«Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του δικού μου στυλ; Τα μονόχρωμα ρούχα και τα ιδιαίτερα παπούτσια».

«Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του δικού μου στυλ; Τα μονόχρωμα ρούχα και τα ιδιαίτερα παπούτσια».

Με τι ασχολείστε;
Είμαι co-founder και Art Director του Gentlemansdiary.com. Πρόκειται για μια ανδρική σελίδα και ένα online περιοδικό αφιερωμένα στη μόδα, στον τρόπο ζωής και στην αισθητική.

Τι σημαίνει για εσάς στυλ;
Στυλ για μένα είναι ένας τρόπος να δείξεις ένα μέρος του εαυτού σου χωρίς να μιλήσεις. Το στυλ είναι, και θα πρέπει να είναι, εξατομικευμένο στοιχείο της προσωπικότητάς μας και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μπαίνει σε καλούπια και να τυποποιείται.

Πώς υπερασπίζεστε την αισθητική στη ζωή σας και στην κοινωνία μας;
Η αισθητική αποτελεί ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μου, της ζωής μου και της δουλειάς μου. Ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που δημιουργήσαμε το GentlemansDiary. Θέλαμε να την προβάλουμε, να μάθουμε και να διδάξουμε για αυτήν. Εξού και το μόττο μας είναι «Αισθητική σαν τρόπος ζωής». Οπότε προσπαθώ να την υπερασπίζομαι φωνάζοντας για αυτήν όσο πιο δυνατά μπορώ.

Τι είναι, ή τι θα έπρεπε να είναι, για εσάς, το σύγχρονο ελληνικό ύφος;
Πολύπλευρο και μοναδικό. Ο ελληνικός λαός έχει την τύχη να κουβαλάει μια τεράστια ιστορία. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι ο τόπος όπου πραγματικά γίνεται το πάντρεμα Ανατολής και Δύσης. Ένα πάντρεμα που έχει προσφέρει διαφορετικές επιρροές σε όλο το μήκος και πλάτος της χώρας. Αυτή λοιπόν η μοναδικότητα και η διαφορετικότητα θα πρέπει να μπορεί να γίνεται ορατή στο ελληνικό ύφος και τότε είμαι σίγουρος ότι θα γίνει αντιληπτή από όλο τον κόσμο και θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε και πάλι.

Τι είναι κακό γούστο;
Θα μου επιτραπεί να δανειστώ μερικά από τα λόγια του Clement Greenberg σύμφωνα με το πώς ορίζει το κακό γούστο, καθώς καλύπτει απόλυτα και το τι πιστεύω κι εγώ ο ίδιος: «Η κακογουστιά εκδηλώνεται με τρόπο μηχανικό και βασιζόμενο σε συγκεκριμένες φόρμουλες. Είναι μια δανεική εμπειρία που προκαλεί απατηλές εντυπώσεις. Η κακογουστιά μπορεί να αλλάζει σύμφωνα με το στυλ που έχει κάποιος, παρόλα αυτά στην ουσία παραμένει πάντα ίδια. Η έλλειψη αισθητικής είναι η επιτομή όλων όσων στερούνται αυθεντικότητα και γνησιότητα στις μέρες μας, αυτό είναι κακό γούστο!»

«Πώς υπερασπίζομαι την αισθητική; Φωνάζοντας για αυτήν όσο πιο δυνατά μπορώ».

Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του δικού σας στυλ;
Τα μονόχρωμα ρούχα και τα ιδιαίτερα παπούτσια. Θαυμάζω τους άνδρες που δίνουν προσοχή στα υποδήματα τους. Για μένα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που κάνουν κάποιον καλοντυμένο και μοναδικό.

Τι εκτιμάτε περισσότερο στο στυλ των φίλων σας;
Την αυθεντικότητά τους. Το να ξέρεις ποιος είσαι και να επιλέγεις ρούχα με βάση αυτό είναι κάτι αρκετά δυσεύρετο στις μέρες μας.  Δείχνει το πόσο δυναμική προσωπικότητα έχεις και το πόσο δεν επηρεάζεσαι από τη διαφήμιση.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το Νόημα του Στυλ για τον Yatzer

Ποια εμφανισιακή αρετή ξεχωρίζετε σ’ έναν άνδρα;
Τα ωραία μαλλιά και τα καλόγουστα τατουάζ.

Ποια εμφανισιακή αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα;
Μπορεί να ακουστώ λίγο κλισέ αλλά θα απαντήσω «τα καλοσχηματισμένα πόδια». Είναι από τα πιο δυνατά σημεία του γυναικείου σώματος.

Ποιο μειονέκτημά σας σαρκάζετε;
Τη λαιμαργία μου. Δυστυχώς βρίσκομαι σε μια διαρκή μάχη με τον εαυτό για να μην τρώω συνέχεια!

Αν δεν ήσασταν ο εαυτός σας, ποιος θα θέλατε να είστε;
Μια από τις μεγαλύτερες αγάπες μου είναι τα αρώματα. Στην περίπτωση λοιπόν που θα ήθελα να είμαι κάποιος άλλος, θα επέλεγα να είμαι ο Jean Carles.  Ένας από τους κορυφαίους έως και σήμερα αρωματοποιός, Γάλλος στην καταγωγή και δημιουργός του αρώματος Miss Dior. Το πιο τραγικό στοιχείο της ζωής του και της ιστορίας του είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχασε πλήρως την όσφρησή του.

«Το στυλ είναι εξατομικευμένο στοιχείο της προσωπικότητάς μας και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μπαίνει σε καλούπια και να τυποποιείται».

«Το στυλ είναι εξατομικευμένο στοιχείο της προσωπικότητάς μας και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μπαίνει σε καλούπια και να τυποποιείται».

Σε ποια άλλη εποχή θα επιθυμούσατε να ζείτε;
Στην Μπέλ Επόκ. Χαρακτηρίστηκε έτσι, Όμορφη Εποχή, εξαιτίας του αισιόδοξου πνεύματος που κυριαρχούσε κατά τη διάρκειά της και ίσως είναι αυτό που με λυπεί περισσότερο στην εποχή στην οποία ζούμε τώρα.

Ποιο είναι αγαπημένο σας χρώμα; Πώς το έχετε βάλει στη ζωή σας;
Το μπλε. Είναι το χρώμα που με ηρεμεί.  Σχεδόν όλα τα ρούχα μου και τα παπούτσια μου είναι μπλε.

Ποια είναι η αγαπημένη σας πόλη του κόσμου και γιατί την έχετε αγαπήσει;
Είμαι ερωτευμένος και συναισθηματικά δεμένος με την Ρώμη, καθώς έχω σπουδάσει και ζήσει εκεί. Είναι μια πόλη ανοιχτό μουσείο, ίσως η μοναδική στον κόσμο όπου η αδράνεια και η στασιμότητα αποκτούν νόημα. Πηγή έμπνευσης για μένα και ένας από τους προορισμούς στον οποίο θέλω συχνά να επιστρέφω.

Δείτε ακόμα: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ανδρικά e-shops

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ελληνικό νησί και πώς περνάτε εκεί όταν είστε χαλαρός και γήινος;
Αγαπώ τα ελληνικά νησιά, δεν μπορώ να φανταστώ το ιδανικό καλοκαίρι χωρίς αυτά. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξεχωρίσει κάποιο, και υπάρχουν αρκετά με τα οποία είμαι εθισμένος. Αυτό έχει συμβεί εξαιτίας του τελείως διαφορετικού χαρακτήρα που έχουνε. Συνήθως επιλέγω ανάλογα με την διάθεση μου και με το που θέλει η παρέα μου. Ωστόσο μερικά από τα αγαπημένα μου είναι οι Σπέτσες, η Πάτμος, η Αμοργός, η Μύκονος και η Αντίπαρος.

Πώς μοιάζει το σπίτι σας εσωτερικά;
Το έχω σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μου προσφέρει χαλάρωση και ταυτόχρονα να είναι αρκετά λειτουργικό και minimal. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι διαφορετικοί τόνοι του γκρι, το μαύρο και το λευκό. Επιπλέον το ξύλο αποτελεί βασικό στοιχείο του.  Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τα περιοδικά και τα βιβλία βρίσκονται σε αφθονία.

Στα έργα ποιου ζωγράφου αντικατοπτρίζεται πιο καλά ή δική σας κοσμοαντίληψη;
Την δεδομένη στιγμή μέσα από το έργα του Σαλβαντόρ Νταλί. Ενώ οι άλλοι σουρεαλιστές στηρίζονται περισσότερο στα όνειρα και την τεχνική του αυτοματισμού για να αντλήσουν ή να εξιχνιάσουν τις φαντασιώσεις τους από το υποσυνείδητο, ο Νταλί παρουσιάζεται πραγματικά παρανοϊκός. Αυτή είναι και η θεωρία μου για τον κόσμο, ένας κόσμος που, ενώ θα έπρεπε να είναι γεμάτος όνειρα, έχει καταλήξει να είναι σκέτη παράνοια.

Ποιος κινηματογραφικός ήρωας σάς έχει επηρεάσει;
Δεν υπάρχει κάποιος κινηματογραφικός ήρωας που θα έλεγα πως με έχει επηρεάσει αρκετά. Με έχει μαγέψει όμως μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σινεμά, ο Φεντερίκο Φελίνι.

«Τα ωραία μαλλιά και τα καλόγουστα τατουάζ είναι δυο πράγματα που σίγουρα θα προσέξω στην εμφάνιση ενός άνδρα».

Με ποιες ιστορικές προσωπικότητες νιώθετε πνευματική συγγένεια;
Με τον Ιούλιο Καίσαρα. Τον έχω καταχωρίσει στο μυαλό μου ως μια μοναδική προσωπικότητα, εξαιτίας των πολλών ικανοτήτων του. Μέγας στρατηγός, χαρισματικός πολιτικός, και ο άνθρωπος που με τις κατακτήσεις του έβαλε τις βάσεις της εξέλιξης του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Με ποιο έμφυτο ταλέντο θα θέλατε να είστε προικισμένος;
Θα ήθελα να μπορώ να σχεδιάζω. Από μικρός έδειχνα μεγάλο ενδιαφέρον για το σχέδιο και την αρχιτεκτονική. Η ικανότητα να μπορείς να μεταφέρεις μια ιδέα σε ένα κομμάτι χαρτί είναι κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο.

Ποια είναι η φθηνότερη και ποια η ακριβότερη επένδυση που έχετε κάνει στην εμφάνισή σας;
Η ακριβότερη είναι ένα μαύρο tuxedo jacket Tom Ford. Η φθηνότερη, και αγαπημένη μου, ένα vintage Ferragamo t-shirt, το οποίο αγόρασα 40 ευρώ από ένα μικρό vintage shop στο Παρίσι.

«Το να ξέρεις ποιος είσαι και να επιλέγεις ρούχα με βάση αυτό είναι κάτι αρκετά δυσεύρετο στις μέρες μας. Δείχνει το πόσο δυναμική προσωπικότητα έχεις και το πόσο δεν επηρεάζεσαι από τη διαφήμιση».

«Το να ξέρεις ποιος είσαι και να επιλέγεις ρούχα με βάση αυτό είναι κάτι αρκετά δυσεύρετο στις μέρες μας. Δείχνει το πόσο δυναμική προσωπικότητα έχεις και το πόσο δεν επηρεάζεσαι από τη διαφήμιση».

Αποκαλύψτε μας μια από τις μυστικές διευθύνσεις σας, από όπου αγοράζετε όμορφα πράγματα.
Επί της οδού Κανάρη στο Κολωνάκι βρίσκεται ένα από τα πιο ενημερωμένα και stylish καταστήματα, το Μah Jong. Ιδανική στάση γι’ αυτούς που ψάχνουν κορυφαία ποιότητα και αισθητική στην ανδρική ένδυση, με sur mesure παραγγελίες χειροποίητων ενδυμάτων, όπως κοστούμια, πουκάμισα, σακάκια, πουλόβερ… Είναι ένα από τα καταστήματα που επισκέπτομαι αρκετά συχνά.

Τι φοράτε από τον πατέρα σας, ή από τον παππού σας, έχει για σας σπάνια συναισθηματική αξία και θέλετε μια μέρα να κληροδοτήσετε με τη σειρά σας;
Μια vintage γραβάτα του οίκου Dior, την οποία έχω από τον παππού μου. Είναι ένα κομμάτι το οποίο επιλέγω να φορέσω μόνο σε ειδικές περιστάσεις.

Πώς θα επιθυμούσατε να ταφείτε;
Τι σημασία έχει;

Δείτε ακόμα: Τα πιο stylish ανδρικά προφίλ στο Instagram

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top