνα» ανάμεσα στους δύο μεγάλους ανταγωνιστές.

Tο G2 έφτασε σε πωλήσεις σχεδόν τα 10.000 τεμάχια στην ελληνική αγορά, πλησιάζοντας για πρώτη φορά τα Galaxy και τα iPhones

Αρκετά, όμως, με τα βαρετά στοιχεία της αγοράς. Ας περάσουμε στο… ζουμί.

Το «ζουμί» θα έλεγα πως είναι το εξής: Παρά την επιτυχία του G2, η LG άκουσε με προσοχή καταναλωτές και «ειδικούς» (βαριά λέξη, εξού και τα εισαγωγικά), και έτσι, δεν παρουσίασε απλώς ένα «G2 on steroids». Πραγματικά άλλαξε τη λειτουργικότητα του κορυφαίου της smartphone, αντιλαμβανόμενη τα αδύναμα σημεία του προκατόχου του.

Διαβάστε ακόμα: Είναι αυτό το tablet που θα αντικαταστήσει (επιτέλους) τα laptops;

Η οθόνη με την «εξωπραγματική» ανάλυση των 2560x1440 pixels, χαρακτηρίζει από την πρώτη ματιά το νέο LG G3.

Η οθόνη με την «εξωπραγματική» ανάλυση των 2560×1440 pixels, χαρακτηρίζει από την πρώτη ματιά το νέο LG G3.

Το περίπου «καρτουνίστικο» περιβάλλον του G2, για παράδειγμα, έχει γίνει αρκετά πιο «σοβαρό» και «καθαρό», ενώ τη θέση της στο κινητό βρήκε (επιτέλους) και μια θέση για micro SD, που αυξάνει κατακόρυφα τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο.

Μιλώντας για αποθηκευτικό χώρο, σημειώνω ότι οι καταναλωτές έχουν πλέον επιλογή ανάμεσα στα μοντέλα των 16GB και 32GB, ένας περιορισμός που ναι μεν υπήρχε στην προηγούμενη γενιά (η LG λάνσαρε επισήμως στην αγορά μόνο το «μικρό» μοντέλο), αλλά κάτι μου λέει ότι ήταν περισσότερο «ψυχολογικός» παρά πραγματικός. Όπως και να έχει, τώρα υπάρχουν δύο χωρητικότητες για να επιλέξετε και μάλιστα με πολύ μικρή διαφορά τιμής μεταξύ τους, περίπου στα 50 Ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα «κλασικά» χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας της LG, αυτό που ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά είναι αναμφισβήτητα η οθόνη του. Πεντέμιση ίντσες (IPS panel) με «αστρονομική» ανάλυση 2560×1440 pixels(!) μεταφράζονται σε πυκνότητα της τάξεως των 538 pixels/ίντσα, κάτι ομολογουμένως εντυπωσιακό, τόσο ως τεχνολογικό επίτευγμα, όσο και στην πράξη, αφού η ευκρίνεια της οθόνης είναι απλώς… απίστευτη.

Το G3 είναι εφοδιασμένο με επεξεργαστή… σφαίρα και απρόσμενα ελαφρύ για το μέγεθός του (μόλις 149 γραμμάρια).

Η LG δίνει μεγάλη έμφαση στις φωτογραφίες, ισχυριζόμενη ότι η κάμερα των 13MPixels κάνει θαύματα. Μετά από μερικές δοκιμές, θα έλεγα ότι είναι πολύ καλή, αλλά σίγουρα όχι η κορυφαία στην αγορά (κάποια Nokia, για παράδειγμα, βρίσκονται σε άλλη κατηγορία). Πραγματικά χρήσιμο και πολύ ενδιαφέρον είναι το software που τη συνοδεύει, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να «παίξετε» με το τελικό αποτέλεσμα, ενώ η μεγάλη της δύναμη βρίσκω πως είναι στο video. Η κάμερα του G3 μπορεί να τραβήξει video 4K (ναι, αυτό που είναι 4 φορές καλύτερο από το Full HD) χωρίς να «αγκομαχήσει» και το αποτέλεσμα κόβει την ανάσα. Φυσικά, σε τέτοια ανάλυση, μην περιμένετε να τραβήξετε ώρες video (η συσκευή έχει ούτως ή άλλως «κόφτη» στα 5 λεπτά), αφού το μέγεθος του παραγόμενου αρχείου ξεπερνάει το 1GB κυριολεκτικά μέσα σε δευτερόλεπτα. Σκεφθείτε όμως, ότι μια τέτοια δυνατότητα είχε μέχρι πριν λίγα χρόνια μόνο ο… Σπίλμπεργκ, και τώρα είναι κυριολεκτικά στα χέρια σας.

Ωραίο φινίρισμα, το οποίο είναι αφενός ανώτερο από αυτό των αντίστοιχων Galaxy, αλλά λίγο πριν από αυτό των iPhones. Με μία διαφορά: Η πλάτη (οπότε και η μπαταρία) αφαιρείται! Αμάν πια με τα «μονολιθικά» designs...

Ωραίο φινίρισμα, το οποίο είναι αφενός ανώτερο από αυτό των αντίστοιχων Galaxy, αλλά λίγο πριν από αυτό των iPhones. Με μία διαφορά: Η πλάτη (οπότε και η μπαταρία) αφαιρείται! Αμάν πια με τα «μονολιθικά» designs…

Παράλληλα, το G3 είναι εφοδιασμένο με επεξεργαστή σφαίρα (τετραπύρηνος Snapdragon στα 2,46GHz), είναι απρόσμενα ελαφρύ για το μέγεθός του (μόλις 149 γραμμάρια), ενώ και η μπαταρία του φθάνει τα 3.000 mAh χαρίζοντάς σας την πολυπόθητη «πλήρη ημέρα συνεχούς χρήσης» που τόσο πολύ μας έχει λείψει από τη στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα smartphones.

Η τιμή λιανικής του νέου LG G3 φθάνει τα 599 Ευρώ για το μοντέλο των 16GB και τα 649 για το αντίστοιχο των 32GB (με λίγο ψάξιμο το βρίσκετε και αρκετά χαμηλότερα), κάτι που το καθιστά ήδη 15-20% φθηνότερο από τον άμεσο ανταγωνισμό.

Εάν ψάχνετε κορυφαίο smartphone χωρίς συμβιβασμούς στην καλύτερη δυνατή τιμή, τότε βρίσκεστε πολύ κοντά σε αυτό που θέλετε.

Tα Τop 5 νέα video games

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top