Αφού πλυθούν τα ρούχα σιδερώνονται προσεκτικά και παραδοσιακά στο χέρι, όχι απλώς με πρέσα ατμού. Φωτογραφία: Andro.gr

Θυμάστε όταν ήμασταν παιδιά, που μόλις έμπαινε το καλοκαίρι μετρούσαμε τα μπάνια που κάναμε και τα παγωτά που τρώγαμε, ώστε το φθινόπωρο που θα επιστρέφαμε στο σχολείο να «κοντραριστούμε» με τους φίλους μας; Ωραία δεν ήταν; ΟΚ, πλέον έχει σταματήσει αυτή η κόντρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει και το μέτρημα. Από τα παγωτά και τα μπάνια, πήγαμε στους γάμους και τα βαφτίσια.

Με το που μπαίνει το καλοκαίρι είναι σαν να ξεκινάει η σεζόν των κοινωνικών εκδηλώσεων – πράγμα που σημαίνει ότι ένα καλοραμμένο κοστούμι γίνεται απαραίτητο κομμάτι στο «οπλοστάσιο» της γκαρνταρόμπας μας ακόμα και αν δεν ντυνόμαστε επίσημα στο γραφείο. Το πρόβλημα; Λίγο ο ιδρώτας από τη ζέστη και τον χορό, λίγο οι στάλες από το negroni που έπεσαν στο παντελόνι, λίγο το ξεχασμένο σακάκι στην καρέκλα που βρέθηκε να «σκουπίζει» το πάτωμα, η αλήθεια είναι ότι από αυτές τις μάχες η πανοπλία μας δεν βγαίνει αλώβητη. Και πρέπει να πάρει το δρόμο για το (στεγνο)καθαριστήριο.

Για να τεστάρουμε τη μαστοριά του καθαριστηρίου τους εμπιστευτήκαμε ένα εξ ολοκλήρου χειροποίητο κοστούμι από το Bespoke Athens που ράφτηκε στη Νάπολη, δια χειρός Gennaro Annunziata. Φωτογραφία: Andro.gr

Κάπου εδώ κάνει την εμφάνισή του το WetCare, η νέα υπηρεσία της Miele, που σε συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες στο χώρο της εξειδικευμένης φροντίδας των ρούχων δημιούργησε το πρώτο σημείο Miele για υγρό καθάρισμα. Όχι για στεγνό καθάρισμα με χημικά, αλλά για υγρό καθάρισμα με νερό και ήπια απορρυπαντικά.

Μετά την ολοκλήρωση του πλυσίματος, το στέγνωμα γίνεται με φυσικό τρόπο, ώστε το ρούχο να έχει την αίσθηση και την μυρωδιά του «φρεσκοπλυμένου» για ώρες μετά την παραλαβή.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: το υγρό καθάρισμα είναι μια επαναστατική μέθοδος που υπογράφει η Miele WetCare. Είναι η πιο  σύγχρονη και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική του στεγνού καθαρίσματος που μπορεί να φροντίσει με ασφάλεια ακόμα και τα πιο ευαίσθητα υφάσματα. Εκείνα που οι μηχανές για στεγνό καθάρισμα αναπόφευκτα ταλαιπωρούν. Το πρωταρχικό συστατικό στην όλη διαδικασία είναι το νερό -ο πιο σημαντικός καθαριστικός παράγοντας της φύσης- σε συνδυασμό με βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά.

Άλλωστε η πλειοψηφία των λεκέδων έχουν σαν βάση το νερό (μιλάμε για το 90% περίπου των λεκέδων) και αυτό παίζει ρόλο όχι μόνο στην αφαίρεση της βρομιάς αλλά και στην εξουδετέρωση των οσμών. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους φορούν τακτικά κοστούμι. Με τον ιδρώτα και τις επαναλαμβανόμενες «επαλείψεις» τοξικών καθαριστικών, το ρούχο αργά ή γρήγορα αχρηστεύεται καθώς οι οσμές μονιμοποιούνται (ειδικά αν η φόδρα στο μανίκι είναι συνθετική).

Αρχικά του ρούχο περνάει από διαδικασία αφαίρεσης λεκέδων με βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά, κάτι που σημαίνει ότι είναι απόλυτα φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Φωτογραφία: Andro.gr

Ας πάμε στην δική μας περίπτωση: το χειροποίητο και ευαίσθητο σακάκι και παντελόνι του Bespoke Athens, που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να μπει στο πλυντήριο. Βέβαια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πέρασε από διαδικασία αφαίρεσης μικρολεκέδων με ειδικά απορρυπαντικά, βιοδιασπώμενα (απόλυτα φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον), στο χέρι με τη βούρτσα.

Στη συνέχεια το σακάκι και το παντελόνι μπήκαν πράγματι στα ειδικά προγράμματα του πλυντηρίου της Miele: πρώτα από όλα άρχισαν να πλένονται σε ξεχωριστή πλύση για την άριστη υγιεινή τους, χωρίς κανένα άλλο, «ξένο» ρούχο μαζί. Για τους ιδιότροπους εξ υμών αυτή δεν είναι μια αδιάφορη λεπτομέρεια. Διότι ποιος ξέρει με τί ρούχα άλλων πελατών μπορεί να περιστρέφεται και το δικό σας, ανταλλάσσοντας οσμές και βρομιές στο καθαριστήριο της γειτονιάς;

Το προσωπικό της Miele WetCare μας εξήγησε ότι το πλυντήριο -αναλόγως με το πρόγραμμα που επιλέγεται- δεν κάνει κυκλικές κινήσεις αλλά εκτελεί παλινδρομικές σε αραιά διαστήματα όπως το πλύσιμο στο χέρι. Φωτογραφία: Andro.gr

Το σιδέρωμα δεν γίνεται μηχανικά σε μια μεγάλη ατμοπρεσα αλλά «χεράτα», με ειδική φροντίδα στα μανίκια, στα πέτα, στους ώμους και σε κάθε σημείο – σπαζοκεφαλιά.

Σας ομολογούμε ότι φοβόμασταν την πλύση στο νερό. Δεν αμφιβάλλαμε ότι τα ρούχα θα καθαριστούν αλλά ανησυχούσαμε ότι το νήμα του μαλλιού στο παντελόνι και του μεταξιού στο σακάκι θα «κατσαρώσει» ελαφρώς κάνοντας τα ρούχα να χάσουν την όμορφη «ριχτή» φόρμα τους, το λεγόμενο «drape». Όμως  το προσωπικό της Miele WetCare μας διαβεβαίωσε ότι το πλυντήριο -αναλόγως με το πρόγραμμα που επιλέγεται- δεν κάνει κυκλικές κινήσεις ώστε να μετατρέπει το ρούχο σε «μπόγο». Αντιθέτως εκτελεί παλινδρομικές κινήσεις σε αραιά διαστήματα -προσομοιάζοντας στο πλύσιμο στο χέρι- με αποτέλεσμα να μην ταλαιπωρούνται τα ρούχα.

Για τα μανίκια υπάρχει ειδικός βραχίονας στη σιδερώστρα ώστε να μην έχουν τσάκιση. Φωτογραφία: Andro.gr

Η καινοτομία της Miele δεν σταματάει στο νερό. Μετά την ολοκλήρωση του πλυσίματος, το στέγνωμα του κοστουμιού μας έγινε με αργό, φυσικό τρόπο, ώστε το ρούχο να έχει την αίσθηση φρεσκάδας του «φρεσκοπλυμένου» για ώρες μετά την παραλαβή. Τί εννοούμε; Ότι παραλαμβάνοντας το σακάκι μας, ένα τιμημένο μπλέηζερ που μας υπηρετεί πιστά εδώ και τέσσερα χρόνια, το ρούχο ευωδίαζε όπως τα φρέσκα σεντόνια που κρέμονται στον αέρα και στον ήλιο. Δεν υπερβάλουμε, το σακάκι μύριζε «στοργή και προδέρμ».

Τέλος, μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα, σειρά έχει το σιδέρωμα που δεν γίνεται μηχανικά σε μια μεγάλη ατμοπρεσα αλλά «χεράτα», με ειδική φροντίδα στα μανίκια, στα πέτα, στους ώμους και σε κάθε σημείο – σπαζοκεφαλιά.

Η παραλαβή και η παράδοση μπορούν να γίνουν δωρεάν από τον οδηγό της Miele για εργασίες αξίας 30 ευρώ και άνω. Φωτογραφία: Andro.gr

Ίσως το πιο σημαντικό, το αφήσαμε για το τέλος: Γιατί αποφεύγουμε τα καθαριστήρια εκτός από τη χαρακτηριστική τους μυρωδιά; Διότι πρώτον είναι μπελάς να πηγαινοφέρνεις τα ρούχα σου σε κρεμάστρες και δεύτερον κοστίζει αρκετά. Οι τιμές και το σέρβις του Miele WetCare όμως μας έκαναν -σχεδόν- να ντραπούμε. Αναλυτικά, οι τιμές είναι 2€ για το πουκάμισο, 4€ για το παντελόνι και για τα σακάκια από 5€ μέχρι 16€ (εκείνα που χρειάζονται πολύ ιδιαίτερη φροντίδα), ενώ η παραλαβή και παράδοση είναι δωρεάν άνω των 30€. Με λίγα λόγια; Εξειδικευμένες υπηρεσίες σε φιλικές τιμές, που μπορούν να γίνουν εβδομαδιαία συνήθεια.

Δεν διαφωνούμε, το κάθε ευρώ είναι ιερό στις μέρες μας, αλλά το να παραλαμβάνουν τα ρούχα σου από το σπίτι σου ή από το γραφείο σου στην Αθήνα, να τα πηγαίνουν στον Πειραιά, να τα πλένουν ξεχωριστά σε νερό με βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά Miele, να τα στεγνώνουν φυσικά, να τα σιδερώνουν στο χέρι, να στα φέρνουν πίσω και να πληρώνεις το σακάκι 5 ευρώ, είναι λίγο σα να κλέβεις εκκλησία.

 

//Miele WetCare: Γρηγορίου Λαμπράκη 112-114, Πειραιάς.
Τηλέφωνο: 210 41 10 401 (εσωτερικό Νο6).
Email: [email protected] mielewetcare.grfacebook.com/MieleWetCare/

 

Διαβάστε ακόμα: Montblanc καλεί Beatles. Η ιστορία των «Σκαθαριών» σε μια συλλεκτική πένα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top