Στιβαρό, ευανάγνωστο, διαχρονικό.

  Χρειάζεται κανείς να είναι μετρ στις καταδύσεις για να αποκτήσει ένα καταδυτικό ρολόι; Μεταξύ μας, όχι. Ο καθένας δικαιούται να διαλέξει ένα ρολόι που κρύβει μέσα του τον δυναμισμό του βυθού ακόμα και αν δεν έχει βουτήξει ποτέ με μπουκάλες. Και μόνο η αίσθηση του να φοράς ένα τέτοιο ρολόι και μαζί κομψό αξεσουάρ στο μαυρισμένο χέρι σου, με ένα απλό t-shirt στο νησί, αρκεί.

  Η Oris με τη συλλογή της Oris Aquis εξαρχής πόνταρε στην υψηλή απόδοση ρολογιών που παραπέμπουν στο υγρό στοιχείο, με συνδηλώσεις όμως που μπορούν να ταιριάζουν και σε άντρες που αρέσκονται να βολτάρουν στη στεριά. Αυτό που μετράει, εντέλει, είναι ο δυναμισμός, η ανθεκτικότητα και η ισχυρή κράση αυτών των ρολογιών. Παράγοντες που μέτρησαν οι άνθρωποι της εταιρείας και, εντέλει, εκ του αποτελέσματος κατάφεραν να τους δώσουν το σχήμα ενός πραγματικά καλού ρολογιού.

  Στα περισσότερα κομμάτια της σειράς, το μπλε της θάλασσας (σε διάφορους τόνους) χρωματίζει το καντράν (Αριστερά: Oris Aquis GTM Date. Δεξιά: Oris Aquis Big Day Date).

  Από τότε που η Oris δημιούργησε το πρώτο της καταδυτικό ρολόι, ένα ρολόι επιτομή του καταδυτικού ονείρου, η εταιρεία έδειξε πως έχει κι άλλες ιδέες. Αίφνης, παρουσιάστηκαν τα ρολόγια της τωρινής συλλογής διατηρώντας όμως αναλλοίωτη την αρρενωπότητα, τον δυναμισμό και τη στιβαρότητα ως βασικά χαρακτηριστικά.

  Συν τω χρόνω, όμως, τα καταδυτικά ρολόγια έπαψαν να χρησιμοποιούνται μόνο από τους ρέκτες των βυθών και μπορούν να φορεθούν και σε άλλες περιστάσεις. Η Oris έδειξε πως είναι σε θέση να φτιάξει στολίδια που θα ταιριάζουν σε κάθε αντρικό καρπό. Είτε με μεταλλικό μπρασελέ είτε με καουτσούκ, και με μικρές αλλά ευδιάκριτες τεχνικές αλλαγές, αυτά τα ρολόγια εξακολουθούν να έχουν χρηστική αξία, αλλά και αισθητική παρουσία.

  Στα περισσότερα, το μπλε της θάλασσας (σε διάφορους τόνους) χρωματίζει το καντράν. Άλλοτε γαλαζωπό όπως ένα ελαφρύ κύμα, άλλοτε κυανό σαν να το χτυπάει ο ήλιος του καλοκαιριού κι άλλοτε βαθύ μπλε σαν να βρίσκεται στα πιο κρυφά σημεία του βυθού και να ψάχνεις θαμμένους θησαυρούς.

  Tα ρολόγια της τωρινής συλλογής διατηρούν αναλλοίωτη την αρρενωπότητα, τον δυναμισμό και τη στιβαρότητα ως βασικά χαρακτηριστικά (Αριστερά: Oris Source of Life L.E. Δεξιά: Oris Aquis Date Relief).

  Η κολεξιόν Oris Aquis στηρίζεται πάνω σε συγκεκριμένους πυλώνες: ευκρίνεια, στιβαρός σχεδιασμός και χρωματικός επιτονισμός. Θα πρέπει να σημειωθεί πως έχουν γίνει και ελαφρύτερα και όχι τυχαία: Οι σχεδιαστές της Oris, θέλοντας να διατηρήσουν τη χρηστικότητά τους, κατανόησαν πλήρως πως αυτά τα ρολόγια δεν θα βρεθούν μόνο σε καρπούς δυτών, αλλά θα φοριούνται και σε άλλες -καθημερινές- περιστάσεις. Όπως ας πούμε: στο γραφείο, σε ένα επαγγελματικό ραντεβού (άρα, φορώντας κοστούμι) ή σε πιο άνετες στιγμές (με δερμάτινο και τζιν, πίνοντας καφέ με φίλους).

  Αυτό που μετράει είναι η διαχρονική αισθητική και η ισχυρή κράση αυτών των ρολογιών, σε συνδυασμό με την ελκυστική τιμή.

  Η κολεξιόν Oris Aquis στηρίζεται πάνω σε συγκεκριμένους πυλώνες: ευκρίνεια, μυώδες σχήμα και χρωματικός επιτονισμός (Αριστερά: Oris Aquis Chronograph. Δεξιά: Oris Aquis Small Second, Date).

  Αν πάντως αποφασίσετε να το ρίξετε στο στοιχείο του (βλ. νερό), να ξέρετε ότι μπορεί να αντέξει στα 300 μέτρα, βάθος που είναι αυτό που χρειάζεται να έχουν τα στάνταρ καταδυτικά ρολόγια. Αυτό, όμως, που κεντρίζει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον στα ρολόγια της συλλογής είναι ο συνδυασμός ποιότητας/τιμής καθώς ξεκινούν από την τιμή των 1.500€.

  Πρόκειται για κλασικά value for money ρολόγια αν προσμετρηθεί η «ικανότητά» τους να αντέχουν μέσα ή έξω από το νερό, η προσαρμοστικότητά τους στο στυλ του κάθε άντρα, αλλά και ο δυναμισμός που εκλύουν. Αν όλα αυτά μπορείς να τα πληρώσεις σε μια τιμή που δεν ξεπερνάει το μέσο βαλάντιο, τότε έχεις κάνει βουτιά (πραγματική ή όχι) σε μια άκρως δελεαστική ευκαιρία.

   

  //Αποκλειστικός αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο: RIST Hellas.
  Δείτε το συνεργαζόμενο δίκτυο καταστημάτων εδώ.

   

  Διαβάστε ακόμα: Οris «James Morrison Academy of Music Limited Edition» – ένα ρολόι με jazz διάθεση.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top