Μια θεωρία λέει πως το Parker 51 έλκει την καταγωγή του το όνομα από τα θρυλικά πολεμικά αεροσκάφη North American P-51 Mustang.

Η δύναμη του κλασικού δεν αμφισβητείται. Είναι σαν κληρονομιά διαρκούς αξίας. Υπάρχουν αντικείμενα που φετιχοποιήθηκαν ανά τις δεκαετίες όχι μόνο επειδή το «επίχρισμά» τους δημιούργησε μύθο, αλλά διότι η αναλλοίωτη σημασία τους επιβεβαιώθηκε πολλές φορές. Μια τέτοια περίπτωση είναι οι πένες και τα στυλό διαρκείας Parker 51.

Τούτα τα ευφάνταστα κομψοτεχνήματα μάς έρχονται από το μακρινό 1941. Για να αποδειχθεί πως ακόμη μέσα σε δύσκολες συνθήκες (όπως ήταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος), ο άνθρωπος συνεχίζει να δημιουργεί και να ποντάρει στην ομορφιά. Αλλωστε, οι πένες και οι στυλογράφοι είναι ταυτισμένοι με την τέχνη της γραφής, άρα είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού μας. Αν μη τι άλλο, η Parker έχει συμβάλλει σ’ αυτό.

Οι πένες και οι στυλογράφοι είναι ταυτισμένοι με την τέχνη της γραφής, άρα είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού μας.

Διαφημίσεις της εποχής που αναδείκνυαν τις πένες Parker 51 στις πιο περιζήτητες του κόσμου.

Ακόμη και η ονομασία της σειράς «Parker 51» δημιουργεί ένα μυστήριο από το οποίο δεν επιθυμείς να βγεις. Οι δύο βασικές εικασίες είναι αρκούντως πειστικές και ο καθείς από εμάς έχει το δικαίωμα να ταυτιστεί μαζί τους.

Μια θεωρία λέει πως όταν ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός τους (κάπου στο 1939) η εταιρία Parker γιόρταζε τα 51α γενέθλιά της. Μια άλλη θεωρία λέει πως έλκει την καταγωγή του το όνομα από τα θρυλικά πολεμικά αεροσκάφη North American P-51 Mustang. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η σειρά έγινε πραγματικότητα έπειτα από πρωτοβουλία του Kenneth Parker και έκτοτε μπήκε στην κατηγορία των κλασικών.

Είναι η σιλουέτα του με τις τέλειες αναλογίες που κάνει τη γραφή απολαυστική είτε χρησιμοποιούμε την Πένα είτε το Στυλό Διαρκείας.

Είναι η πένα της οποίας η σιλουέτα έχει τις τέλειες αναλογίες.

Το σλόγκαν που τις ακολουθεί έως τις μέρες μας είναι: «The World’s Most Wanted Pen». Σαν να λέμε: η πένα που την θέλει όλος ο κόσμος. Το αβίαστο ερώτημα είναι πώς κάνεις μια τόσο κλασική και επιτυχημένη πένα καλύτερη; Υπάρχουν, άραγε, δυνατότητες επανακυκλοφορίας της στο σήμερα έτσι ώστε το παρελθόν να μην επισκιάζει τις νέες προσπάθειες.

Τα νέα μοντέλα. Για να παίρνετε ιδέες.

Όποιος παρατηρήσει τα νέα μοντέλα της σειράς που εισήγαγε η Parker θα διαπιστώσει πως, ναι, πάντα υπάρχει τρόπος να πατήσεις στην κληρονομιά του παρελθόντος και να χρησιμοποιήσεις τεχνικές του σήμερα. H νέα σειρά αποτελείται από 6 φινιρίσματα: 4 Core και 2 Premium και κυκλοφορεί σε δύο τύπους γραφής, Πένα και Στυλό Διαρκείας.

Εννοείται πως η κάθε πένα έρχεται στα χέρια σας σε πολυτελή συσκευασία δώρου Parker.

Οι καινοτομίες που καθιέρωσαν το στυλογράφο Parker 51  σαν τoν πιο επιτυχημένο όλων των εποχών παραμένουν εν ισχύ και σήμερα. Είναι η σιλουέτα  του με τις τέλειες αναλογίες που κάνει τη γραφή απολαυστική είτε χρησιμοποιούμε την Πένα είτε το Στυλό Διαρκείας. Όπως επίσης και το γεγονός ότι στην Πένα το άκρο της ήταν εξ αρχής «κρυμμένο» και φαινόταν μόνο η κορυφή της μύτης που προεξέχει, με αποτέλεσμα να δίδεται μεγάλη άνεση στη γραφή και αντοχή σε όλες τις συνθήκες.

Τα χρώματα στο σώμα κάθε πένας ή στυλό διαρκείας (ανάλογα τι θα επιλέξετε) έχουν μια μεταλλική θωπεία που δεν γίνεται να προσπεράσεις.

Μιλάμε για στυλογράφους που είναι συναρμολογημένοι στο χέρι με προσοχή στη λεπτομέρεια και με τη δεξιοτεχνία για την οποία φημίζεται η Parker. O κορμός τους είναι φτιαγμένος από ανθεκτική πολύτιμη ρητίνη και το καπάκι είναι διακοσμημένο στην κορυφή του με ένα μεταλλικό κόσμημα. Η Πένα στη σειρά Premium είναι από μασίφ χρυσό 18k και στην σειρά Core από ατσάλι.

Η σημασία στη λεπτομέρεια.

Κάθε φινίρισμα είναι εμπνευσμένο από τα αυθεντικά χρώματα του παρελθόντος, αλλά φτιαγμένο για το σήμερα. Τα χρώματα στο σώμα κάθε πένας ή στυλό διαρκείας (ανάλογα τι θα επιλέξετε) έχουν μια μεταλλική θωπεία που δεν γίνεται να προσπεράσεις. Η λάμψη τους σε ηρεμεί, σε κάνει να στοχάζεσαι. Όπως, φυσικά, και οι λεπτομέρειες που φέρουν στο στιβαρό καπάκι.

Nαι, αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά ιδιαιτέρως στις ξεχωριστές στιγμές μας που τα δάκτυλα αφήνουν το πληκτρολόγιο και την οθόνη αφής. Αν μη τι άλλο, αξίζει κάποιες φορές να βάζουμε τις σκέψεις μας στο χαρτί και βέβαια να υπογράφουμε με μια πένα που έχει βαρύ όνομα, ιστορία, αλλά και γόνιμο παρόν.

 

//Επίσημος αντιπρόσωπος PARKER: Stixis AE.

 

Διαβάστε ακόμα: Στυλογράφοι Parker – ένα διαρκές σύμβολο καλλιγραφίας.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top