Η Polaroid κλείνει φέτος 80 χρόνια και το γιορτάζει με μια νέα μηχανή.

Όλοι γνωρίζουμε την εταιρία και σίγουρα κάποια στιγμή κρατήσαμε μια φωτογραφική μηχανή της στα χέρια μας. Κάτι, όχι και ιδιαίτερα δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς ότι τις δεκαετίες ’70 και ’80 δεν υπήρχε σπίτι που να μην έχει μια μηχανή Polaroid. Βλέπετε για δεκαετίες η Polaroid κυριάρχησε στο παιχνίδι των φωτογραφικών μηχανών.

Η εταιρία «γεννήθηκε» το 1937 στις ΗΠΑ από Edwin Land και θεωρήθηκε αμέσως μια από τις πλέον πρωτοποριακές – κάτι σαν την Apple της τότε εποχής. Ωστόσο η περίοδος που κυριάρχησε ήταν από τη δεκαετία του ’70 έως τα τέλη των nineties, που είδε τα προϊόντα της να γίνονται best seller. Δεν είναι τυχαίο ότι το 1991 τα έσοδά της άγγιζαν τα 3 δισ. δολάρια και θεωρούταν μια αυτοκρατορία στον χώρο της.

Μπορεί μια αναλογική μηχανή να επιβιώσει σε έναν ψηφιακό κόσμο;

Όμως και οι αυτοκρατορίες κάποια στιγμή πέφτουν. Τι συνέβη; Πολύ απλά ήρθε η τεχνολογία και η κυριαρχία των ψηφιακών μηχανών. Το 2001 κήρυξε πτώχευση, ενώ η προσπάθεια αναβίωσής της τα επόμενα χρόνια «επιβραβεύτηκε» με νέα πτώχευση το 2008.

Και εκεί που ήταν σίγουρο ότι μόνο σε vintage stores θα βλέπαμε ξανά το λογότυπο Polaroid, η εταιρία αποφάσισε να κάνει την μεγάλη επιστροφή. Το νέο της προϊόν ονομάζεται OneStep 2 και μόνο νέο δεν είναι, καθώς μιλάμε για την εξέλιξη του επιτυχημένου μοντέλου OneStep που είχε κυκλοφορήσει το 1977.

Η OneStep 2 είναι μια αναλογική φωτογραφική μηχανή, συμβατή με το νέο φιλμ i-type και τα κλασικά 600αρια, ενώ εκτυπώσει τις φωτογραφίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η OneStep 2 φυσικά και πρόκειται για μια αναλογική μηχανή, έχει βάρος 460gr, διαστάσεις 150 x 110 x 95mm, φακό σταθερής εστίασης (106mm), ενσωματωμένο flash και μπαταρία 1100mAh που επαναφορτίζεται μέσω USB. Είναι συμβατή με το νέο φιλμ i-type και τα κλασικά 600αρια, ενώ εκτυπώσει τις φωτογραφίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τώρα κατά πόσο μια αναλογική μηχανή μπορεί να επιβιώσει σε ένα ψηφιακό κόσμο κανείς δεν ξέρει. Την απάντηση θα την έχουμε σύντομα πάντως, καθώς η Polaroid OneStep 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Οκτωβρίου, με την τιμή της να αγγίζει τα 115 ευρώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι η διαφορά του iPhone X από το iPhone 8;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top