Η Apple θέλει να φτιάξει ένα κινητό που «η οθόνη του θα ανοίγει και θα κλείνει όπως ένα βιβλίο». (Φωτογραφία: Aaron Mason)

Το ημερολόγιο έγραφε 9 Ιανουαρίου 2007. Ήταν η μέρα που ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο smartphone της Apple, μια συσκευή που θα έφερνε επανάσταση στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας. Περίπου 6 μήνες αργότερα το πρώτο iPhone βγήκε στην αγορά και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Apple θεωρήθηκε η κορυφαία εταιρεία smartphones, ενώ το iPhone έγινε το αγαπημένο φετίχ εκατομμυρίων ανθρώπων – κάτι σαν προέκταση του χεριού μας. Από τότε έχει περάσει μια δεκαετία και ο Steve Jobs έχει φύγει από τη ζωή, ωστόσο η Apple συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να παρουσιάζει gadgets που παίζουν με το μυαλό μας.

Βέβαια, ο τελευταίος χρόνος δεν είναι και από τους καλύτερους για την Apple. Το iPhone X, το smartphone για να γιορτάσει τα 10 χρόνια ζωής του iPhone, το οποίο παρουσίασε πριν από ένα μήνα δέχθηκε αρκετή κριτική. Σίγουρα περισσότερο από όσο έχουν συνηθίσει στο Κουπερτίνο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν ετοιμάζει τα μελλοντικά της σχέδια.

Η Apple υπέβαλε πρόσφατα αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για αναδιπλούμενη οθόνη – όχι μόνο για smartphones, αλλά για laptop και για tablet.

Όπως έγινε γνωστό, η Apple υπέβαλε πρόσφατα αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για αναδιπλούμενη οθόνη – όχι μόνο για smartphones, αλλά για laptop και για tablet. Μια οθόνης που «θα ανοίγει και θα κλείνει σαν ένα βιβλίο» όπως αναφέρει η αίτηση. Ενώ, εδώ και εβδομάδες, τα ρεπορτάζ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού οργιάζουν ότι η εταιρεία του Steve Jobs έχει ξεκινήσει να συνεργάζεται με την LG Display για τη δημιουργία ενός πτυσσόμενου smartphone.

Τώρα, κατά πόσο τα projects της Apple θα γίνουν και πραγματικότητα είναι ένα άλλο θέμα. Όπως γράφουν διάφοροι αναλυτές στις ΗΠΑ, δύσκολα θα δούμε σύντομα ένα smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη από την Apple. Αν σκεφτεί κάποιος μάλιστα ότι το iPhone X κόστισε $ 999 , τότε δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πόσο θα κοστίζει ένα πτυσσόμενο iPhone. Και οι καιροί δεν είναι οι καλύτεροι για τόσο ακριβά projects.

 

Διαβάστε ακόμα: Huawei Mate 10 Pro. Άλμα προόδου

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top