Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι το «ιερό δισκοπότηρο» των ρολογιών για τους συλλέκτες.

  Ήταν το 1968. Σε ηλικία 43 ετών, ο Paul Newman ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της 7ης Τέχνης και αγαπημένο παιδί του Hollywood, έχοντας κάνει αίσθηση με το υποκριτικό του ταλέντο -μέσα σε 9 χρόνια είχε προταθεί 4 φορές για το βραβείο Όσκαρ-, αλλά και με την κομψότητα του στυλ του. Ήταν εκείνη η χρονιά που η γυναίκα του, η ηθοποιός Joanne Woodward, του έκανε δώρο ένα Rolex Daytona που έγραφε στο πίσω μέρος «Drive Carefully Me».

  Ο Newman όχι μόνο το λάτρεψε το ρολόι, αλλά δεν το έβγαλε από τον καρπό του για τα επόμενα 16 χρόνια. Τουλάχιστον έως το 1984, όταν με τη σειρά του το έκανε δώρο στον φίλο της κόρης του Nell, τον James Cox, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη βοήθειά του σε κάποιες εργασίες του σπιτιού του στο Κονέκτικατ.

  Οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν ότι η τιμή του θα ξεπεράσει το 1 εκ. δολάρια. Ωστόσο μέσα σε 12 λεπτά και μετά μια ανελέητη μάχη ανάμεσα σε συλλέκτες, η τιμή του έφτασε τα 17.8 εκ. δολάρια.

  Από τότε το Rolex Daytona χάθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο μετατράπηκε σε μύθο. Ένα μύθο που όλοι ήθελαν να αποκτήσουν, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς το Newman Daytona -όπως το αποκαλούν- είναι κάτι σαν το ιερό δισκοπότηρο για τους συλλέκτες ρολογιών.

  Η κόρη του Paul Newman, Nell, επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι το γνήσιο ρολόι του πατέρα της.

  Και τελικά, μετά από περίπου 30 χρόνια στην αφάνεια, ο Cox αποφάσισε να το βγάλει σε δημοπρασία, έχοντας και τις ευχές της κόρης του Newman. Ο Βρετανικός οίκος Phillips ανέλαβε την δημοπρασία, με τις αρχικές εκτιμήσεις να υπολογίζουν ότι η τιμή του θα ξεπεράσει το 1 εκ. δολάρια. Ωστόσο μέσα σε μόλις 12 λεπτά και μετά μια ανελέητη μάχη ανάμεσα σε συλλέκτες, η τιμή του έφτασε τα 17.8 εκ. δολάρια.

  Το αποτέλεσμα; Το Rolex Daytona που φορούσε ο Paul Newman έσπασε όλα τα ρεκόρ, καθώς έγινε και το πιο ακριβό Rolex που έχει πωληθεί ποτέ, αλλά και το πιο ακριβό ρολόι που έχει πωληθεί σε δημοπρασία. Ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσουν μέσα στα επόμενα χρόνια.

   

  Διαβάστε ακόμα: Ποιο είναι το καλύτερο συνδεδεμένο ρολόι (προς το παρόν);

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top