Η νέα «Marbeuf Club Chair» που παρουσίασε λίαν προσφάτως ο οίκος είναι ντυμένη με δέρμα Venezia με πατίνα TDM Intenso.

  Ο οίκος Berluti, συνώνυμος με τα κορυφαία πατιναρισμένα δερμάτινα υποδήματα, έχει ένα μότο αναλλοίωτο στα χρόνια. Σήμα κατατεθέν της παρουσίας του στο ανδρικό στυλ: «Δεν μπορείς να είσαι κομψός αν δεν είσαι άνετος και καλά εξοπλισμένος». Πώς μπορείς να αντικρούσεις το ρηθέν;

  Ιδρύθηκε το 1895 και ξεκίνησε να φτιάχνει υποδήματα κατά παραγγελία. Παπούτσια που έμελλε να φορεθούν και να αφουγκραστούν τα βήματα καθημερινών αλλά και σημαντικών ανδρών. Να γίνουν συνώνυμα της πηγαίας ομορφιάς που μπορεί να προσφέρει ένα πατούμενο στο συνολικό στυλ. Υποδήματα τόσο στιβαρά και στυλάτα, που μοιάζουν με έπιπλα.

  Η σταθερή «γραμμή» του οίκου είναι η θωπεία του δέρματος.

  Σήμερα, υπό τη διεύθυνση του Kris Van Assche (πρώην καλλιτεχνικός σκηνοθέτης του οίκου Dior Homme), προσφέρει μια ευρεία γκάμα αξεσουάρ και έτοιμων ενδυμάτων που συνδυάζουν την κλασική δεξιοτεχνία με τη σύγχρονη ευαισθησία που μας διέπει ως αρσενικές υποστάσεις.

  Η σταθερή «γραμμή» του οίκου είναι η θωπεία του δέρματος. Η Berluti είναι διάσημη για τα δερμάτινα είδη της, για τα φινιρίσματα στα δέρματα μόσχου, καγκουρό ή αλιγάτορα. Με τούτες τις θαυμαστές πρώτες ύλες δίδει στα παπούτσια, τις μπότες ή τις τσάντες της συλλογής μιαν αίσθηση ακραιφνούς ποιότητας και σπανιότητας.

  Σαν να εξακολουθεί να χαιρετίζει τον ιδρυτή του οίκου, τον ιταλό μάστορα Alessandro Berluti, που από την πρώτη στιγμή ταυτίστηκε με την κατεργασία του δέρματος πρώτης ποιότητας. Εκεί στην οδό Marbeuf στο Παρίσι, έδρα του οίκου, τίποτα δεν εξάγεται δίχως να φέρει ένα αισθητικό αποτύπωμα.

  Ανεση, στυλ και εκλεκτικότητα.

  Η γεωμετρία της φέρνει στο νου την εμβληματική πολυθρόνα «LC3» του Le Corbusier.

  Δεν είναι τυχαίο ότι στο πελατολόγιο του οίκου ανήκουν κάποιοι από τους άντρες που αποτέλεσαν σύμβολα της μόδας στην εποχή τους. Μετρήστε μερικούς από αυτούς: Pierre Bergé, Jean Cocteau, Alain Delon, Dean Martin, Matthew Scott-Young, Andy Warhol, Charles Aznavour, Frank Sinatra, Robert De Niro, Harvey Keitel, Yves Saint Laurent, Marcel Proust, Roman Polanski και Timothée Chalamet.

  Και η πολύχρωμη εκδοχή της.

  Μπορούμε να φανταστούμε κάποιον από αυτούς ή κι εμάς τους ίδιους να καθόμαστε στη νέα πολυθρόνα που σχεδίασε ο οίκος; Αναντίρρητα, ναι.

  Πρόκειται για τη νέα «Marbeuf Club Chair» που παρουσιάστηκε λίαν προσφάτως, η οποία είναι ντυμένη με δέρμα Venezia με πατίνα TDM Intenso. Μια εμβληματική τεχνική για τον οίκο που χρησιμοποιείται διαχρονικά στην κατασκευή των παπουτσιών του.

  Κατά τη δεκαετία του ’60, η Berluti είχε παρουσιάσει την δική της πολυθρόνα Club Chair για να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στους πελάτες της που έρχονται στην μπουτίκ να προβάρουν κάποιο ζευγάρι παπούτσια.

  Τώρα κατασκευάζεται κατόπιν ειδικής παραγγελίας και μπορεί να την αποκτήσει όποιος επιθυμεί να προσθέσει στο προσωπικό του οικοσύστημα μια «ναυαρχίδα» σπάνιας αισθητικής.

  Το χρώμα του δέρματος παραπέμπει στον καπνό ενός ακριβού πούρου ή ενός παλαιωμένου ουίσκι που σιγοπίνει κανείς διαβάζοντας ένα δερματόδετο βιβλίο. Τα εξώραφά της και οι λεπτομέρειες στα «πόδια» αποτυπώνουν την ακρίβεια στη λεπτομέρεια. Η γεωμετρία της φέρνει στο νου την εμβληματική πολυθρόνα LC3» του Le Corbusier.

  Το όλον αποπνέει στιβαρότητα, πολυτέλεια και άνεση. Θέλουμε να βυθιστούμε μέσα της πίνοντας ουίσκι, καπνίζοντας πούρα, διαβάζοντας ποίηση και κάνοντας σεξ, έναν ολόκληρο χειμώνα.

   

  Διαβάστε ακόμα: Τοπ 5 design καθίσματα για τα οπίσθια σας.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top