Q&A
elegant-black-walk-in-closet-ideas-for-men

Οι άνδρες έχουν αδυναμία στα πουκάμισά τους, ωστόσο για τους περισσότερους η φροντίδα τους παραμένει ένα μυστήριο. (Φωτογραφία: decorcrave.com)

Σήμερα κάθε σπίτι διαθέτει πλυντήριο το οποίο έχει επηρεάσει τις συνήθειες για το ντύσιμό μας περισσότερο από κάθε άλλη οικιακή συσκευή.

Τη δκαετία του ’50 ακόμα κολλάριζαν τα πουκάμισα, ώστε να μπορούν να φορεθούν πολλές φορές. Τώρα, όμως, τα αλλάζουμε σχεδόν καθημερινά, γεγονός που μετέτρεψε το κολλάρισμα σε υπερβάλλοντα δανδισμό.

Κάποιοι συμβουλεύουν να βάζουμε τα πουκάμισα μέσα σε μαξιλαροθήκη πριν από το πλύσιμο στο πλυντήριο. Θεωρητικά έτσι προστατεύεται το ύφασμα απ’ το ξεχείλωμα και τη φθορά μέσα στον κάδο. Άλλοι πάλι συνιστούν να πλένεται το πουκάμισο το μέσα έξω.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι απαραίτητο. Ένα πουκάμισο της προκοπής μπορεί να πλυθεί πολλές φορές τη βδομάδα, για πέντε ή έξι χρόνια χωρίς να πάθει τίποτα. Εντάξει, με τη φθορά, η φόρμα σιγά-σιγά χαλάει, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο.

Το μόνο στοιχείο του πουκαμίσου που μπορεί πραγματικά να επηρεαστεί μακροπρόθεσμα είναι το χρώμα, αλλά κι αυτό αντιμετωπίζεται μ’ όλα αυτά τα ειδικά απορρυπαντικά που κυκλοφορούν πλέον.

Το να πας να το φορέσεις ένα πουκάμισο είναι διπλωμένο στα 4 υπάγεται στον ποινικό κώδικα ως σοβαρό αδίκημα.

Τα καινούργια πουκάμισα τα πλένουμε;

Φυσικά και τα πλένουμε! Σε ένα κατάστημα, ένα πουκάμισο είναι διπλωμένο στα 4, άρα τσαλακωμένο του σκοτωμού. Το να πας να το φορέσεις έτσι υπάγεται στον ποινικό κώδικα ως σοβαρό αδίκημα. Επιπλέον, το ύφασμα ενός καινούργιου πουκαμίσου είναι κολλαρισμένο. Έτσι και πλυθεί, θα μπορέσει να αεριστεί και ν’ ανασάνει.


Διαβάστε ακόμα: Η χαρά να ταξιδεύεις στην τρίχα.


dicaprio_ironing

Tip για το σιδέρωμα: Ξεκινάτε απ’ το μανίκι. Το ισιώνετε και αρχίζετε το σιδέρωμα από τη μέση κι απ’ το κέντρο προς τα έξω, διαφορετικά θα δημιουργηθούνε ζάρες. (Φωτογραφία: Esquire)

Σιδέρωμα για εργένηδες. Χα,χα,χα!

1. Καλό είναι να μαζεύετε το πουκάμισο όταν είναι ακόμα νωπό. Έτσι, μπορείτε να το σιδερώσετε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

2. Αν το πουκάμισο έχει ξεραθεί απ’ το πολύ στέγνωμα, χρησιμοποιήστε ένα ψεκαστήρι.

3. Κολπάκι, τρέχα γύρευε: Παίρνετε το υγρό πουκάμισο και το βάζετε σε μια πλαστική τσάντα. Έτσι θα υγρανθεί ομοιόμορφα το ύφασμα.

4. Ξεκινάτε απ’ το μανίκι. Το ισιώνετε και αρχίζετε το σιδέρωμα από τη μέση κι απ’ το κέντρο προς τα έξω, διαφορετικά θα δημιουργηθούν ζάρες. Τις τσακίσεις τις αφήνετε για το τέλος.

Το γιακά τον σιδερώνετε από τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να μη ζαρώσει το ύφασμα στις άκρες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους μαλακούς γιακάδες.

5. Τις μανσέτες τις σιδερώνετε με το κουμπί προς τα πάνω. Τις διπλές μανσέτες τις ξεδιπλώνετε και μετά σιδερώνετε την πιέτα, ώστε τα δύο τμήματα να έρχονται να κάθονται ίσα μεταξύ τους.

6. Στη σιδερώστρα, απλώνετε την πλάτη του πουκαμίσου με το εσωτερικό προς τα κάτω. Τεντώνετε καλά και σιδερώνετε. Προσοχή στην πιέτα της πλάτης, ώστε να σιδερωθεί ομοιόμορφα και να βρεθεί στο μέσον της κάθε πλευράς.

7. Το γιακά τον σιδερώνετε από τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να μη ζαρώσει το ύφασμα στις άκρες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους μαλακούς γιακάδες. Στη συνέχεια, διπλώνετε το γιακά και τον σιδερώνετε από μέσα.

8. Τι κάνετε με το μπροστινό μέρος: Απλώνετε πρώτα στη σιδερώστρα το μισό με την εξωτερική πλευρά προς τα πάνω, εξακολουθώντας να βλαστημάτε. Αν αυτή είναι η πλευρά με τα κουμπιά, σιδερώνετε προσεκτικά ανάμεσά τους.

9. Εν γένει, τα πουκάμισα είναι προτιμότερο να τα έχετε κρεμασμένα.

Προσωπικά έχω να φορέσω σιδερωμένο πουκάμισο γύρω στα 15 χρόνια.

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς φοριέται το καπέλο.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top