mindcube-with-headsets

Αν από μικρός ήθελες να γίνεις Jedi, τώρα έχεις την ευκαιρία χάρη στο MindCube.

Είστε από αυτούς που πιστεύουν –συγγνώμη αναδιατυπώνω: είστε από εμάς που πιστεύουμε- ότι το ανθρώπινο μυαλό έχει δυνάμεις που ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει στο έπακρο; Γοητεύεστε από τους «ήρωες» που η μυστική δύναμή τους είναι να χρησιμοποιούν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα για να κάνουν πράγματα που φαίνονται ακατόρθωτα; Η αρχή της τηλεκίνησης, όπως είναι γνωστή η ικανότητα να μετακινούμε κάτι μόνο με τη δύναμη του μυαλού μας, έχει ιντριγκάρει κατά καιρούς πολλούς.

Ο Ρόαλντ Νταλ, αυτός ο τρομερά φευγάτος παραμυθάς, φαντάστηκε ένα μικρό κορίτσι, τη γνωστή Ματίλντα, που είχε το χάρισμα να κινεί τον κόσμο γύρω της χωρίς να αγγίζει τίποτα. Πριν από αυτόν, ο Στίβεν Κινγκ, με την Carrie, είχε σκεφτεί κάτι αντίστοιχο, σε μια λιγότερο «αθώα» εκδοχή. Και πολλοί ακόμα σαν αυτούς: στο Star Wars, στους X-MEN, στο Matrix με τον Neo που σταματάει τις σφαίρες στον αέρα. Μέχρι και στη φετινή σειρά-φαινόμενο, στο Stranger Things, η τηλεκίνηση παίρνει τη δημοφιλία που της αναλογεί. Η τηλεκίνηση είναι το big deal.

Το παιχνίδι, που λέγεται MindCube, είναι ένας κύβος που υπακούει στις εγκεφαλικές εντολές και κινείται, χωρίς να κουνήσει κανείς ούτε δαχτυλάκι.
mindcube

Το highlight είναι ότι το παιχνίδι είναι φτιαγμένο από Έλληνες. Δημιουργός του είναι ο Θάνος Φουλούλης, ενώ το σχεδιασμό του επιμελήθηκε η Μαρία Κανέτσου, αμφότεροι μεγάλα μυαλά, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

Είναι όμως μόνο fictional αυτή η ικανότητα; Μήπως όντως το μυαλό μας μπορεί να επιβληθεί σε αντικείμενα γύρω μας; Ένα νέο παιχνίδι που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες δείχνει ότι -με το σωστό τρόπο- η τηλεκίνηση παίρνει πραγματικές διαστάσεις.

Το παιχνίδι, το οποίο λέγεται “MindCube”, είναι ένας κύβος που αιωρείται στην κυριολεξία πάνω από μια πλατφόρμα, ενώ περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του. Οι δύο παίκτες φορούν ένα σετ αισθητήρων στο κεφάλι και προσπαθούν μόνο με τη σκέψη τους να «σπρώξουν» τον κύβο προς τον αντίπαλό τους. Οι αισθητήρες (προσπαθώντας να το περιγράψουμε όσο πιο απλά γίνεται) καταγράφουν την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου μας, και τη μετουσιώνουν σε κίνηση επάνω στον κύβο. Το παιχνίδι έχει δύο modes: το Focus Mode και το Relax Mode. Στο Focus Mode στόχος είναι να συγκεντρωθεί ο παίκτης όσο περισσότερο μπορεί ώστε να μετακινήσει τον κύβο. Στο Relax Mode αντίστοιχα κερδίζει ο παίκτης που είναι πιο χαλαρός.

Επειδή το είδαμε, επιβεβαιώνουμε ότι ο κύβος όντως υπακούει στις εγκεφαλικές εντολές και κινείται, χωρίς να κουνήσει κανείς ούτε δαχτυλάκι. Το βίντεο μιλάει από μόνο του:

Το highlight είναι ότι το παιχνίδι είναι φτιαγμένο από Έλληνες. Δημιουργός του είναι ο Θάνος Φουλούλης, ενώ τον σχεδιασμό του επιμελήθηκε η Μαρία Κανέτσου, αμφότεροι μεγάλα μυαλά όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Δεν θα ήθελα να παίξω MindCube μαζί τους, θα έχανα.

//Δείτε το παιχνίδι εδώ.


Το MindCube πρωτοπαρουσιάστηκε επίσημα στην Ελλάδα στο Athens Mini Maker Fair, μια διοργάνωση για καινοτόμους δημιουργούς, μεταξύ αρκετών ακόμα εντυπωσιακών επιτευγμάτων, στις 1&2 Οκτωβρίου 2016.


 

Διαβάστε ακόμα: Σύντομα θα αναπνέουμε και κάτω απ’ το νερό με βράγχια

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top