Στο 2ο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να βγει στην αγορά το ανανεωμένο 3310, με τη τιμή του να είναι μόλις στα 49 ευρώ.

Σήμερα το κινητό για τους περισσότερους ανθρώπους είναι κάτι παραπάνω από ένα gadget: είναι κομμάτι της ζωής τους. Κακά τα ψέματα, όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εξαρτόμαστε από τα smartphones μας, η αλήθεια είναι πώς δεν κάνουμε βήμα από το σπίτι αν δεν βεβαιωθούμε πρώτα ότι το έχουμε στην τσέπη μας.

Εκεί μέσα «κρύβονται» από τις φωτογραφίες με τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μας και οι επαφές όλων μας των φίλων έως τα μυστικά του γραφείου και το pin της τραπεζικής μας κάρτας. Κι όμως υπάρχαν εποχές, που το κινητό ήταν ένα απλό gadget.

Τότε και τώρα: Δεξιά το 3310 του 2000, αριστερά το 3310 της νέας εποχής.

Μπορεί σήμερα ένας 20αρης να μην μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς touch screen και 24ωρη σύνδεση στο διαδίκτυο, όμως το 2000 τα πράγματα ήταν πιο απλά. Ο ρόλος του κινητού ήταν για να παίρνεις τηλέφωνο και να στέλνεις μηνύματα. Τέλος. Α, ναι, κι αν είχες το Nokia 3310 να παίζεις φιδάκι μέχρι να μουδιάσουν τα δάχτυλά σου.

Το μοντέλο αυτό της φινλανδικής εταιρίας ήταν το πρώτο best seller κινητό, που κυριάρχησε στον πλανήτη προτού εμφανιστεί το iPhone της Apple, πουλώντας 126 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως. Βέβαια μετά ήρθε ο Steve Jobs και το Nokia 3310 μπήκε στο ράφι παρέα με όλα τα υπόλοιπα καλτ αντικείμενα.

Τουλάχιστον έως τον Φεβρουάριο του 2017. Τότε η Nokia έκανε την μεγάλη αποκάλυψη ότι θα επανακυκλοφορήσει το 3310 και ξαφνικά η vintage-mania του πλανήτη βάρεσε κόκκινο. Και τώρα, πριν από λίγα 24ωρα, κατά την διάρκεια του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, η φινλανδική εταιρία αποκαλύψε στον κόσμο το ανανεωμένο 3310.

Όχι, το πιο επιτυχημένο κινητό της Nokia παραμένει τόσο απλό, λες και έχουμε ακόμα 2000. Διαθέτει καντράν με πλήκτρα, λίγο μεγαλύτερη οθόνη από παλιά και φυσικά το φιδάκι, για να ανακαλύψουμε και πάλι την χαρά του παιχνιδιού στο κινητό μας. Βέβαια έχει ενσωματωμένη κάμερα 2Mpixels, ενώ δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να μπει στο ίντερνετ. Αυτά.

Το ανανεωμένο Nokia 3310 θα κυκλοφορήσει σε 4 χρώματα: μπλε, κόκκινο, κίτρινο και γκρι.

Και μπορεί ένας 20χρονος να μην εντυπωσιάζεται, αλλά σίγουρα θα εντυπωσιαστεί από την διάρκεια της μπαταρίας: με το Nokia 3310 μπορείς να μιλάς για 22 συνεχόμενες ώρες. Με λίγα λόγια θα φορτίζεις το κινητό κάθε 5 με 6 ημέρες. Που τα έχετε δει αυτά με τα smartphones;

Το ανανεωμένο 3310 θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, θα έρθει σε 4 διαφορετικά χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, μπλε και γκρι) και η τιμή του θα είναι στα 49 ευρώ. Τρέμε Apple.

 

Διαβάστε ακόμα: Persol Calligrapher Edition – Τα πιο σοφιστικέ γυαλιά της χρονιάς

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top