Για πρώτη φορά, 8 μοναδικά ρολόγια που ανήκουν στη συλλογή του Michael Schumacher θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Christie’s (Φωτογραφία: Netflix).

  Για πρώτη φορά, 8 μοναδικά ρολόγια που ανήκουν στη συλλογή του Michael Schumacher θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Christie’s. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου στη Γενεύη και αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας στον κόσμο των ρολογιών, της Formula 1, και ευρύτερα.

  Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι θα δημοπρατηθούν προσωπικά αντικείμενα του κορυφαίου πιλότου της Formula 1, την ίδια στιγμή που συμπληρώνονται 30 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου του παγκόσμιου τίτλου, αλλά ότι τα δύο από τα 8 ρολόγια έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τον Michael Schumacher.

  Αριστερά το Audemars Piguet Royal Oak Chrono και δεξιά το F.P. Journe Vagabondage 1 ειδικά για τον Σψηθμι. (Φωτογραφία: Christie’s).

  Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Audemars Piguet Royal Oak Chrono και το F.P. Journe Vagabondage 1, δύο μοναδικά μοντέλα τα οποία είχε παραγγείλει ο ισχυρός άνδρας (του αγωνιστικού τμήματος) της Ferrari Jean Todt και τα είχε κάνει δώρο στον Schumi τα Χριστούγεννα του 2003 και 2004. Δύο μοντέλα αξίας ανεκτίμητης που σίγουρα θα συγκεντρώσουν πάνω τους το ενδιαφέρον των μεγάλων συλλεκτών.

  Με τον Jean Todt, από τις «χρυσές εποχές» της Ferrari. (Φωτογραφία: Netflix)

  Τα άλλα 6 μοντέλα

  – F.P. Journe Tourbillon Souverain: χωρίς αμφιβολία το πιο διάσημο μοντέλο της ελβετογαλλικής ωρολογοποιίας. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1999, ενώ κέρδισε το βραβείο Aiguille d’Or στο Grand Prix d’Horlogerie στη Γενεύη το 2004 και τον τίτλο «Ρολόι της Χρονιάς» στην Ιαπωνία την ίδια χρονιά.

  Το Rolex Paul Newman Daytona του Schumacher. (Φωτογραφία: Christie’s)

  – F.P. Journe Octa Chronographe: ένα από τα πιο σπάνια ρολόγια του ελβετογαλλικού οίκου, καθώς έχουν κατασκευαστεί μόλις 313 κομμάτια του συγκεκριμένου μοντέλου.

  – F.P. Journe Octa Calendrier: εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα τεχνολογικό επίτευγμα της ελβετογαλλικής ωρολογοποιία, καθώς ήταν το πρώτο ρολόι χειρός της F.P. Journe με ετήσιο ημερολόγιο.

  – F.P. Journe Chronomètre à Résonance: από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες της F.P. Journe, που διακρίνεται για το design και την πολυπλοκότητά του.

  – Rolex Paul Newman Daytona: ένα από τα αγαπημένο μοντέλα της Rolex, που έχουν συνδεθεί τόσο με την ταχύτητα όσο και με τον Paul Newman. Το 6262, μάλιστα, είναι και από τα πιο σπάνια Daytona καθώς κυκλοφόρησε για μόλις δύο χρόνια – από το 1970 έως το 1972.

  Mυστήριο μένει γιατί τα 8 ρολόγια από την συλλογή του Schumacher βγαίνουν σε δημοπρασία. Μυστήριο, όπως και το τι γίνεται με την υγεία του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1.

  Κανείς δεν μιλάει για την υγεία του Schumi

  Βέβαια, μυστήριο μένει γιατί τα 8 ρολόγια από την προσωπική συλλογή του Michael Schumacher βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s. Μυστήριο, όπως και το τι γίνεται με την υγεία του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1.

  Από το 2013, όταν και ο Schumi είχε το ατύχημα στο σκι, λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για την κατάσταση της υγείας του. Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν, κάτι που φάνηκε και στο ντοκιμαντέρ του Netflix και φέρεται να υπάρχει μια σιωπηλή συμφωνία με την οικογένεια του Schumacher να μην αποκαλύπτουν πληροφορίες.

  Μια σιωπηλή συμφωνία που, μάλλον, έχει και το μεγαλύτερο μέρος των μίντια με την οικογένεια του Γερμανού πιλότου. Δεν είναι τυχαίο πως η Cora, η πρώην σύζυγος του Ralf Schumacher, ουσιαστικά «εκδίωχθηκε» από το γερμανικό ριάλιτι « I’m a Celebrity- Get me out of here», καθώς το κανάλι RTL φοβόταν ότι θα αποκάλυπτε πληροφορίες για την υγεία του Schumi, σύμφωνα με την Bild.

   

  Διαβάστε ακόμα: Ayrton Senna – «Ένας Σαμουράι χωρίς αφέντη»

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top