Mπλε με μυστηριακές γκρι αποχρώσεις. Αέρας ριβιέρας.

Στην πλευρά του κλασικού. Τα γυαλιά Persol έχουν τη δική τους αυταξία, η οποία ωστόσο μεγιστοποιήθηκε μέσα από τη μεγάλο πανί της 7ης τέχνης. Ενα ζευγάρι Persol φοράει ο Στιβ ΜακΚουίν στην ταινία «Υπόθεση Τόμας Κράουν». Πώς γίνεται να το ξεχάσει κανείς;

Ο King of Cool μετέτρεψε το συγκεκριμένο ζευγάρι σε επιτομή του στιλ με αποτέλεσμα χρόνια μετά να δημοπρατηθούν έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 70 χιλιάδων δολαρίων. Δεν είναι, όμως, ο μόνος. Ούτε τα συγκεκριμένα γυαλιά που φοράει είναι τα μοναδικά της εταιρείας Persol που μπήκαν στην καρδιά των απανταχού ανδρών.

Αριστερά: ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι στο «Dolce Vita». Δεξιά: ο Τζουντ Λο στον «Ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϊ).

Θυμηθείτε τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι στην all time classic ταινία του Φελίνι που κυκλοφορεί ως γόης πρώτης γραμμής με άψογο ντύσιμο, μαλλί κοκοράκι, ένα αναμμένο τσιγάρο στο χέρι να αναθρώσκει ο καπνός κι εκείνος με μυστηριακό ύφος πίσω από τα μαύρα γυαλιά Persol να ατενίζει αιθέριες υπάρξεις.

Πρόκειται για μια συλλεκτική (άρα περιορισμένη) έκδοση που ομνύει στον Μαστρογιάννι και τον Ρίπλεϊ.

Επίσης, θυμηθείτε τον Τζουντ Λο στον απαράμιλλο ρόλο του στην ταινία «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ». Οι καφετιές αποχρώσεις του -όμοιας αρχιτεκτονικής- σκελετού που φοράει λειτουργούν σε αγαστή αρμονία με την ξανθιά του κόμη (ανέμελη για τις ανάγκες του ρόλου), το λευκό του λινό πουκάμισο και το γαλάζιο του ουρανού.

Η συλλεκτική έκδοση βγήκε μόλις σε 200 κομμάτια.

Ολα τούτα συνθέτουν αυτομάτως στιλ, αν δεν είναι ο ορισμός του. Και να σκεφτεί κανείς πως η ιταλική εταιρεία Persol ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει γυαλιά ηλίου με χοντρούς φακούς για χάρη των οδηγών τραμ της Ιταλίας που είχαν ανάγκη προστασίας των ματιών τους από τον ακαταπόνητο ιταλικό ήλιο και τη σκόνη των δρόμων.

Τώρα, με έμπνευση από το παρελθόν (πρόσφατο και πιο μακρινό) μετατρέπει τα γυαλιά του Μαστρογιάννι και του Ρίπλεϊ και τα κάνει πιο μπλε από ποτέ. Πρόκειται για μια συλλεκτική (άρα περιορισμένη) έκδοση που ομνύει στους πρωταγωνιστές των δύο ταινιών (φανταστείτε: η πρώτη γυρίστηκε τη δεκαετία του ’60 και η άλλη το 1999).

Μεταλλικές λεπτομέρειες στους βραχίονες.

Η εταιρεία επαναφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο Persol PO3260 με νέο σκούρο μπλε σχεδιασμό σε μόλις 200 κομμάτια. Η νέα τολμηρή απόχρωση των φακών (ένα βαθύ μπλε, οινώδες όπως έλεγαν οι αρχαίοι τη θάλασσα) συνδυάζεται με το κλασικό σχήμα που έχουν τα σινεφίλ αυτά γυαλιά. Και βέβαια με τις γνωστές για τη μάρκα μεταλλικές λεπτομέρειες στους βραχίονες. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή είναι ιταλικής προέλευσης (τι άλλο θα ήταν) και θα διατίθενται από τις 16 Μαρτίου, έναντι 290 ευρώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Η επιλογή των γυαλιών μας – ποιοι θέλουμε να είμαστε;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top