Το Omega Seamaster Diver 300M Black Black ενδείκνυται για τους λάτρεις των βυθών.

  Μαύρο, μόνο μαύρο, κατάμαυρο. Άλλωστε και ο βυθός είναι ένας κόσμος σκοτεινός. Έτσι και το νέο Seamaster Diver 300M Black Black της θρυλικής καταδυτικής σειράς της Omega, είναι μαύρο στον υπερθετικό βαθμό.

  Το όνομα τα λέει σχεδόν όλα, γιατί τελικά είναι understatement: κανονικά θα έπρεπε να λέγεται  Black, Black, Black, Black διότι χρησιμοποιεί τέσσερις διαφορετικές επεξεργασίες του οξειδίου του ζιρκονίου για να επιτύχει αντίστοιχα τέσσερις “αποχρώσεις” στο πρωτότυπο αποτέλεσμα γλυπτικής μονοχρωμίας που θαυμάζετε στις φωτογραφίες, και κάποια μέρα ίσως και στο χέρι σας.

  Ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά κύματα, τα οποία είναι ανάγλυφα κομμένα σε ένα κομμάτι κεραμικού, όπως και όλα τα άλλα στοιχεία του καντράν.

  Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι η σειρά Seamaster εγκαινιάστηκε το 1957 και η υποσειρά Diver 300M το 1993. Το καινούργιο μοντέλο παρουσιάστηκε διεθνώς στις 23 Μαρτίου μαζί με όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας. Φυσικά έχει βαφτιστεί από το χρώμα του. Το υλικό για όλα τα εξωτερικά μέρη είναι το οξείδιο του ζιρκονίου, ο χημικός τύπος του οποίου ZrO2 αναγράφεται περίοπτα ακριβώς κάτω από τη βάση των δεικτών στο κέντρο του καντράν.

  Το καντράν είναι φυσικά μαύρο, και σχεδόν κάθε λεπτομέρειά του έχει δημιουργηθεί με λέιζερ. Ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά κύματα, τα οποία είναι έξεργα ανάγλυφα, κομμένα σε ένα κομμάτι κεραμικού, όπως και όλα τα άλλα στοιχεία του καντράν. Έτσι και το σήμα της εταιρείας κάτω από τη θέση 12. Οι ώρες 3, 6, 9 σημειώνονται με μπάρες, η ώρα 12 με διπλή μπάρα, και οι υπόλοιπες ώρες με κύκλους. Στο κέντρο υπάρχουν οι δείκτες ώρας, πρώτων λεπτών και βελόνα για τα δεύτερα λεπτά. Δεν υπάρχει ένδειξη ημερομηνίας.

  Το καντράν είναι φυσικά μαύρο, και σχεδόν κάθε λεπτομέρειά του έχει δημιουργηθεί με λέιζερ.

  Από το ίδιο υλικό είναι και η στεφάνη, που περιστρέφεται προς μονή κατεύθυνση. Είναι επίσης έξεργη και έχει ανάποδο τρίγωνο με κύκλο στη θέση 12, αραβικά ψηφία ανά 10 λεπτά, μεγάλες γραμμές ανά πέντε και μικρές ανά δέκα κάτω από τα αραβικά ψηφία και τελείες στα υπόλοιπα. Για να μην κρατάει το δακτυλικό αποτύπωμα σε κάθε άγγιγμα έχει υποστεί ειδική επεξεργασία που το προστατεύει από αυτό το ως τώρα μειονέκτημα του κεραμικού.

  Το Super-LumiNova είναι στο χρώμα του ανθρακίτη στο φως, στο σκοτάδι όμως αλλάζει και δείχνει με ευκρίνεια την ώρα.

  Υπάρχει βέβαια και κάτι που δεν είναι μαύρο: το Super-LumiNova είναι στο χρώμα του ανθρακίτη στο φως, στο σκοτάδι όμως αλλάζει και δείχνει με ευκρίνεια την ώρα. Είναι τοποθετημένο στους δείκτες, στις ώρες, και στο κυκλάκι της στεφάνης. Μαύρος επίσης δεν είναι ο μηχανισμός OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 8806, πιστοποιημένος χρονογράφος με εγγύηση πέντε ετών, συχνότητα 3.5 Hz, αυτόματος, με απόθεμα ενέργειας 55 ωρών.

  Η μπροστινή και η πίσω όψη. Η κατασκευάστρια επιμένει ότι το  Omega Seamaster Diver 300M  Black Black είναι ένα κανονικότατο επαγγελματικότατο καταδυτικό ρολόι.

  Μπορείτε να παρακολουθείτε τον μηχανισμό μέσα από το κρύσταλλο της πίσω όψης, που περικλείεται από το πατενταρισμένο καπάκι NAIAD LOCK. Το πλαίσιο είναι φυσικά μαύρο κεραμικό οξείδιο του ζιρκονίου με διάμετρο 43.5 χιλιοστά και πάχος 14.47 χιλιοστά. Με το ίδιο υλικό είναι φτιαγμένα επίσης η κορόνα, η βαλβίδα διαφυγής ηλίου (για καταδύσεις) και η πόρπη στο λουράκι. Το λουράκι είναι από μαύρο καουτσούκ.

  Αν και υπερσχεδιασμένο, η κατασκευάστρια επιμένει ότι το  Omega Seamaster Diver 300M  Black Black είναι ένα κανονικότατο, επαγγελματικότατο καταδυτικό ρολόι. Παρότι κανείς δεν αμφιβάλλει για την στεγανότητα και τη λειτουργικότητά του, ορισμένοι έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσον θα είναι πραγματικά ευανάγνωστο σε μεγάλο βάθος. Αυτό σίγουρα δεν θα αργήσει να απαντηθεί στην πράξη, αλλά οι δικές μας αμφιβολίες είναι κατά πόσον αυτό παίζει όντως ρόλο, αν δεν είστε πραγματικός δύτης. Και αν βρεθείτε στα βαθιά, ποιον θα βρείτε για να σας αμφισβητήσει;

   

  Διαβάστε ακόμα: Omega Seamaster Diver – το συλλεκτικό ρολόι του Τζέιμς Μποντ καταδύεται.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top