EV_KEVIN_final

“Φοράω τα πουκάμισα του πατέρα και του εξαδέλφου μου, ως μέγα σέβας στην οικογένειά μου”. Φωτό: Ευαγγελία Κρανιώτη

Με τι ασχολείστε;
Είμαι Μουσικός και ενεργός στη ζωή.

Τι σημαίνει για εσάς στυλ;
Τρόπος ζωής και τρόπος σκέψης.

Τι είναι, ή τι θα έπρεπε να είναι, για εσάς, το σύγχρονο ελληνικό ύφος;
Το κομπολόι, ζωνάρι αντί για ζώνη δυτική, καπέλο Dillinger: Διότι είμαστε σε ηλιόλουστη χώρα και μας επιτρέπεται πολλές φορές να έχουμε το καπέλο ως βασική επιλογή στην ενδυμασία μας, όπως και τα σκέτα πουκάμισα.

Τι είναι κακό γούστο;
Η αντιγραφή.

Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του δικού σας στυλ;
Η τσατσάρα μου, το πολύχρωμο μου ντύσιμο, το ότι μπορεί νά ’μαι ασορτί με ένα χρώμα από την κορυφή ως το νύχι, επίσης κάνω συχνά και «γαλλικές» πλεξούδες, παίζω με το μαλλί κυρίως και το συνδυασμό των ρούχων με χρώματα και αξεσουάρ (τσατσάρα, κομπολόι).

Μ’ αρέσει που στην παραδοσιακή Κρήτη βρίσκω ομοιότητες με το ντύσιμο των Γκανέζων που ζουν στο βόρειο κομμάτι της χώρας.

Τι εκτιμάτε περισσότερο στο στυλ των φίλων σας;
Το οτι δεν προσπαθούν να ντυθούν σαν Αφροαμερικάνοι, ειδικά τα παιδιά απ’ το 307 Squad έχουν δικό τους καθημερινό ντύσιμο που δεν είναι όμοιο με αλλονών τα γούστα. Αυτό διακρίνεται ακόμα και στο clothing line που έχουν (Σουρτούκης & LOT).

Ποια εμφανισιακή αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα;
Όταν χρησιμοποιεί το φυσική της ομορφιά στην έξοδό της, όταν είναι «αφκιασίδωτη» χωρίς βαφές ή μάσκαρες πάνω της, διότι η φύση σε δημιούργησε με αυτό το πρόσωπο, ώστε να αρέσεις σε «έναν» άνθρωπο που θα εκτιμήσει την ύπαρξή σου.

Διαβάστε ακόμα: Το ρέμπελο στυλ του Λεωνίδα Καλφαγιάννη.

kevin-aspromauro-promo-2

“Αν δεν ήμουν ο εαυτός μου, θα ήμουν ρεμπέτης της εποχής”. Φωτό: Σήλια (Sally Ly)

Αν δεν ήσασταν ο εαυτός σας, ποιος θα θέλατε να είστε;
Ένας ρεμπέτης της εποχής. Ή βασιλιάς σε φυλή της Γκάνας που να αποτρέπει κάθε εχθρική επίθεση, η οποία στο μέλλον θα μπορούσε να μας αλλάξει ριζικά ως έθνος και ως κουλτούρα.

Σε ποια άλλη εποχή θα επιθυμούσατε να ζείτε;
Εποχή περί το 1930 και μετά, στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, όπου θά ‘χε ρεμπετιά και χάρη. Καταλάβαινες εξαρχής απ’ το ντύσιμο τι ήταν ο άλλος, ακόμα και τη φάρα. Ήταν πιο έντονα τότε, από τις τωρινές εποχές.

Όταν βγαίνω, θα φορέσω το χρώμα που συμβολίζει το πώς αισθάνομαι εκείνη τη μέρα. Αν είμαι στα κόκκινα με μπλε, σημαίνει ότι έχω δουλειές ή τρεξίματα. Αν φοράω κίτρινα ή πράσινα, σημαίνει πως θέλω απλώς ν’ αράξω.

Ποιο είναι αγαπημένο σας χρώμα; Πώς το έχετε βάλει στη ζωή σας;
Ξεκινά από το κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και φτάνει ως το μοβ. Καθε χρώμα, π.χ στην Γκάνα, συμβολίζει ένα γεγονός και κρύβει μια σημασία από πίσω. Άσχετα αν δεν το καταλαβαίνουν οι δικοί μου, όταν βγαίνω έξω θα φορέσω το χρώμα που συμβολίζει το πώς αισθάνομαι εκείνη τη μέρα. Αν είμαι στα κόκκινα με μπλε, π.χ., σημαίνει ότι έχω δουλειές ή τρεξίματα να κάνω. Αν φοράω κίτρινα ή πράσινα, σημαίνει πως θέλω απλώς ν’ αράξω.

Ποια είναι η αγαπημένη σας πόλη του κόσμου και γιατί την έχετε αγαπήσει;
Η Θεσσαλονίκη. Δεν θα έλεγα του κόσμου, διότι μην ξεχνάμε ότι δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε χωρίς χαρτιά. Την αγάπησα, διότι οι Θεσσαλονικείς είναι χαλαρά άτομα. Άλλοι λένε ότι παίζει κόμπλεξ μεταξύ τους. Όμως, εγώ είδα μια πλευρά τελείως ανοιχτόμυαλη, ίσως κι απλώς να βρήκα άτομα ανοιχτόμυαλα στην πόλη. Όπως και νά ‘χει, ήταν αρκετά φιλικοί και συζητήσιμοι μαζί μου, κάτι που στην Αθήνα το βλέπεις λίγο δύσκολα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ελληνικό νησί και πώς περνάτε εκεί όταν είστε χαλαρός και γήινος;
Η Κρήτη και η Αντίπαρος. Εκτός απ’ τα τουριστικά – τύποι φιλικοί, φιλόξενοι, φαγητό- έχει μια πολύ ιδιαίτερη γαλήνη η Αντίπαρος και φαίνεται «νέος» προορισμός όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει. Μ’ αρέσει ο έξαλλος τρόπος που παρτάρει ο κόσμος εκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (βλ. La Luna). Η Κρήτη έχει τα πάντα, είναι μια χώρα από μόνη της. Η Κρήτη, αν σε αγαπήσει, δεν θα θες να φύγεις, κάτι σαν τη Γαύδο ένα πράγμα. Εκτιμώ την ιστορία της, αν κι ακόμα μαθαίνω γι’ αυτή, γουστάρω που έχουν τη διάλεκτο τους ακόμη ζωντανή και την παραδοσιακή ενδυμασία τους. Μ’ αρέσει γιατί έχει ομοιότητες με το ντύσιμο των Γκανέζων που ζουν στο βόρειο κομμάτι της χώρας.

Με ποιες ιστορικές προσωπικότητες νιώθω πνευματική συγγένεια; Με τον Γέρο Του Μοριά, τον Bob Marley, τον James Brown, τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Γιώργο Μπάτη!

Στα έργα ποιου ζωγράφου αντικατοπτρίζεται πιο καλά ή δική σας κοσμοαντίληψη;
Στα έργα της Βάσως Κατράκη και του Νικόλαου Γύζη.

Ποιος κινηματογραφικός ήρωας σας έχει επηρεάσει;
Ο Mookie, από την ταινία “Do the right thing” του Spike Lee.

Με ποιες ιστορικές προσωπικότητες νιώθετε πνευματική συγγένεια;
Με τον Γέρο Του Μοριά, τον Bob Marley, 2Pac, James Brown, τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Γιώργο Μπάτη.

Τι φοράτε από τον πατέρα σας, ή από τον παππού σας, έχει για σας σπάνια συναισθηματική αξία και θέλετε μια μέρα να κληροδοτήσετε με τη σειρά σας;
Απ’ τον πατέρα και τον ξάδερφο διατηρώ κάποια πουκάμισα, ως μέγα σέβας στην οικογένεια. Τα φοράω δηλαδή ως σύμβολα πίστης προς αυτή και βγαίνω με αυτά σε ιδιαίτερες εκδηλώσεις, φωτογραφίσεις, και συνεντεύξεις.

 

//Ο Νέγρος του Μοριά (ΝΤΜ57) είναι ένα γνήσιο σπλάχνο της Κυψέλης και των Αμπελοκήπων. Η μουσική του είναι ένα προϊόν της Ελλάδας τη μετά “μ​ηδέν οκτώ” εποχή, ένα μείγμα W​est Coast,​ B​oom Bap,​ P​ost 00s Rap Beats, ​με λίγη δόση από T​R­808 και Α​φροκρητικής μουσικής.​ Ο τελευταίος του δίσκος, το “Ακούγοντας Και Μαθαίνοντας”, είναι ο ήχος της αρχαίας πόλης του σήμερα, ο ήχος του κέντρου της Αθήνας.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Ο αυθεντικός ρεμπέτης μάγκας Νίκος Μάθεσης (1907-1975) 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top