Το Microlino έκανε την παρθενική του εμφάνιση ως project το 2016 στο motor show της Γενεύης από την ελβετική εταιρία Micro Mobility Systems AG, αλλά πλέον είναι έτοιμο για πραγματικές διαδρομές. (Φωτογραφίες: Micro Mobility Systems AG)

Όσοι αγαπάτε τους τροχούς ή έστω τα περίεργα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει ανά περιόδους, τότε δεν γίνεται να μην θυμάστε το Isetta – εκείνο το 3τροχο όχημα ιταλικής έμπνευσης, που εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’50, εντυπωσίασε ακόμα και την BMW και αρχές των ’60s εξαφανίστηκε.

Λοιπόν, ήρθε η στιγμή να πάρει και πάλι τη θέση του στους δρόμους. Για την ακρίβεια όχι το ίδιο, αλλά ο διάδοχός του: το Microlino. Ένα αυτοκίνητο που θυμίζει σε πολλά το Isetta, αλλά έχει δύο βασικές διαφορές: (1) έχει μια ρόδα περισσότερη, δηλαδή είναι 4τροχο και (2) είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Διαθέτει διθέσια καμπίνα και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 20 ίππους, με μια μπαταρία 8 kWh, με αποτέλεσμα η τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 90 χλμ./ώρα.

Το Microlino έκανε την παρθενική του εμφάνιση ως project το 2016 στο motor show της Γενεύης από την ελβετική εταιρία Micro Mobility Systems AG, αλλά πλέον είναι έτοιμο για πραγματικές διαδρομές, καθώς -όπως ανακοίνωσε περήφανα η εταιρία- πέρασε και τα τελευταία τεστ και από το 2019 θα βρίσκεται στους δρόμους.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2018 στην Ελβετία, τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να εμφανιστούν το 2019 στη γερμανική αγορά, ενώ η τιμή του υπολογίζεται στα 12.000 ευρώ.

Το μικρό αυτό αυτοκίνητο, καθώς έχει μόλις 2.4 μέτρα μήκος και βάρος 450 κιλά, διαθέτει διθέσια καμπίνα και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 20 ίππους, με μια μπαταρία 8 kWh, με αποτέλεσμα η τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 90 χλμ./ώρα. Η αυτονομία του φτάνει 120 χλμ., ενώ χρειάζονται 4 ώρες για να φορτίσει πλήρως η μπαταρία του.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2018 στην Ελβετία, τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να εμφανιστούν το 2019 στη γερμανική αγορά, ενώ η τιμή του υπολογίζεται στα 12.000 ευρώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Nobe 100 – Τρίτροχο, ηλεκτρικό και vintage

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top