marshall1jimi

“Αν ο Χέντριξ είχε κινητό…”, όχι – όχι, η φράση αυτή είναι λάθος. Μην τα ισοπεδώσουμε όλα.

Μιλάμε για μια μάρκα που έχτισε το όνομά της στη ράχη των ροκστάρ: Τζίμι Χέντριξ, Έρικ Κλάπτον, Πιτ Τάουνσεντ… Οι ενισχυτές Marshall, οι οποίοι άρχισαν να ξεφωνίζουν στο Λονδίνο τη δεκαετία του ’60, είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο στο φόντο κάθε ροκ φωτογραφίας που σέβεται τον εαυτό της. Ωστόσο, σήμερα, το μόνο ροκ που απέμεινε είναι τα smartphones.

REGULAR-SLIDER-3_3800.0

Το ροδάκι για τον ήχο, σαν λεπτομέρεια ενισχυτή.

Γι’ αυτό, Ιούλιο μήνα, ο βρετανικός οίκος παρουσίασε το «London», το πρώτο του έξυπνο κινητό. Θα είναι διαθέσιμο άμα τη λήξει των φεστιβάλ, στις 26 Αυγούστου. London Calling!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μάρκα δοκιμάζει την τύχη της εκτός των τειχών των ενισχυτών. Εδώ και κάποια χρόνια, η φίρμα χαράζει το logo της σε ηχεία Bluetooth, αλλά και ακουστικά, των οποίων το τετράγωνο και μεταλλικό ντιζάιν παραπέμπει σε κείνο των ενισχυτών της. Για το concept τόσο των ακουστικών όσο των smartphones ευθύνεται η σουηδική Zound Industries.

marshall-london-phone-2_3800.0

Η κρακελέ μαύρη πλάτη του τηλεφώνου, όπως ακριβώς οι ενισχυτές για μεγάλα ζόρια.

Στο «London», o κατασκευαστής επαναλαμβάνει το μαύρο χρώμα και τα υλικά των ηχείων του. Το θορυβώδες όργανο λειτουργεί βάσει Android 5.0 Lollipop, διαθέτει μια οθόνη των 4,7 ιντσών, 2 GB μνήμη RAM και γράφει πάνω «Long live Rock’n’roll». Τα χαρακτηριστικά του κινητού δεν σε ρίχνουν κάτω ξερό, ιδίως στο άκουσμα της τιμής λανσαρίσματος των €540. Ωστόσο, το μαραφέτι διαθέτει ένα σωρό προχώ λειτουργίες για τους μουσικόφιλους.

Το μαρκούτσι είναι εφοδιασμένο επίσης με δύο ηχεία και δύο μικρόφωνα, τα οποία, αν δώσεις βάση στα λεγόμενα των ροκάδων, είναι επαγγελματικού επιπέδου.
marshall-london-phone-4_3800.0

Συνδυάζεται έξοχα με τα “στουντιακά” ακουστικά της Marshall – άλλωστε ντουμπλάρει ως και MP3.

Το «London» είναι εφοδιασμένο με δύο εισόδους jack stereo, οι οποίες επιτρέπουν να ακούς και να ηχογραφείς μουσική ντουέτο. Κάθε είσοδος διεθέτει το δικό της κομβίο ελέγχου έντασης ήχου. Ένα application DJ εκμεταλλεύεται ασμένως τη δυνατότητα αυτή. Το μαρκούτσι είναι εφοδιασμένο επίσης με δύο ηχεία και δύο μικρόφωνα, τα οποία, αν δώσεις βάση στα λεγόμενα των ροκάδων, είναι επαγγελματικού επιπέδου.

marshall-london-phone-6_3800.0

Έχει δύο εισόδους για ακουστικά. Γιατί μπορεί.

Το λογισμικό μέρος του κινητού είναι επίσης προσανατολισμένο στο μουσικό κομμάτι. Ένα κουμπί «Μ», στο πάνω μέρος, επιτρέπει την ενεργοποίηση ενός app που διαχειρίζεται όλες τις άλλες μουσικές υπηρεσίες του τηλεφώνου, όπως τα Spotify, Soundcloud και Mixcloud. Διάθέτει επίσης εκουαλάιζερ, λειτουργία πολύ σπάνια σε άλλα κινητά.

marshall-london-phone-8_3800.0

Δεν είναι το καλύτερο smarthone στην αγορά. Είναι όμως το πιο στυλάτο.

H Marshall δεν είναι η πρώτη (ούτε φυσικά η τελευταία) που έφτιαξε smartphone με το όνομά της. Δεν πάει καιρός, ένα τέτοιο υπέγραψε η αναγεννηθείσα από τις στάχτες της δεκαετίας του ’80, Commodore. Η Kodac, γυρνώντας το στο ψηφιακό, υπέγραψε το δικό της, με υπογραφή της βρετανικής Bullitt. Ακόμα κι η Lamborghini έστησε το δικό της.

960x490-loopstack.0

Με το application για equaliser, γίνεται όντως συμπληρωματικό γκάτζετ για μουσικούς.

Ωστόσο, εκμεταλλευόμενη το θράσος και τα όνειρα που έχουν οι νεαροί κιθαρίστες, η Marshall στοχεύει πιο ψηλά. Μπίρα ανά χείρας, έρχεται να ρίξει τη σκιά της στα «μεγάλα ψάρια», που ακούνε στο όνομα Apple και Samsung.

Το υβρίδιο θα αρχίσει να διατίθεται στην Ευρώπη από τον Αύγουστο, στην τιμή των €540.

marshall-london-smartphone-0

…Το τζην να είναι μαύρο, και η μπίρα από το μπουκάλι.

Διαβάστε ακόμα: Tο skate της «Επιστροφής στο Μέλλον» γίνεται πραγματικότητα από τη Lexus.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top