Το ταξίδι ξεκινάει εικονικά, με την ζωγραφιστή Μυκονιάτικη πέτρα ως το κύριο σκηνικό.

    Η κύρια φιλοσοφία του σχεδιασμού ήταν να δημιουργήσει ένα κομψό εσωτερικό με αναφορές στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μυκόνου. Σε αυτήν τη μοναδική τοποθεσία, η συνολική αισθητική του σχεδιασμού ήταν η σύλληψη της ψυχής του Nammos Mykonos, όπου η πολυτέλεια, η αναψυχή, η παραλία, η μόδα και τα πιο αξιομνημόνευτα μέρη συνυπάρχουν σε αρμονία.

    Η κύρια φιλοσοφία του σχεδιασμού ήταν να δημιουργήσει ένα κομψό εσωτερικό με αναφορές στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μυκόνου.

    Κατά την άφιξή τους οι πελάτες συναντούν πολυεπίπεδα στοιχεία νερού, που περιβάλλουν την πρόσοψη του κτιρίου, αντικατοπτρίζοντας τον ουρανό του Ντουμπάι και δίνουν την ψευδαίσθηση μιας κυμαινόμενης γυάλινης δομής. Τα στοιχεία νερού οροθετούνται από μεγάλα πέτρινα σκαλοπάτια, που σχηματίζουν μια γέφυρα ανάμεσα στον λιθόστρωτο δρόμο και τις υπερυψωμένες πόρτες της εισόδου.

    O χώρος του μπαρ.

    Η εμπειρία ενισχύεται από τον ήχο του νερού που τρέχει σε κάθε πλευρά της διαδρομής δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη αισθητικά εμπειρία.

    Η κύρια φιλοσοφία του σχεδιασμού ήταν να δημιουργήσει ένα κομψό εσωτερικό με αναφορές στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μυκόνου.

    Το ταξίδι ξεκινάει εικονικά, με την ζωγραφιστή Μυκονιάτικη πέτρα ως το κύριο σκηνικό, οδηγώντας τον επισκέπτη στα ενδότερα. Οι φωτισμένες από τα κεριά εσοχές, δημιουργούν ένα θερμό σύνορο.

    Η επιλογή της ταπετσαρίας των επίπλων χαρακτηρίζεται από τις ανοιχτόχρωμες φυσικές ίνες λινών.

    Τα κρεμαστά φωτιστικά, που μοιάζουν με βότσαλα, καθορίζουν την πορεία του επισκέπτη. Τα χειροποίητα έπιπλα πλαισιωμένα από χειροποίητα χαλιά της περιοχής στέκουν φωτιζόμενα σε κάθε πλευρά της εισόδου, παρέχοντας γωνιές χαλάρωσης για τους επισκέπτες, όπου περιτριγυρίζονται από την θέα του καταπράσινου κήπου και την αντανάκλαση της πισίνας.

    Η νυχτερινή όψη.

    Η κύρια φιλοσοφία του σχεδιασμού ήταν να δημιουργήσει ένα κομψό εσωτερικό με αναφορές στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μυκόνου. Η επιλογή της ταπετσαρίας των επίπλων χαρακτηρίζεται από τις ανοιχτόχρωμες φυσικές ίνες λινών που δημιουργούν ένα παιχνίδι υφής, βάση περίπλοκων τεχνικών ύφανσης που συχνά συναντώνται στην παραδοσιακές τέχνες των Εμιράτων και της Ελλάδας.

    Το λευκό και η λιτότητα του χώρου παραπέμπουν ευθέως στην κυκλαδίτικη αισθητική.

    Αυτές οι ίδιες τεχνικές ύφανσης ενσωματώνονται στα εσωτερικά αρχιτεκτονικά στοιχεία με τη χρήση διακοσμητικών κλαδιών Λυγαριάς που συνθέτουν την οροφή και είναι στρωμένες με ξύλινα δοκάρια Καστανιάς. Τόσο η Λυγαριά όσο και η Καστανιά είναι τοπικά στην Ελλάδα και χρησιμοποιούνται ευρέως στη μυκονιάτικη αρχιτεκτονική.

    Ο ανοιχτός χώρος της εστίασης.

    Ο διάδρομος εισόδου που χωρίζει το lobby και το κύριο χώρο εστιατορίου είναι επενδυμένος με ψηλό, πλούσιο λαξευμένο ξύλο. Σε αυτό το σκαλιστό μονοπάτι, η επιλογή των κρασιών και τα φρέσκα θαλασσινά παρουσιάζονται σαν τα κοσμήματα πίσω από τις γυάλινες βιτρίνες.

     

    Φωτογραφίες: Stelios Kyriakis
    ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

     

    Διαβάστε ακόμα: Colors Urban Hotel – το νέο πολύχρωμο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top