Η αυλαία για το νέο Oris ProPilot X Calibre 400 σηκώθηκε στο Watches and Wonders της Γενεύης.

  Είναι πάντα απολαυστικό να παρουσιάζει κάποιος τα καινοτόμα προϊόντα της Oris, της ανεξάρτητης μάρκας του Holstein. Ιδίως όταν συνοδεύονται από καινούργιους μηχανισμούς. Και τούτη τη φορά μιλάμε για το εξαιρετικό Calibre 400.

  Η αυλαία για το νέο Oris ProPilot X Calibre 400 σηκώθηκε στο φετινό Watches and Wonders της Γενεύης και διαθέτει όλα εκείνα τα καλούδια που θέλει το «πνεύμα των καιρών»: τιτάνιο, απρόσμενους χρωματισμούς, μινιμαλισμό και 39 mm διάμετρο. Εξηγούμαι:

  Το μπλε, το πιο κλασικό και εύκολο για καθημερινή χρήση.

  Tα 39 mm το κάνουν πιο διακριτικό και «γιούνισεξ» από τα υπόλοιπα ρολόγια της σειράς.

  Στο νέο μοντέλο, νευρικό και αεροδυναμικό, επαναλαμβάνονται οι γωνιώδεις γραμμές και η ραβδωτή στεφάνη των εμβληματικών «aviator» ρολογιών του οίκου. Αλλά συνοδεύονται από κάποιες σημαντικές αλλαγές. Κατ’ αρχάς, τα 39 mm το κάνουν πιο διακριτικό και «γιούνισεξ» από τα υπόλοιπα ρολόγια της σειράς που έρχονται σε διαμέτρους από 41 έως 47 mm. Ό,τι πρέπει για εποχές μινιμαλισμού και νεο-ρετρό, αλλά και χαράς ευαγγέλια για όσους έχουν λεπτό καρπό.

  Το σύνολο είναι πανάλαφρο, η αφή μεταξωτή, οι εναλλαγές των φινιρισμάτων (σατινέ/κοκκώδης) πολύ κομψές και η αντίθεση του τιτανίου με το κλασικό look ιδιαίτερα ελκυστική. Η παλέτα των χρωμάτων τέλος. Τα ευανάγνωστα καντράν της νέας σειράς ντύνονται σε τρία χρώματα: Το γκρι, μονολιθικό, στιβαρό και κάπως μυστηριώδες. Το μπλε, το πιο κλασικό και εύκολο για καθημερινή χρήση. Κι ένα απρόσμενο σομόν, που δείχνει πολύ όμορφα στο χέρι.

  Το γκρι, μονολιθικό, στιβαρό και κάπως μυστηριώδες.

  Η αυτονομία φτάνει αισίως τις 120 ώρες (5 ημέρες), πράγμα ασυνήθιστο για ρολόγια αυτού του τύπου.

  Όμως, το κλου είναι ο καινούργιος «in house» μηχανισμός που ανέπτυξε η μανουφακτούρα. Και τα 30 εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται είναι αντιμαγνητικά, ώστε αρμονικά και με περισσή ακρίβεια να δείξουν ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα και ημερομηνία στο 6. Τα τεστ έγιναν στα εργαστήρια Dubois à la Chaux-de-Fonds, όπου το calibre υποβλήθηκε σε μαγνητικά πεδία των 2.250 Gauss. Η απόκλιση που παρατηρήθηκε ήταν μόλις 10 sec/ημέρα, όταν η ακρίβεια που απαιτείται για την πιστοποίηση είναι -30 sec/ημέρα και σε μαγνητικό πεδίο των 200 Gauss μόνο.

  Eνα απρόσμενο σομόν, που δείχνει πολύ όμορφα στον καρπό.

  Η αυτονομία φτάνει αισίως τις 120 ώρες (5 ημέρες), πράγμα ασυνήθιστο για ρολόγια αυτού του τύπου. Τούτο κατέστη εφικτό με τη χρήση ενός διπλού βαρελιού, άρα μεγαλύτερο μήκος ελατηρίου, άρα μεγαλύτερο απόθεμα ενέργειας.

  Συν τοις άλλης, το item είναι στεγανό ώς τα 100 μ. και με τιμή μόλις στα 3.800 ευρώ. Σημειωτέον ότι σ’ αυτό το μοντέλο η Oris έχει κατορθώσει, με τη χρήση καινοτόμων υλικών και μεθόδων, το ρολόι να χρειάζεται σέρβις κάθε 10 χρόνια! (Η εγγύηση απαιτεί την καταχώρησή του στο MyOris). Ίσως γι’ αυτό το ProPilot X Calibre 400 δίνει την εντύπωση ενός περίτεχνου και αξιόπιστου οργάνου ελέγχου. Η χαρά του μηχανικού ρολογιού.

   

  Διαβάστε ακόμα: Oris «Aquis». Τα value for money καταδυτικά ρολόγια που είναι πλέον κλασικά.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top