Η εμφάνιση μιας πραγματικής Madder γραβάτα τους είναι ματ και σε καμία περίπτωση γυαλιστερή.

  Μια καλοδεμένη γραβάτα είναι το πρώτο σοβαρό βήμα στη ζωή. Ω, μα βέβαια. Πώς θα μπορούσε να κάνει λάθος ο Όσκαρ Ουάιλντ; Δεν πρέπει επ’ ουδενί να θεωρούμε ως κάτι το προφανές και δεδομένο τη γραβάτα. Δεν είναι – ποτέ δεν ήταν. Ακόμη και ο πλέον αμύητος στους τροπισμούς και τις συνδηλώσεις του λαιμοδέτη στην καθημερινή εμφάνιση του άντρα, είναι σε θέση να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα σε τόσα είδη που κυκλοφορούν τριγύρω.

  Δεν φτάνει ένας κόμπος να ανυψώσει την αισθητική δυναμική μιας γραβάτας. Ούτε το κατάλληλο κοστούμι και το αντίστοιχο πουκάμισο φτάνουν και περισσεύουν. Επειδή ακριβώς έχουμε να κάνουμε με ένα τόσο ιδιαίτερο αξεσουάρ, οφείλει να έχει τη δική του αυταξία. Θα πρέπει, δηλαδή, να φέρει εκείνα τα ευδιάκριτα σημεία της μοναδικότητας. Λεπτομέρειες που ακόμη κι αν δεν φαίνονται στο «γυμνό» μάτι, σίγουρα κάνουν τη διαφορά.

  Οπτικά οι γραβάτες madder αναγνωρίζονται από τα ήσυχα, ματ χρώματα του μουντού κόκκινου, πράσινου, σοκολατί αλλά και των πιο απαλών μπλε και κίτρινου.

  Δεν φοράς γραβάτες; Σου φαίνεται ότι σε πνίγουν ή ότι κάθονται ως ξένο σώμα πάνω σου; Μπορεί, αλλά για όλα τα πράγματα υπάρχουν μια σωστή λύση. Ακόμη καλύτερη: μια καίρια λύση που φέρει την ονομασία Madder ή Ancient Madder. Αν τις φορέσεις θα καταλάβεις αυτομάτως τη διαφορά. Δεν πρόκειται για παιχνίδι των αισθήσεων, αλλά για τη θωπεία τους.

  Και μόνο να αγγίξεις μια γραβάτα Madder, αρκεί για να αισθανθείς την εξαιρετική της ποιότητα. Η ύφανση του μεταξωτού υφάσματος για τη βαφή Madder είναι το Twill σε διάφορα βάρη. Οπτικά οι γραβάτες madder αναγνωρίζονται από τα ήσυχα, ματ χρώματα του σκούρου κόκκινου, πράσινου, σοκολατί αλλά και των πιο απαλών μπλε και κίτρινου. Η εμφάνιση μιας πραγματικής Madder γραβάτα είναι ματ και σε καμία περίπτωση γυαλιστερή. Στην αφή, οι γραβάτες Madder είναι πολύ απαλές και έχουν τη χαρακτηριστική αίσθηση πούδρας σαν πολύ λεπτό σουέτ.

  Φέρουν την πιστότητα του οίκου ΚΥΔΟΣ. Που σημαίνει φτιάχνονται στην Ελλάδα, είναι 100% χειροποίητες και δεν παρεμβάλλεται ραπτομηχανή, είναι limited edition, ακολουθούνται όλες οι παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής (αόρατη ραφή, χωρίς φόδρα κ.α.) και η εταιρεία είναι η πρώτη που έφερε αυτά τα αυθεντικά υφάσματα στη χώρα μας.

  Επιπλέον, δεν θα έχεις πρόβλημα με τι θα τις συνδυάσεις. Τα σκούρα χειμερινά χρώματα που δίνει η βαφή Madder και η ματ εμφάνιση του υφάσματος κάνουν τις γραβάτες Madder να ταιριάζουν ιδανικά με χειμερινά υφάσματα όπως το τουΐντ και το κοτλέ.

  Στην αφή, οι γραβάτες Madder είναι πολύ απαλές και έχουν τη χαρακτηριστική αίσθηση πούδρας σαν πολύ λεπτό σουέτ.

  Τίποτα δεν είναι τυχαίο με τις γραβάτες Madder, ούτε καν το όνομά προέλευσής του. Για την ιστορία (που κάνει πάντα τη διαφορά), το όνομα των γραβατών Madder προέρχεται από το φυτό Madder ή Rubia tinctorum γνωστό στη χώρα μας ως Ριζάρι ή Ρουβία ή Βαφική. H Ρουβία παράγει το συστατικό που είναι απαραίτητο για τη φυσική βαφή των υφασμάτων, με πιο χαρακτηριστικό το κόκκινο της Ρουβίας. Η χρήση της έχει διαπιστωθεί σε αρχαίους πολιτισμούς έως και το 1500 πΧ. Με πιο χαρακτηριστικά δέρματα στην αρχαία Αίγυπτο και υφάσματα που χρησιμοποιούσαν οι Δρυΐδες κατά την τελετή ενηλικίωσης των κοριτσιών.

  Ορόσημο αποτελεί ο 19ος αιώνας κατά τον όποιο ανακαλύφθηκε ότι η Ρουβία περιέχει το συστατικό Alizarin ένας παράγοντας που έχει την ιδιότητα να χρωματίζει. Αυτή η ανακάλυψη διέδωσε τη χρησιμοποίηση των φυσικών χρωμάτων στη βιομηχανία των υφασμάτων. Προκειμένου όμως να επιτευχθεί η χρήση του Madder στο μεταξωτό ύφασμα είναι αναγκαίο και το συστατικό Gum Arabic. Το Gum Arabic είναι ένα εκχύλισμα από το δένδρο Ακακία που χρησιμοποιείται για να ενώσει τα χρώματα με το ύφασμα σαν κόλλα.

  Τα σκούρα χειμερινά χρώματα που δίνει η βαφή Madder και η ματ εμφάνιση του υφάσματος κάνουν τις γραβάτες Madder να ταιριάζουν ιδανικά με χειμερινά υφάσματα όπως το τουΐντ και το κοτλέ.

  Η διαδικασία δημιουργίας ενός υφάσματος Madder ξεκινά με την αφαίρεση της φυσικής οργανικής κόλλας του μεταξιού. Στη συνεχεία το μεταξωτό ύφασμα βάφεται με τα χρώματα της Ρουβίας. Στο τελικό στάδιο το βαμμένο πλέον ύφασμα βυθίζεται σε ένα μείγμα βασισμένο στο Gum Arabic για να ενωθεί η βαφή με το μετάξι. Τα ένζυμα από τη βαφή της Ρουβίας και το Gum Arabic δίνουν τα αισθητικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τις γραβάτες Madder.

  Όλα τα παραπάνω παραπέμπουν σε μικροτεχνική και μεράκι κι όχι τυποποιημένο προϊόν. Κάθε γραβάτα Madder έχει δουλευτεί στα χέρια από έμπειρους δημιουργούς. Υπάρχει, όμως, κι ένας λόγος παραπάνω που κάνουν τις συγκεκριμένες γραβάτες ένα εκ των ων ουκ άνευ αξεσουάρ στην αντρική γκαρνταρόμπα. Οι αυθεντικές χειροποίητες γραβάτες Madder – είτε Ancient Madder, αν προτιμάτε – έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αποκλειστικότητα από τον οίκο ΚΥΔΟΣ. Αλήθεια, ποιος δεν θέλει να φορέσει κάτι καινούργιο και να γίνει ο φορέας του;

  Θα τις βρείτε εδώ σε κίτρινο, μπορντό ή μπλε.

   

  Διαβάστε ακόμα: Η αυθεντική γραβάτα Garza για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον οίκο ΚΥΔΟΣ.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top