Γρηγορίου 1

«Τι φοράω από τον πατέρα μου και έχει σπάνια συναισθηματική αξία για μένα; Το δαχτυλίδι του».

Με τι ασχολείστε; Με τρίχες.

Τι σημαίνει για εσάς στυλ; Η έμφυτη προσπάθεια έκφρασης και δημιουργίας με έναν απόλυτα προσωπικό τρόπο σε όλους τους τομείς.

Πώς υπερασπίζεστε την αισθητική στη ζωή σας και στην κοινωνία μας; Δεν ξέρω αν η αισθητική χρειάζεται υπεράσπιση: έτσι κρατάς μια αμυντική στάση και όχι δημιουργική…

Ποια εμφανισιακή αρετή ξεχωρίζετε σε έναν άνδρα; Το ανάστημα.

Ποια εμφανισιακή αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα; Τα οπίσθια.

Ποιο είναι αγαπημένο σας χρώμα; Θα πω το γκρι, επειδή μου ζητάτε ένα μόνο χρώμα και πρέπει να γεφυρώσω το άσπρο με το μαύρο…

Ποια είναι η πιο αγαπημένη σας πόλη στον κόσμο και γιατί; Το Κάιρο. Έχει το ομορφότερο ιστορικό κέντρο, και σε έκταση και σε ποιότητα. Είναι ένα καθαρό σταυροδρόμι πολιτισμών, αν εξαιρέσεις τα καταστήματα, που είναι τόσο άσχημα αισθητικά. Έχει απίστευτες, αταίριαστες μεταξύ τους, αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες. Τέλος, το μαγικό είναι πως δεν έχει την αίσθηση μιας γειτονιάς, αλλά μιας μεγαλούπολης που κουβαλά παρελθόν πολλών δεκαετιών.

Ποιό είναι το αγαπημένο σας ελληνικό νησί και πώς περνάτε εκεί όταν είστε χαλαρός και γήινος; Η Μύκονος, έχω όμως να πάω από το 2006, γιατί άλλαξε η νοοτροπία του νησιού. Είχε αλλάξει φυσικά πολύ νωρίτερα, εγώ όμως τότε έφτασα στα όριά μου, εννοώ τότε έπαψα να αισθάνομαι εκεί ‒όπως το θέτετε‒ χαλαρός και γήινος.

Πώς μοιάζει το σπίτι σας εσωτερικά; Έχει την ίδια αισθητική με τον χώρο εργασίας μου. Το «1900 The Barber Shop» είναι ένας μικρόκοσμος της συγκεκριμένης περιόδου, κι έτσι μεταφέρομαι σε αυτήν είτε είμαι στο σπίτι είτε στη δουλειά.

Γρηγορίου

«Το σπίτι μου έχει την ίδια αισθητική με τον χώρο εργασίας μου». Και οι δυο χώροι παραπέμπουν στην κομψότητα του 1900.

Στα έργα ποιου ζωγράφου αντικατοπτρίζεται πιο καλά ή δική σας κοσμοαντίληψη; Στα έργα του Τoulouse Lautrec, γιατί αγαπά το γυναικείο φύλο…

Ποιος κινηματογραφικός ήρωας σάς έχει επηρεάσει; Ο Rick (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ) στην «Casablanca», για τον ρομαντικό τυχοδιωκτισμό του.

Με ποιες ιστορικές προσωπικότητες αισθάνεστε ότι έχετε πνευματική συγγένεια; Με τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Με ποιο έμφυτο ταλέντο θα θέλατε να είστε προικισμένος; Με το μουσικό. Πάντα ήθελα να παίζω κοντραμπάσο,γιατί έχει καμπύλες…

Ποια είναι η φθηνότερη και ποια η ακριβότερη επένδυση που έχετε κάνει στην εμφάνισή σας; Δεν σκέφτομαι κάτι ως επένδυση. Άρα ούτε και κάποια συγκεκριμένη αγορά μου. Το βλέπω ως κάτι παρορμητικό, χωρίς παρελθόν και μέλλον, συνεπώς δεν μπορώ να μιλήσω για απόδοση. Η επένδυσή μου βρίσκεται στο τώρα.

Αποκαλύψτε μας μια από τις μυστικές διευθύνσεις σας,από όπου αγοράζετε όμορφα πράγματα. Θα ήταν ανόητο να την αποκάλυπτα…

Τι φοράτε από τον πατέρα σας, έχει σπάνια συναισθηματική αξία και θέλετε μια μέρα να κληροδοτήσετε με τη σειρά σας; Το δαχτυλίδι του.

Πώς θα επιθυμούσατε να ταφείτε; Όρθιος. Το βασικό όμως είναι να θάβεσαι με τα χέρια έξω από τον τάφο, για να φαίνεται ό,τι δεν πήρες τίποτα μαζί σου!

 

//H φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε στο «1900 Τhe Barber Shop», Υψηλάντου 35 & Πλουτάρχου, Κολωνάκι, τηλ. 210 7220511.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top