PEUGEOT_FOODTRUCK_1504PC001

Το «Le Bistrot du Lion» είναι ένα μικρό περιπλανώμενο παραδείσιο σύμπαν ενός nomad chef.

Το «Le Bistrot du Lion» μπορείς να το πεις και «φορτηγάκι εδεσμάτων». Όμως, είναι κάτι παραπάνω: ένα μικρό περιπλανώμενο παραδείσιο σύμπαν ενός nomad chef, μια high-tech βιτρίνα της τέχνης του μετακινούμενη από τόπο σε τόπο και, εντέλει, εκεί που κάθε τέχνη πρέπει να ανήκει για να σωθεί: στο δρόμο.

Με το φορτηγάκι και το trailer του πρωτότυπου food truck που επινόησε το Design Lab της Peugeot, ο chef μπορεί να στήσει στο δρόμο το μικρό του σύμπαν, το οποίο περιλαμβάνει την κουζίνα του, ένα μικρό εστιατόριο για 30 επισκέπτες καλυμμένο με εξωτερικές ομπρέλες, ένα μικρό bar ποτών και επίσης ένα DJ set ρυθμισμένο στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα Peugeot Music με web-radio και αποκλειστικές playlists.

11

Με το φορτηγάκι και το trailer του πρωτότυπου food truck που επινόησε το Design Lab της Peugeot, ο chef μπορεί να στήσει στο δρόμο το μικρό του σύμπαν

Η κουζίνα του chef αποτελείται από δύο πλάκες ψησίματος στη σχάρα, τέσσερις εστίες φωτιάς και μια ειδικά για τηγάνισμα. Ο high-tech εξοπλισμός της Εuromag, μάλιστα, υποστηρίζει ακόμα και τη fusion ή και τη μοριακή γαστρονομία! Επιπλέον, περιλαμβάνει και μια επαγγελματική μηχανή καφέ της Rocket Espresso. Φυσικά, υπάρχει σύστημα εξαερισμού και, στο κάτω μέρος, χώρος ψύξης 400 λίτρων για τα τρόφιμα και ένας ακόμα 350 λίτρων για τα ποτά.

Με τα food truck concepts να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή παγκοσμίως, η γαλλική κουζίνα και η γαλλική αυτοκίνηση έχουν τον πρώτο λόγο.

Όμως, στο επίκεντρο όλων αυτών, ο πιο λαμπρός πλανήτης του γαστρονομικού σύμπαντος είναι η ίδια η μαγειρική τέχνη: με ειδικά ρυθμισμένες κάμερες και το προηγμένο ηχοσύστημα της Focal, η μεγάλη οθόνη 46 ιντσών στη δεξιά πλευρά του χώρου του «Le Bistrot du Lion» μεταδίδει live όσα κάνει ο chef, ως και το παραμικρό σύριγμα του φαγητού που ψήνεται!

Οι μύλοι αλατιού και πιπεριού του υψηλής γαστρονομίας γαλλικού πλανόδιου μπιστρό δεν θα μπορούσαν να μην ήταν κι αυτοί της Peugeot. Είναι, άλλωστε, οι δύο μύλοι, τα σύμβολα των δύο αιώνων σύμπλευσης που είχε για την Peugeot η γαστρονομία και η μηχανική. Ξεκίνησε το 1810, όταν η Peugeot μετέτρεψε έναν αλευρόμυλο σε βιοτεχνία που κατασκεύαζε λεπίδες πριονιών, συνεχίστηκε το 1840 που κατασκεύασε τον πρώτο της μύλο καφέ, και το 1877 με τον πρώτο της μύλο πιπεριού – πέντε χρόνια προτού κατασκευάσει το πρώτο της όχημα.

PEUGEOT_FOODTRUCK_1504STYLE_001

Με ειδικά ρυθμισμένες κάμερες και το προηγμένο ηχοσύστημα της Focal, η μεγάλη οθόνη 46 ιντσών του «Le Bistrot du Lion» μεταδίδει live όσα κάνει ο chef, ως και το παραμικρό σύριγμα του φαγητού που ψήνεται!

Γι’ αυτό το πρωτότυπό της food truck, λοιπόν, η Peugeot κατασκεύασε αποκλειστικά με ξύλο οξιάς από τα δάση του Franche-Comte τους ειδικούς μύλους που ονόμασε «Milan» – καθώς στην ιταλική πόλη είναι που τους πρωτοχρησιμοποίησε ο διάσημος Γάλλος chef Sven Chartier (του εστιατορίου Saturne και του Le Clown Bar του Παρισιού), στην πρώτη παρουσίαση του «Μπιστρό».

Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Desing» του Μιλάνο, πριν από τη μεγάλη Expo της ιταλικής πόλης στο χώρο με το θέμα «Feeding the Planet, Energy for Life» («Τρέφοντας τον Πλανήτη, Ενέργεια για τη Ζωή»). Με τα food truck concepts να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή παγκοσμίως, η γαλλική κουζίνα και η γαλλική αυτοκίνηση έχουν έναν από τους πρώτους λόγους – σε αυτή την τεράστια μετάλλαξη -και της κουζίνας και της αυτοκίνησης- που λαμβάνει χώρα στον καιρό μας.

 

Διαβάστε ακόμα: Εκτύπωσε μου ένα ποδήλατο – και να είναι sur mesure παρακαλώ!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top