Φροντίστε να κόβετε τα νύχια σας συχνά, και για να αποφύγετε την κακοσμία, αλλά και για λόγους υγιεινής.

Φροντίστε να κόβετε τα νύχια σας συχνά. Και για να αποφύγετε την κακοσμία, αλλά και για λόγους υγιεινής.

Ξέρετε ότι τα περιποιημένα χέρια είναι πολύ ευχάριστα και σέξι για τις γυναίκες. Αλλά το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα κάτω άκρα.

Απεριποίητα, είναι ικανά να σκοτώσουν κάθε ερωτική διάθεση, ακόμα κι αν φέρνετε στον Μπραντ Πιτ, ακόμα κι αν ξυπνάτε μέσα της το ζώο.

Κι όχι μόνον αυτό, γιατί δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με αισθητική, αλλά και με υγιεινή και ουσιαστική ξεκούραση του κορμιού μας.

Μπορείτε κάλλιστα να πηγαίνετε πού και πού σε κάποιον ειδικό, αλλά το βασικό είναι να μην αμελείτε να το κάνετε εσείς οι ίδιοι και μάλιστα συχνά.

Τα πόδια κουβαλάνε το βάρος μας όντας ολημερίς φασκιωμένα μέσα σε κάλτσες και παπούτσια. Η ταλαιπωρία τους είναι τεράστια, ιδίως αν χρειάζεται να ρίχνουν και τίποτα κλωτσιές.

Το πεντικιούρ δεν είναι πολυτέλεια, είναι αυτονόητη φροντίδα. Μπορείτε κάλλιστα να πηγαίνετε πού και πού σε κάποιον ειδικό, αλλά το βασικό είναι να μην αμελείτε να το κάνετε εσείς οι ίδιοι και μάλιστα συχνά.

Δεν χρειάζονται και πολλά: ένα ειδικό ψαλιδάκι, μια λίμα, μια ελαφρόπετρα, μια ενυδατική κρέμα, ένα αντισηπτικό διάλυμα, ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι.

4.1.1

Τα πόδια κουβαλάνε το βάρος μας, όντας ολημερίς φασκιωμένα μέσα σε κάλτσες και παπούτσια.

Αν μάλιστα αποκτήσετε τη συνήθεια να ρίχνετε κι ένα δεκάλεπτο ποδόλουτρο κάθε βράδυ και το συνοδεύετε μ’ ένα μασαζάκι στο πέλμα, θα καταλάβετε αμέσως πόσο αφάνταστα ανακουφιστικό είναι.

Φροντίστε να κόβετε τα νύχια σας συχνά, και για να αποφύγετε την κακοσμία, αλλά και για λόγους υγιεινής.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε –και που πολύς κόσμος αγνοεί- είναι να σκουπίζετε επιμελώς μετά το μπάνιο ανάμεσα στα δάχτυλα, σημείο όπου είθισται να στήνουν πάρτι τα βακτήρια.

Πάντως, η τελευταία λέξη της μόδας είναι το “fish pedicure” και γεννήθηκε στην Τουρκία. Τα πόδια μπαίνουν μέσα σ’ ένα ακουάριουμ όπου μικρά ψαράκια σας γαργαλάνε κάνοντάς σας πήλινγκ και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, καλύτερα κι από ρεφλεξολόγο. Ενστάσεις υγιειονομικής φύσεως έχουν διατυπωθεί για τα κέντρα αυτά που ανοίγουν και στην Ελλάδα οπότε καλό είναι πριν τα επισκεφθείτε να ενημερωθείτε αν τηρούν τους απαραίτητους κανόνες.

Διαβάστε ακόμα: Πάει η ζώνη με το λινό μου παντελόνι;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top