Και τρίτροχο, και ηλεκτρικό και από την Εσθονία. Ποιος να το περίμενε.

Όταν κάποιος σου μιλάει για την Εσθονία, τι είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό; Η αλήθεια είναι ότι εμένα δεν μου ήρθε τίποτα με την πρώτη και μετά από πολύ προσπάθεια κατάφερα να σκεφθώ τον διάσημο συνθέτη Arvo Pärt και την Karmen Pedaru, το supermodel που τα τελευταία έχει ποζάρει για τα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη. Αλλά είπαμε, χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια για να σκεφτώ αυτούς τους δύο.

Κι όμως, αυτή η μικρή χώρα της Βαλτικής και με πληθυσμό μόλις 1.318.705 κατοίκους, κάνει την έκπληξη στον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο Roman Muljar, σε συνεργασία με νέους Εσθονούς μηχανικούς και ερευνητές, αποφάσισε να αφήσει για λίγο το παρόν στην άκρη και να ασχοληθεί με το μέλλον: το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης ήταν η δημιουργία του Nobe 100.

Κοιτάς το εσωτερικό του και είσαι σίγουρος ότι βλέπεις ένα αυτοκίνητο περασμένων δεκαετιών.

Το ότι είναι ηλεκτρικό, δεν μας κάνει καμιά εντύπωση. Άλλωστε, σε αυτό που συμφωνούν όλοι οι ειδικοί από τον χώρο των τροχών, είναι πως το μέλλον της αυτοκίνησης βρίσκεται… στην πρίζα. Άλλο είναι που κάνει το Nobe 100 να ξεχωρίζει – και φυσικά μιλάμε για τον σχεδιασμό του.

Το Nobe 100 χωράει τρία άτομα -δύο μπροστά και έναν πίσω-, είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, διαθέτει αυτονομία περίπου 200 χλμ.

Ένας σχεδιασμός φουτουριστικός, μοντέρνος και συγχρόνως vintage, καθώς με τις τρεις ρόδες που διαθέτει θυμίζει κάτι από τα Αγγλικά και Γερμανικά οχήματα της δεκαετίας του ’30. Και αυτή η vintage λογική ενισχύεται ακόμα περισσότερο όταν το μάτι μας πέφτει στις μικρές λεπτομέρειες: το λευκό στα λάστιχα, το ξύλο στο ταμπλό, τα κυκλικά όργανα, το τιμόνι άλλης δεκαετίας.

Το Nobe 100 χωράει τρία άτομα – δύο μπροστά και έναν πίσω, ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος δεν λες ότι είναι και ο καταλληλότερος για μετακόμισε. Είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, διαθέτει αυτονομία περίπου 200 χλμ., έχει τη δυνατότητα να πάρει και 2η μπαταρία, φορτίζει σε δύο ώρες, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 110 χλμ./ώρα.

Ένας σχεδιασμός φουτουριστικός, που θυμίζει οχήματα της δεκαετίας του ’30.

Το Nobe 100 αναμένεται να βγει στην αγορά το 2020 και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η τιμή του θα αγγίζει τα 34.000 δολάρια. Δεν το λες φθηνό, δεν το λες γρήγορο, αλλά δεν αμφιβάλει κανείς ότι είναι ένα από τα πιο ντιζαϊνάτα οχήματα που έχουμε δει.

//Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site MyNobe.

 

Διαβάστε ακόμα: Luka EV, ένα στιλάτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την… Τσεχία

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top