Την «πανοπλία» της McLaren τη ζηλεύουν μέχρι και οι Stormtroopers του Star Wars

Το τεχνολογικό τμήμα της γνωστής βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσίασε την Invincible shield του Project Invincible, ένα project που μας δείχνει πώς θα είναι ο κόσμος μας σε μερικές δεκαετίες.

 

Η McLaren Applied Technologies δεν αποκάλυψε το κόστος του project της, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι θα κοστίζει λιγότερο από 250.000 δολάρια.

Θυμάμαι, πριν πάρα πολλά χρόνια, όταν είχα πρωτοδεί την αρχική τριλογία του Star Wars, δύο πράγματα ήθελα να αποκτήσω από τον επικό κόσμο του George Lucas: ένα φωτόσπαθο και τη στολή των Stormtroopers. Το πρώτο μάλλον δεν θα το αποκτήσουμε ποτέ, ενώ το δεύτερο αν ρίξεις μια ματιά στο eBay σίγουρα θα βρεις κάτι. Ωστόσο, καμιά στολή Stormtrooper, δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακή όσο αυτή η «πανοπλία» που ετοιμάζει η McLaren.

Η McLaren Applied Technologies, το τεχνολογικό και ερευνητικό τμήμα της γνωστής βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες το νέο της σχέδιο: την Invincible shield του Project Invincible. Ουσιαστικά μιλάμε για μια αόρατη «πανοπλία» που κατασκευάζει η McLaren για την προστασία ζωτικών οργάνων μετά από εγχείρηση.

Όπως αποκάλυψε, ξεκίνησε να ασχολείται πάνω σε αυτό το project, καθώς τη ζήτησε ένας δισεκατομμυριούχος, του οποίου τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά και η εταιρία τον αναφέρει ως Client X.

Η Invincible shield προστατεύει ζωτικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, περιλαμβανομένης της καρδιάς και των πνευμόνων, ακόμα και στις πιο δυνατές συγκρούσεις.

Η Invincible shield έχει κατασκευαστεί από ίνες Dyneema (αυτές που χρησιμοποιούνται σε αλεξίσφαιρα γιλέκα), ένα ενισχυμένο σύστημα ρητίνης για αντοχή σε κρούσεις, ίνες Zylon που χρησιμοποιούν οι ομάδες της Formula1 και ίνες άνθρακα για επιπλέον αντοχή και δύναμη.

Στόχος της «πανοπλίας» είναι προστατεύει ζωτικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, περιλαμβανομένης της καρδιάς και των πνευμόνων, ακόμα και στις πιο δυνατές συγκρούσεις. Η McLaren Applied Technologies δεν αποκάλυψε το κόστος του project της, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι θα κοστίζει λιγότερο από 250.000 δολάρια. Τώρα μένει να βρουν και ένα μηχάνημα που να «γεννάει» λεφτά, για να αποκτήσουμε την Invincible shield.

 

Διαβάστε ακόμα: Το υβριδικό superyacht της Porsche κοστίζει 14 εκ. ευρώ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top