Tα δύο νέα μοντέλα της συλλογής Piaget Polo.

  Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που η συλλογή Piaget Polo κυκλοφόρησε και προκάλεσε μια μίνι θύελλα στα βουλεβάρτα των συλλεκτών υψηλής ωρολογοποιίας. Έκτοτε, έγινε ο ο ακρογωνιαίος λίθος του οίκου αντιπροσωπεύοντας τη σπορ-κομψή ταυτότητά του.

  Ναι, θυμίζει το θρυλικό Nautilus της Patek Philippe. Και πολύ μάλιστα. Όμως η Piaget δεν είναι “δεύτερη” μάρκα. Και βέβαια το Polo είναι πολύ λιγότερο ακριβό από το ούτως ή άλλως δυσεύρετο Nautilus.

  Χρησιμοποιώντας και κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία της Piaget, τα Piaget Polo έχουν πλέον καθιερωθεί και, φυσικά, μέσα στα χρόνια έχουν αποκαλυφθεί σε κάμποσες εκδοχές. Τώρα, επεκτείνεται η συλλογή με το νέο πράσινο Piaget Polo Skeleton και το νέο πράσινο και χρυσό Piaget Polo Date.

  Για τον οίκο Piaget, δεν χωράει αμφιβολία, αυτή η συλλογή ήταν και είναι η ενσάρκωση του πολυτελούς σπορ ρολογιού. Αυτό που έμενε σταθερό μέσα στα χρόνια, ανεξάρτητα από τα διάφορα μοντέλα, ήταν η σπορ στιβαρότητα του ρολογιού.

  Αν συνδφυάσουμε τη σπορ φιλοσοφία, μαζί με την τεχνογνωσία στον μηχανισμό του ρολογιού και τη χρήση πολυτελών υλικών, αίφνης έχουμε αυτά τα νέα μοντέλα που εμφανίστηκαν μέσα στο 2022. Να σημειωθεί πως η συλλογή Piaget Polo επεκτάθηκε πρόσφατα, προσθέτοντας νέα χρώματα στα καντράν των μοντέλων Date (με παράθυρο ημερομηνίας).

  Για τον οίκο Piaget αυτή η συλλογή ήταν και είναι η ενσάρκωση του πολυτελούς σπορ ρολογιού.

  Piaget Polo Skeleton: η ναυαρχίδα της συλλογής 

  Το Piaget Polo Skeleton παρουσιάστηκε πέρυσι και είναι η ναυαρχίδα της συλλογής. Αυτό το ρολόι μετουσιώνει όλη τη μηχανική τεχνογνωσία της μάρκας, με έναν πολύ λεπτή εσωτερικό μηχανισμό που μαρτυρά τεχνική δεινότητα. Το Skeleton έχει πάχος μόλις 6,5 mm, ενώ η «παρουσία» του στον καρπό είναι ευδιάκριτη καθώς έχει μεγάλη διάμετρο, 42 χιλιοστών.

  Το σχήμα είναι τυπικό… Polo (άρα και ολόγον Nautilus όπως είπαμε) αλλά χάρη στη λετότητα του δεν έχει την ίδια στιβαρότητα και στεγανότητα με το μοντέλο Date: η αντοχή του στο νερό είναι “μόλις” 30 μέτρων.

  Η διάμετρος του Polo Date είναι 42mm, ενώ ο σχεδιασμός και το φινίρισμα διατηρούν τα ίδια χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες εκδόσεις του Date.

  Το κύριο ενδιαφέρον του Polo Skeleton είναι το καντράν του, ή η απουσία καντράν για την ακρίβεια. Είναι μοντέρνα σχεδιασμένο, με αρμονικές καμπύλες και όμορφες αντιθέσεις υφών, ενώ το σκούρο πράσινο τραβάει αμέσως το μάτι. Η διακόσμηση είναι ενδιαφέρουσα, με εναλλασσόμενες γυαλισμένες και βουρτσισμένες επιφάνειες που κάνουν ωραία αντίθεση στο φως.

  Αυτή η νέα πράσινη έκδοση Piaget Polo Skeleton κυκλοφορεί με μπρασελέ από γυαλισμένο/βουρτσισμένο ατσάλι ή και με πράσινο δέρμα αλιγάτορα – και τα δύο εξοπλισμένα με σύστημα που μπορεί κανείς να αλλάξει το μπρασελέ. Η τιμή του είναι 30.500 ευρώ.

  Eχουμε να κάνουμε με ένα εμφανώς λεπτό ρολόι.

  Piaget Polo Date: σε ροζ χρυσό

  Aυτό είναι το τρίτο πράσινο Polo Date, αυτή τη φορά ως μέρος της μόνιμης συλλογής, καθώς οι δύο προηγούμενες ήταν περιορισμένες εκδόσεις. Η κύρια διαφορά έγκειται στα υλικά, καθώς αυτό το μοντέλο του 2022 είναι πλέον φιλοτεχνημένο σε ροζ χρυσό 18 καρατίων.

  Η διάμετρος του ρολογιού είναι 42mm, ενώ ο σχεδιασμός και το φινίρισμα διατηρούν τα ίδια χαρακτηριστικά με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις. Επίσης, όπως και τα προηγούμενα μοντέλα, έτσι κι αυτό παραμένει αδιάβροχο στα 100 μέτρα. Το ανάγλυφο καντράν, με τις οριζόντιες αυλακώσεις του, διατηρεί το ίδιο μεταλλικό και βαθύ πράσινο χρώμα με τις προηγούμενες περιορισμένες εκδόσεις από ατσάλι.

  Η διαφορά είναι ότι τώρα διαθέτει στεφάνη και δείκτες σε χρυσό χρώμα, επενδυμένους με Super-LumiNova για να είναι διακριτοί στο σκοτάδι. Το παράθυρο ημερομηνίας, πλαισιωμένο από ένα επιπλέον χρυσό στοιχείο, εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση της 6ης ώρας.

  Το Piaget Polo Date σε ροζ χρυσό 18 καρατίων με πράσινο καντράν κυκλοφορεί ως μη περιορισμένη έκδοση που συνδυάζεται με πράσινο λουράκι αλιγάτορα. Είναι πλέον διαθέσιμο στην τιμή των 29.500 ευρώ.

   

  Διαβάστε ακόμα: Τι έπαθαν οι ρολογάδες με το τιρκουάζ;

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top