Τρία αρώματα που θα σας μεταφέρουν νοερά στο Παρίσι.

Σκοτεινές μέρες αυτές που ζούμε. Αλλά το φως πάντα νικάει και αυτές τις μέρες λάμπει πάλι πάνω από το Παρίσι για άλλους λόγους, πιο «πεζούς»: Είναι η εβδομάδα μόδας του Παρισιού και όλα τα φώτα του στυλ στρέφονται εκεί. Στο κείμενο της εβδομάδας αυτής, λοιπόν, επέλεξα να εμπνευστώ από το ταξίδι που έκανα πριν από χρόνια μαζί με δυο αγαπημένους φίλους, τον Ευρυπίδη και την Αθήνα.

Εσάνς Παρισίων: ο συνεργάτης του Andro, Σπύρος Σαββίνος (αριστερά), με τους φίλους του, Αθηνά και Ευριπίδη στην πόλη του φωτός.

Παράλληλα, αυτές τις μέρες ξεσκονίζω τα σχολικά μου βιβλία και έπεσα πάνω σε κάτι Πλατωνικά κείμενα και διάβασα ξανά την ιστορία του «πνευματικού ανθρώπου» και του χρέους του. Eντάξει, δεν με θεωρώ φιλόσοφο, αλλά μέσα από την ομορφιά και το beauty editor-ιλίκι προσπαθώ να μεταδώσω μερικές -ξυλώδεις- νότες χαράς. Επέλεξα τρία πολύτιμα μπουκαλάκια των οποίων το άρωμα με βοηθά να ξεχαστώ και να ταξιδέψω νοερά στο Παρίσι.

Στο τέλος της ημέρας το Οmbre Nomade αφήνει ένα πιο «ξινό» αποτέλεσμα στο δέρμα, σαν νότες από μούρα, ενώ παράλληλα κάτι καπνιστό και ζεστό πλανάται στον αέρα.

Το Nomade μυρίζει και επιβεβαιώνει την ονομασία του περίτρανα.

Οmbre Nomade  – Louis Vuitton: Σχεδιασμένο για βαριά ερωτευμένους

Ξεκινώ με το Οmbre Nomade του οίκου Louis Vuitton. Έχει σημασία η σειρά των αρωμάτων για το κείμενο, αφού θα προσπαθήσω να σας κάνω μια ολοήμερη βόλτα στα αγαπημένα μου μέρη του Παρισιού. Το Nomade μυρίζει και επιβεβαιώνει την ονομασία του περίτρανα.

Eίναι ξυλώδες και καυτερό, σαν το αίσθημα που έχεις όταν περπατάς στην «έρημο του Παρισιού». Το άρωμα συμπεριφέρεται διαφορετικά σε κάθε δέρμα, αλλά έχει και μια εξέλιξη στη διάρκεια της ημέρας. Σχεδιασμένο μάλλον για βαριά ερωτευμένους με… τα αρωματικά ταξίδια.

Το Ombre Nomade περικλείει στο μπουκαλάκι του αυτήν την μυθική μυρωδιά που χρησιμοποιεί η γαλλική αρωματοποιία χρόνια τώρα, το OUD WOUD, αλλά και άλλα ραφινάτα συστατικά, συνδυασμένα επαναστατικά από τον Master Perfumer Jacques Cavallier Belletrud. Στο τέλος της ημέρας το άρωμα αφήνει ένα πιο «ξινό» αποτέλεσμα στο δέρμα, σαν νότες από μούρα, ενώ παράλληλα κάτι καπνιστό και ζεστό πλανάται πάντα στον αέρα.

Το άρωμα είναι μαγικό, σαν τις βόλτες στο χιπ Marais και τη Rue de Bretagne. Στο δρόμο αυτό υπάρχει πάντα κόσμος που καπνίζει έξω από τα μπαράκια, όλοι ντυμένοι εξαιρετικά, άνδρες και γυναίκες μοιάζουν σαν να πρωταγωνιστούν σε συμπόσιο. Παρεμπιπτόντως, το άρωμα έχει refillable συσκευασία και ένα «αρωματικό συντριβάνι» μέσα στη συσκευασία του.


To Βlack Phantom δίνει την αίσθηση της καθαριότητας στην αρχή, ενώ όσο περνάει η ώρα it get’s dirtier και αποκαλύπτει το ρούμι που περιλαμβάνει.

H «μύτη» της Sidonie Lancesseur -αρωματοποιού του οίκου- εμπνεύστηκε από τη θάλασσα το ρούμι και τη βανίλια για να δημιουργήσει μια… πειρατική εμπειρία.

Black Phantom Memento Mori – Kilian Paris: Ιδανικό για one night stand (!)

Το επόμενο που επέλεξα για να συνεχίσω την ιστορία μου είναι το Black Phantom Memento Mori από τον οίκο Kilian Paris. Eνα άρωμα βγαλμένο από τα «κελάρια» του οίκου και είναι ένα niche (βολικό) άρωμα. Παράλληλα, όπως σχολιάζουν στο περιοδικό L’Officiel Hommes, είναι μυστηριώδες και σκοτεινό. Ενα μαύρο μαργαριτάρι των αρωμάτων.

H «μύτη» της Sidonie Lancesseur -αρωματοποιού του οίκου- εμπνεύστηκε από τη θάλασσα το ρούμι και τη βανίλια για να δημιουργήσει μια… πειρατική εμπειρία. Ένα αυθεντικά σοφιστικέ άρωμα που ταιριάζει απόλυτα σε ένα after event party, όπως αυτά που γίνονται κατά κόρον μετά τα σόου στο Παρίσι. Δίνει την αίσθηση της καθαριότητας στην αρχή, ενώ μετά όσο περνάει η ώρα it get’s dirtier και αποκαλύπτει το ρούμι που περιλαμβάνει. Οριακά μοιάζει με σεξουαλική εμπειρία που δεν θα ξαναζήσεις, ιδανικό για one night stand… 


Όταν o ήλιος φεύγει από τον ουρανό, στο Παρίσι απλώνεται μια ζεστή πορτοκαλί-κίτρινη αγκαλιά σαν το Grand Soir του Francis Kurkdjan.

Το άρωμα δεν έχει φύλο, όποτε μπορείτε να το μοιραστείτε ελεύθερα.

Grand Soir – Francis Kurkdjan: Ο,τι πρέπει για ένα ρομαντικό δείπνο

Για το τέλος, άφησα την ωδή στη νύχτα του Παρισιού, την πόλη του έρωτα, το Grand Soir του οίκου Francis Kurkdjan. Όταν o ήλιος φεύγει από τον ουρανό, στο Παρίσι απλώνεται μια ζεστή πορτοκαλί-κίτρινη αγκαλιά γύρω από τα αναγεννησιακά κτίρια, και το άρωμα αυτό σε παρασύρει να περπατήσεις κάθε φωτισμένο στενό και να επιλέξεις που θα καταλήξεις.

«Σχεδιασμένο» από τον ιδιοκτήτη του οίκου και master talent, Francis Kurkdjian, με σκοπό να εξυπηρετήσει κάθε αρωματική ιδιοτροπία και να ευχαριστήσει και τις πιο απαιτητικές μύτες. Περιέχει νότες τόνκα, σπόρου από τη Βραζιλία, λάβδανο από την Ισπανία και μια ξυλώδη ανατολίτικη εσάνς. Το πιάσατε, έχω θέμα με το «ξύλο»!

Το άρωμα δεν έχει φύλο, όποτε μπορείτε να το μοιραστείτε ελεύθερα. Προσωπικά θα το φορούσα στο Royal Monceau που είχαμε επισκεφθεί με την παρέα μου τότε και ήταν μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία. Θα έκλεινα τη μέρα μου με ένα περπάτημα στο Père Lachaise, το νεκροταφείο του Παρισιού, πριν δύσει ο ήλιος και βγουν τα «φαντάσματα».

 

Διαβάστε ακόμα: Orpheòn, το άρωμα της Diptyque με εσάνς… ξενυχτάδικου.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top