Ο Philippe Starck πρωτοτύπησε με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και δεν περιορίστηκε στις τυπικές ευχές (Photo by Emanuele Cremaschi/Getty Images).

    Όπως ο Picasso για τη ζωγραφική έτσι και ο Philippe Starck για το design τρέχει με μια ταχύτητα που μόνο τα γρήγορα ράλι της Φόρμουλα ένα μπορούν να πιάσουν. Κι αυτό γιατί τα project εναλλάσσονται τόσο γρήγορα λες και ο γεννημένος το 1949 Γάλλος σχεδιαστής βιάζεται να κάνει τον κόσμο ομορφότερο από ότι είναι.

    Τη μία σχεδιάζει την αφίσα για τα Bordeaux κρασιά της σοδειάς του 1855, μετά φτιάχνει μια μπουτίκ για την κινεζική μάρκα Xiaomi και με το που τελειώνει η χρονιά ετοιμάζει ένα ευχετήριο μήνυμα που παρότι είναι μια άυλη έκφραση λόγου, καταφέρνει να βάλει και σε αυτήν τη σφραγίδα και την υπογραφή του.

    «Οφείλουμε να κατανοήσουμε την εξέλιξη μας και να κοιτάξουμε μπροστά μας όσο πιο μακριά γίνεται».

    Ο Starck, λοιπόν, λέει: «Γιατί περιοριζόμαστε στο να ευχηθούμε ”καλή χρονιά”; Γιατί να σκεφτόμαστε βραχυπρόθεσμα; Οφείλουμε να ανυψώσουμε τη συζήτηση. Οφείλουμε να κατανοήσουμε την εξέλιξη μας και να κοιτάξουμε μπροστά μας όσο πιο μακριά γίνεται. Σας απευθύνω λοιπόν τις ευχές μου όχι για μια καλή χρονιά αλλά για έναν καλό πολιτισμό, να είμαστε επιτέλους πολιτισμένοι για πάντα».

    Το αίτημα για να εκφράσει τις ευχές του για την καινούργια χρονιά προήλθε από τη γυναίκα του Jasmine(πρώην υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας του). «Ο άνθρωπος πρέπει να κοιτάξει την ιστορία, την εξέλιξη του και με βάση αυτά, να ατενίσει όσο πιο μακρυά γίνεται το μέλλον του» είπε. Ολοκληρώνοντας, ο γάλλος designer λέει ότι «μπορεί να ακούγονται  βαρύγδουπες οι ευχές μου, αλλά και πάλι είναι καλύτερες από ένα ”ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος”».

    Δείτε το βίντεο με τις ευχές του Philippe Starck εδώ

     

    //Ο Θανάσης Διαμαντόπουλος είναι δημοσιογράφος, senior editor στο Archisearch.gr/Design Ambassador. Aν αγαπάτε την αρχιτεκτονική και το design μπορείτε να επισκεφθείτε το Archisearch και να ενημερώνεστε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.

     

    Διαβάστε ακόμα: Τρεις σημαντικοί Έλληνες βραβεύονται στο μεγαλύτερο συνέδριο αρχιτεκτονικής.

     

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top