Το ρετροφουτουριστικό ντεκόρ μιας νέας κολωνακιώτικης μπουτίκ

Το αθηναϊκό κοσμηματοπωλείο του Nikos Koulis μοιάζει με γυναικείο boudoir σε συνδυασμό με το μυστήριο ενός αυστηρού ανδρικού lounge.

Γράφει : Guest / Στυλ

boutique interior_boudoir overview copy

Deco καμπυλωτοί καθρέφτες συνυπάρχουν με ατμοσφαιρικές απλίκες.

Η πρώτη boutique Nikos Koulis Jewels στην Αθήνα είναι ένας διάλογος ανάμεσα σε έντονα ανδρικά και θηλυκά στοιχεία. Πηγές έμπνευσης, οι οικουμενικές αναφορές σε μια μελωδία του Gershwin, μια φράση του F. S. Fitzgerald, η αποχρωματισμένη φωτογραφία των παλιών κινηματογραφικών ταινιών, ο ηλεκτρισμός και η ενέργεια της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και της Σανκάης στις δεκαετίες του ’30 και του ’40.

Η εικαστική εγκατάσταση στην βιτρίνα αποτελεί in situ έργο του καλλιτέχνη Σωκράτη Σωκράτους.

Αποτέλεσμα, η δημιουργία ενός χώρου που μοιάζει με γυναικείο boudoir σε συνδυασμό με το μυστήριο ενός αυστηρού ανδρικού lounge. Το αιώνιο παιχνίδι της γοητείας αντανακλάται σε όλα τα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία: σκούρα γκρί φανέλλα στους τοίχους, ριγέ γκρίζα, μαύρα και πράσινα μάρμαρα, σκληρά μέταλλα, πατιναρισμένος μπρούτζος και μαύρο σίδερο. Φόρμες από τσιμέντο συνυπάρχουν με deco καμπυλωτούς καθρέφτες, ατμοσφαιρικές απλίκες και βελούδινες επενδύσεις, αποπνέοντας την ιδιωτικότητα που αποζητάνε τα σοφιστικέ κοσμήματα.

Σχεδιασμένη από το Stage Design Office, τους Σταύρο Παπαγιάννη & Γιώργο Κυριαζή, σε στενή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες του brand, η boutique φιλοδοξεί να υπερβεί τον εμπορικό της χαρακτήρα, καλώντας σε να νιώσεις την οικειότητα μιας ιδιωτικής στιγμής.

vertical vitrine_display by cement copy

Πατιναρισμένος μπρούτζος και σκληρά μέταλλα φέρνουν στο νου αποχρωματισμένες φωτογραφίες παλιών ταινιών.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιάς σχεδιάσε τα επιμέρους custom-made στοιχεία: μαρμάρινες απλίκες, μπρούτζινα πόμολα, καθώς και το τσιμεντένιο εταλάζ στις προθήκες του καταστήματος.

Η εικαστική εγκατάσταση στην βιτρίνα αποτελεί in situ έργο του καλλιτέχνη Σωκράτη Σωκράτους, ενώ κλασική μουσική ακούγεται από τα εξωτερικά ηχεία της boutique, πάνω στην πλατεία Κολωνακίου.

Σχεδιασμός: Stage Design Office
Ειδικές κατασκευές: Αλέξανδρος Παπαδιάς
Σχεδιασμός φωτισμού: L4A
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαξεβάνης, Grey Studio

Nikos Koulis boutiques:

Αθήνα, Φιλικής Εταιρείας 15, Πλατεία Κολωνακίου 210-7233783

Μύκονος, Ν. Καλογερά 35, Χώρα 22890-28688

nikoskoulis.gr

Φωτογραφίες: Panayotis Baxevanis, Grey Studio

Διαβάστε ακόμα: Το νόημα του στυλ κι ο Σταύρος Παπαγιάννης.

boutique interior - lounge copy

Σκούρα γκρί φανέλλα στους τοίχους, ριγέ γκρίζα και πράσινα μάρμαρα και κάπου να παραμονεύει ο Φιτζέραλντ.

boutique general view copy

Ο χώρος σε καλεί να νιώσεις την οικειότητα μιας ιδιωτικής στιγμής.

boutique exterior_tailor made bunch copy

Κλασική μουσική ακούγεται από τα εξωτερικά ηχεία, πάνω στην πλατεία Κολωνακίου.

detail copy

Απρόσμενη νότα οι διάσπαρτες φόρμες από τσιμέντο.

Δείτε επίσης

Πιο δημοφιλή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Mold Architects υπογράφει ένα εντυπωσιακό υπόσκαφο ξενοδοχείο στη Νότια Σέριφο. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι καλά «προστατευμένο» μέσα στο φυσικό τοπίο προσφέροντας ιδιωτικότητα, ενώ παραπέμπει στην μεταλλευτική κληρονομιά του νησιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένα νέο "Ταξίδι στα Κύθηρα", αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία Hermès: Το νέο άρωμα Un Jardin à Cythère είναι ένας φόρος τιμής στο σοφιστικέ νησί και σε όλη την αυθεντική Ελλάδα. Γράφει η Ήρα Σινιγάλια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ανοιξε πριν λίγους μήνες στο κέντρο της πόλης, σε ένα εξαιρετικής αισθητικής κτίριο που χτίστηκε το 1925 και στέγαζε τα υφάσματα Χυτήρογλου. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός αρχιτεκτονικού εκλεκτικισμού, αριστοκρατικής φινέτσας και σύγχρονης λειτουργικότητας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ηπια αρχιτεκτονική προσέγγιση, ντόπια πέτρα της περιοχής και μπετόν χρωματισμένο από την κόκκινη άμμο της εκσκαφής. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Fotis Zapantiotis Associated Architects ανέλαβε το έργο με στόχο να ενταχθεί οργανικά στην τοπογραφία

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top