Το Μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης του George Lucas θα ανοίξει στο Λος Άντζελες το 2021. (Φωτογραφίες: MAD)

  Ήταν Μάιος του 1977, όταν στις σκοτεινές αίθουσες των ΗΠΑ έκανε την εμφάνισή της μια ταινία με τιτλο Star Wars: Episode IV – A New Hope, ένα διαστημικό έπος, που θα άλλαζε για πάντα τον κινηματογραφικό κόσμο. Το μυαλό πίσω από αυτή την epic space opera ήταν ένας νεαρός δημιουργός, που μερικά χρόνια πριν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του με το φιλμ American Graffiti.

  Από εκείνη την ημέρα ο George Lucas θα δει την καριέρα του να εκτοξεύεται, στα μάτια όλων θα γίνει ο μετρ των sci-fi ταινιών, ο αγαπημένος δημιουργός των nerds, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια θα βρεθεί πίσω από πολλές μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες είτε ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης είτε ως χρηματοδότης.

  Εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, το μουσείο θα διαθέτει θέατρο, βιβλιοθήκη, αφμιθέατρα, καφέ και εστιατόρια.

  Από τότε βέβαια έχουν περάσει 41 χρόνια και το τελευταίο διάστημα -ιδιαίτερα από το 2012 που πούλησε την Lucasfilm στην Walt Disney Company για πάνω από 4 δισ. δολάρια- ο Lucas ασχολείται με πολλά άλλα πράγματα εκτός από τον κινηματογράφο. Ένα από τα project του ήταν η δημιουργία του Μουσείου Αφηγηματικής Τέχνης – και πλέον όλα είναι έτοιμα για να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα.

  Πριν λίγες ημέρες ο Lucas βρέθηκε στο Λος Άντζελες εκεί που θα δημιουργηθεί το Μουσείο, ένας χώρος όπου «οι άνθρωποι θα μπορούν να φανταστούν πράγματα που δεν υπάρχουν» όπως λέει ο ίδιος. Ο «πατέρας» του Star Wars επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια για το Μουσείο, αλλά όπως ξεκαθαρίζει «δεν θα είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στο Star Wars αλλά στις τέχνες».

  Το γραφείο MAD εμπνεύστηκε τον σχεδιασμό του μουσείου από τους φουτουριστικούς κόσμους των ταινιών του Lucas.

  Στους χώρους θα υπάρχουν εκθέσεις από τις δημιουργίες του Lucas -άρα φυσικά και από το Star Wars-, σκηνικά και κοστούμια από τις ταινίες του, αλλά και έργα των Renoir, N.C. Wyeth, Winslow Homer, Maxfield Parrish, Norman Rockwell από την προσωπική συλλογή του 73χρονου δημιουργού.

  Τον σχεδιασμό του μουσείου των 9.200 τ.μ. ανέλαβε το γραφείο MAD, το οποίο εμπνεύστηκε από τους φουτουριστικούς κόσμους που δημιουργούσε ο Lucas για τις ταινίες του, ενώ στο εσωτερικό του εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, θα υπάρχει θέατρο, βιβλιοθήκη, αφμιθέατρα, καφέ και εστιατόρια. Το Μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης του George Lucas αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2021.

  Όλο το project κόστισε στον Lucas 1.5 δισ. δολάρια.

   

  Διαβάστε ακόμα: La Quincaillerie, το luxury «χρωματοπωλείο» του οίκου Hermès

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top