Το ρετροφουτουριστικό ντεκόρ μιας νέας κολωνακιώτικης μπουτίκ

Το αθηναϊκό κοσμηματοπωλείο του Nikos Koulis μοιάζει με γυναικείο boudoir σε συνδυασμό με το μυστήριο ενός αυστηρού ανδρικού lounge.

Γράφει : Guest / Στυλ

boutique interior_boudoir overview copy

Deco καμπυλωτοί καθρέφτες συνυπάρχουν με ατμοσφαιρικές απλίκες.

Η πρώτη boutique Nikos Koulis Jewels στην Αθήνα είναι ένας διάλογος ανάμεσα σε έντονα ανδρικά και θηλυκά στοιχεία. Πηγές έμπνευσης, οι οικουμενικές αναφορές σε μια μελωδία του Gershwin, μια φράση του F. S. Fitzgerald, η αποχρωματισμένη φωτογραφία των παλιών κινηματογραφικών ταινιών, ο ηλεκτρισμός και η ενέργεια της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και της Σανκάης στις δεκαετίες του ’30 και του ’40.

Η εικαστική εγκατάσταση στην βιτρίνα αποτελεί in situ έργο του καλλιτέχνη Σωκράτη Σωκράτους.

Αποτέλεσμα, η δημιουργία ενός χώρου που μοιάζει με γυναικείο boudoir σε συνδυασμό με το μυστήριο ενός αυστηρού ανδρικού lounge. Το αιώνιο παιχνίδι της γοητείας αντανακλάται σε όλα τα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία: σκούρα γκρί φανέλλα στους τοίχους, ριγέ γκρίζα, μαύρα και πράσινα μάρμαρα, σκληρά μέταλλα, πατιναρισμένος μπρούτζος και μαύρο σίδερο. Φόρμες από τσιμέντο συνυπάρχουν με deco καμπυλωτούς καθρέφτες, ατμοσφαιρικές απλίκες και βελούδινες επενδύσεις, αποπνέοντας την ιδιωτικότητα που αποζητάνε τα σοφιστικέ κοσμήματα.

Σχεδιασμένη από το Stage Design Office, τους Σταύρο Παπαγιάννη & Γιώργο Κυριαζή, σε στενή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες του brand, η boutique φιλοδοξεί να υπερβεί τον εμπορικό της χαρακτήρα, καλώντας σε να νιώσεις την οικειότητα μιας ιδιωτικής στιγμής.

vertical vitrine_display by cement copy

Πατιναρισμένος μπρούτζος και σκληρά μέταλλα φέρνουν στο νου αποχρωματισμένες φωτογραφίες παλιών ταινιών.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιάς σχεδιάσε τα επιμέρους custom-made στοιχεία: μαρμάρινες απλίκες, μπρούτζινα πόμολα, καθώς και το τσιμεντένιο εταλάζ στις προθήκες του καταστήματος.

Η εικαστική εγκατάσταση στην βιτρίνα αποτελεί in situ έργο του καλλιτέχνη Σωκράτη Σωκράτους, ενώ κλασική μουσική ακούγεται από τα εξωτερικά ηχεία της boutique, πάνω στην πλατεία Κολωνακίου.

Σχεδιασμός: Stage Design Office
Ειδικές κατασκευές: Αλέξανδρος Παπαδιάς
Σχεδιασμός φωτισμού: L4A
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαξεβάνης, Grey Studio

Nikos Koulis boutiques:

Αθήνα, Φιλικής Εταιρείας 15, Πλατεία Κολωνακίου 210-7233783

Μύκονος, Ν. Καλογερά 35, Χώρα 22890-28688

nikoskoulis.gr

Φωτογραφίες: Panayotis Baxevanis, Grey Studio

Διαβάστε ακόμα: Το νόημα του στυλ κι ο Σταύρος Παπαγιάννης.

boutique interior - lounge copy

Σκούρα γκρί φανέλλα στους τοίχους, ριγέ γκρίζα και πράσινα μάρμαρα και κάπου να παραμονεύει ο Φιτζέραλντ.

boutique general view copy

Ο χώρος σε καλεί να νιώσεις την οικειότητα μιας ιδιωτικής στιγμής.

boutique exterior_tailor made bunch copy

Κλασική μουσική ακούγεται από τα εξωτερικά ηχεία, πάνω στην πλατεία Κολωνακίου.

detail copy

Απρόσμενη νότα οι διάσπαρτες φόρμες από τσιμέντο.

Δείτε επίσης

Πιο δημοφιλή

Ιδιωτικές κατοικίες ή δημόσια κτίρια που θαυμάζονται για την πρωτοτυπία και το σχεδιασμό τους. Θα διαγωνιστούν μαζί με άλλα 449 έργα από 279 πόλεις σε 41 χώρες για το EU Mies Award που τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Ε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπορεί να λέμε «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα», ωστόσο στις μέρες μας η αυτοκινητική ασχήμια θεωρείται απόρροια δημιουργικότητας. Γιατί οι μεγάλες εταιρίες απορρίπτουν την ομορφιά στο σχεδιασμό των νέων μοντέλων τους; Γράφει ο Βασίλης Χαρίτος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Βρέχει ή χιονίζει; Κανένα πρόβλημα. Θέλετε να τρέξετε στο βουνό ή σε λασπώδες μέρος; Επίσης κανένα πρόβλημα. Φορέστε ένα ζευγάρι Alphacross Blast GTX και κάντε την προπόνησή σας δίχως άγχος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από το κέντρο της Αθήνας έως την Λιοσίων και από την Πλατεία Μαβίλη έως τον Πειραιά καταγράφουμε τα έργα, τα project και τις αναπλάσεις που μπορούν να δώσουν μια άλλη εικόνα στην πρωτεύουσα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top