Βάλτε το άφοβα με sneakers, τζην, βερμούδα, σπορ παντελόνι, ακόμα και κοτλέ. Μη ρίξετε το πουλοβεράκι στους ώμους.

Βάλτε το άφοβα με sneakers, τζιν, βερμούδα, σπορ παντελόνι, ακόμα και κοτλέ. Μη ρίξετε το πουλοβεράκι στους ώμους.

Λοιπόν, πάντα θαύμαζα αυτό το ρούχο. Το θεωρώ τόσο ολοκληρωμένο και αύταρκες, τόσο τέλειο ως προς αυτό που είναι, ώστε αρνούμαι να ανεχτώ οποιοδήποτε «πείραγμα». Το θέλω από τον κλασικό βαμβακερό πικέ, το ζέρσεϊ γιακά του και τα τρία φιλντισένια του κουμπιά. Όχι τέσσερα ούτε πέντε. Και αποκλειστικά μονόχρωμο. Ούτε ρίγες ούτε τίποτα.

Κι όλ’ αυτά χάρη σε εκείνον τον crocodile dandy, τον Monsieur Lacoste, εφευρέτη του sportswear και της «french attitude». Είναι τόσο πρακτικό και κομψό που 75 χρόνια πέρασαν κι ούτε μια ρυτίδα! Αλάθητη επιλογή σε μια βεράντα, ένα κορτ, έναν κήπο, μια εκδρομή, ακόμα κι ένα κρεβάτι. Είναι τόσο δροσερό! Τι μακό και αηδίες!

Φοριέται πάντα ανοιχτό, μ’ ένα κουμπί κλειστό και, κατά προτίμηση έξω από το παντελόνι.

Το υιοθέτησαν από τους ράπερ και τους νταλικέρηδες ως τους συνταξιούχους του Palm Beach και τους βασιλικούς κανακάρηδες. Οι αμερικανικές εταιρείες θέλουν την πίσω του πλευρά πιο μακριά, αλλά τότε μοιάζει σαν να τα ’χεις κάνει πάνω σου και θέλεις να το κρύψεις.

Φοριέται πάντα ανοιχτό, μ’ ένα κουμπί κλειστό και, κατά προτίμηση έξω από το παντελόνι. Βάλτε το άφοβα με sneakers, τζιν, βερμούδα, σπορ παντελόνι, ακόμα και κοτλέ. Μη ρίξετε το πουλοβεράκι στους ώμους.

Mε γιακά κατεβασμένο, τακτοποιημένο και κουμπωμένο ως το τελευταίο κουμπί θα μοιάζετε με πακέτο, ή το πολύ-πολύ με τον Mπαρμπαλιά ‒αν τον θυμάστε. Tο θέλετε; Δεν το θέλετε. Mε τελείως σηκωμένο, με την Iσαβέλλα της Iσπανίας. Oύτε αυτό το θέλετε, ελπίζω.

Κάτι τύποι πάλι πάνε ντε και καλά να το μοστράρουν με γραβάτα, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να μοιάζουν με παιδάκια που τα σούρανε να κοινωνήσουν. Εγώ, τον γιακά τον προτιμάω στραβοχυμένο, με ανακατωμένο μαλλί, σαν να έριξες κάτι επάνω σου και να μην ασχολήθηκες πια καθόλου με τον εαυτό σου.

Κι αν προσθέσετε ένα ανοιχτόχρωμο βαμβακερό σακάκι, ένα τσαλακωμένο λινό ή ένα μπλέιζερ, θα μετατραπείτε σ’ έναν γοητευτικό καθωσπρέπει γκόλφερ, πολύ σικάτο και ολίγον eighties, εικόνα, για την οποία διατηρούμε –για ακατανόητους λόγους– μια κάποια τρυφερότητα.

Διαβάστε ακόμα: Ποια πουκάμισα φοριούνται έξω από το παντελόνι; Και από ποιο παντελόνι;

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top