Το “Mercedes me” περιλαμβάνει κάθε προϊόν και υπηρεσία της εταιρείας, από τη χρηματοδότηση και τη συντήρηση έως τις διεθνείς υπηρεσίες κινητικότητας της Daimler. (photo credit Daimler)

Γι αυτό, η Mercedes-Benz, ήδη από την αρχή της χρονιάς, παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο της μάρκας μέσω του brand Mercedes me, κάνοντας εφικτή πλέον τη δικτύωσή τους με το αυτοκίνητό τους, αλλά και αυτήν του αυτοκινήτου τους με τον κόσμο γύρω του.

Το Mercedes me περιλαμβάνει ένα «πακέτο» ειδικά προσαρμοσμένων υπηρεσιών κινητικότητας (τι λέξη!), συνδεσιμότητας (επίσης τι λέξη!), service και χρηματοδότησης. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που προσφέρονται συνοψίζονται σε πέντε κατηγορίες:

Move (κινητικότητα): για λύσεις μετακίνησης, ανεξάρτητα από το αν ο χρήστης διαθέτει δικό του αυτοκίνητο, Connect (συνδεσιμότητα): για σύνδεση με το αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή και παντού, Assist (εξυπηρέτηση): για προσωποποιημένη προσφορά υπηρεσιών για κατόχους Mercedes-Benz οπουδήποτε οποτεδήποτε, Finance (χρηματοδότηση): για εξατομικευμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και Inspire (έμπνευση): για πρόσβαση στις εξελίξεις της μάρκας.

Με το Mercedes me και slogan «Το Καλύτερο για Μένα», η εταιρεία τοποθετεί τον πελάτη στο επίκεντρο, ανεξάρτητα από το αν αυτός οδηγεί δικό της μοντέλο ή άλλο αυτοκίνητο – ή δεν οδηγεί καθόλου. Στους πέντε παραπάνω τομείς, το νέο brand προσφέρει ένα ευρύ φάσμα έξυπνων, προσανατολισμένων προς το μέλλον υπηρεσιών, κάνοντας την αλληλεπίδραση με τον κόσμο της Mercedes-Benz ακόμη πιο προσωποποιημένη, ξεκάθαρη, ελκυστική και βολική.

Με το Mercedes me και slogan «Το Καλύτερο για Μένα», η εταιρεία τοποθετεί τον πελάτη στο επίκεντρο, ανεξάρτητα από το αν αυτός οδηγεί δικό της μοντέλο ή άλλο αυτοκίνητο – ή δεν οδηγεί καθόλου.

Τα αυτοκίνητα με ημερομηνία παραγωγής από τον Δεκέμβριο του 2017 και μετά είναι εξοπλισμένα με το απαραίτητο σύστημα συνδεσιμότητας το οποίο περιλαμβάνει μια μόνιμα εγκατεστημένη από το εργοστάσιο κάρτα SIM (eSIM). Εκτός από τις βασικές υπηρεσίες, δεδομένης την Ευρωπαϊκής Οδηγίας που καθιστά υποχρεωτική την εργοστασιακή τοποθέτηση του συστήματος συνδεσιμότητας για λόγους έκτακτης ανάγκης, οι πελάτες θα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν, κατά την παραγγελία, στο αυτοκίνητό τους επιπλέον κωδικούς υπηρεσιών και εφαρμογών.

Για τις δε Mercedes-Benz κατασκευής 2012-2016, δίνεται η δυνατότητα αναδρομικής τοποθέτησης ενός adaptor, διαθέσιμου στη χώρα μας το δεύτερο εξάμηνο του 2018, με περιορισμένη όμως γκάμα υπηρεσιών. Εναλλακτικά βέβαια, πας και παραγγέλνεις μια ολοκαίνουργια Mercedes-Benz και ξεμπερδεύεις με αντάπτορες, περιορισμένες υπηρεσίες και δεύτερα εξάμηνα.

Η τρίτη γενιά CLS, διατηρώντας την τοξωτή γραμμή οροφής, τα επίπεδα παράθυρα και το coupé πίσω μέρος, είναι ένα ακόμη δείγμα της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Sensual Purity της Mercedes-Benz. (photo credit Daimler)

Σαν κι αυτή τη νέα, πανέμορφη, bonne pour l’Ouest CLS, ας πούμε, πάνω στην οποία παρουσιάστηκαν οι εφαρμογές του Mercedes me -από στελέχη της αντιπροσωπίας που πλέον έχουν σίγουρο το μέλλον τους και στο «σανίδι» αν (λέμε, αν) τα πράγματα στραβώσουν- σε μια έξυπνα ενορχηστρωμένη επίδειξη, στο Μέγαρο Μουσικής, παρακαλώ.

Προς το παρόν, στην Ελλάδα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες των “Connect”, “Assist” και “Inspire”, ενώ στο μέλλον θα είναι προφανώς διαθέσιμες και οι εφαρμογές των “Move” και “Finance”. Εξάλλου, το σύστημα είναι δυναμικό και εξελίσσεται διαρκώς με την προσθήκη υπηρεσιών. Εξερευνήστε το Mercedes me εδώ και τη νέα CLS εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 5 πιο τρελά μοντέλα που είδαμε στο Motor Show της Γενεύης

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top