Η πένα είναι διακοσμημένη με στοιχεία από τα πρωτότυπα σχέδια του St-Ex που συνόδευαν το κείμενό του.

  Ο Μικρός Πρίγκιπας, η περίφημη νουβέλα του Antoine de Saint-Exupéry, η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 1943, βρίθει αλησμόνητων πρωταγωνιστών, ευφάνταστης μυθοπλασίας και συγκινητικών στοχασμών πάνω στη ζωή, τον έρωτα και τη φιλία. Όντας ένα από τα πιο πολυμεταφρασμένα έργα του πλανήτη, καταλύει τα σύνορα, υμνεί τη δημιουργικότητα και συνοψίζεται σε μια σπαρακτική δήλωση: «Τα ωραιότερα πράγματα του κόσμου είναι αόρατα κι ανέγγιχτα, τα νιώθεις με την καρδιά». Και θέλοντας να μιλήσω από καρδιάς, αυτό το νέο εργαλείο γραφής είναι πραγματικά υπέροχο.

  Είναι κυριολεκτικά θεάρεστο ένα έργο σαν κι αυτό, το οποίο αποτελεί μια ωδή στην τρυφερότητα, να εμπνέει τις νέες συλλεκτικές πένες, που έρχονται με απροσμέτρητο ενθουσιασμό να υπογραμμίσουν τη ζηλευτή φαντασία της Montblanc.

  Εκτός της πένας, η νέα συλλεκτική έκδοση περιλαμβάνει ένα rollerball και ένα στυλό.

  Στο κομψοτέχνημα αυτό δεν υπάρχει ασήμαντη λεπτομέρεια που να έχει αγνοηθεί. Ποιος θα περίμενε ότι η εμβληματικά μαύρη συλλογή Meisterstück θα μπορούσε με τόση ευκολία να ανανεωθεί με μια άψογη λάκα σε μπλε χρώμα; Αιθέρια, αλλά με τη σοβαρότητα μιας αισθητικής απόφασης που πάρθηκε απρόσκοπτα, η απόχρωση του Meisterstück Petit Prince είναι η τέλεια απεικόνιση του νυχτερινού ουρανού με κάτι από ταραγμένη θάλασσα, ίσα-ίσα για να την κάνει πιο γοητευτική, προσθέτοντας ζεστασιά και εκσυγχρονίζοντας τη σειρά.

  Για να υπογραμμιστεί περισσότερο η λογοτεχνική αναφορά, μια φράση της αλεπούς προς τον Μικρό Πρίγκιπα είναι χαραγμένη στη στεφάνη του καπακιού, αγκαλιάζοντας έτσι τo έμβλημα της Montblanc.

  Η νέα συλλεκτική έκδοση περιλαμβάνει μια χειροποίητη δίχρωμη πένα, ένα rollerball και ένα στυλό, όλα διακοσμημένα με στοιχεία από τα πρωτότυπα σχέδια του St-Ex που συνόδευαν το κείμενό του. Ένα χρυσό αστέρι στολίζει το κλιπ του καπακιού οδηγώντας στη σκαλιστή χρυσή πένα των 18k.

  Η σοφή αλεπού του βιβλίου έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ όλες τις εκδοχές του νέου κονδυλοφόρου.

  Για να υπογραμμιστεί περισσότερο η λογοτεχνική αναφορά, μια φράση της αλεπούς προς τον Μικρό Πρίγκιπα είναι χαραγμένη με λέιζερ στην πλατινένια στεφάνη του καπακιού, αγκαλιάζοντας έτσι τη χιονισμένη βουνοκορφή-έμβλημα της Montblanc. «Tu seras pour moi unique au monde», του λέει, αν με εξημερώσεις (το πανέμορφο ρήμα «apprivoiser», του οποίου οι συναρπαστικές αποχρώσεις δεν μεταφέρονται στα ελληνικά).

  Εδώ, η σοφή αλεπού του βιβλίου έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ όλες τις εκδοχές του νέου κονδυλοφόρου, με χαράγματα από πλατίνα, που θυμίζουν αφτιά αλεπούς. Φτιαγμένα στο σύνολό τους στη μανουφακτούρα της Montblanc στο Αμβούργο. Ο PDG Nicolas Baretzki σχολιάζει με καμάρι: «Αν η Ελβετία είναι το λίκνο της υψηλής ωρολογοποιίας και η Ιταλία των δερμάτινων ειδών, το Αμβούργο είναι το λίκνο των όμορφων προϊόντων γραφής, κι αυτό κάνουμε εμείς».

  Μέσα σ’ όλα, τελειοποιώντας το τελικό αποτέλεσμα, η Montblanc δημιούργησε μια ειδική μελάνη σε βαθύ πορτοκαλί χρώμα που παραπέμπει στο τρίχωμα της αλεπούς. Το θέλω! Επιμένω ότι η γραφή είναι η τάση του αύριο παρά κάτι ξεπερασμένο. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απαλότητα και την υπόσχεση μιας λευκής σελίδας, όπως κι εκείνη ενός γυναικείου κορμιού.

   

  //Τη Montblanc αντιπροσωπεύει στη χώρα μας η εταιρεία Tzannes. Τα καταστήματά της εδώ.

   

  Διαβάστε ακόμα: Franck Juhel – «Η Montblanc φροντίζει οι αναμνήσεις να μένουν ζωντανές»

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top